Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Τροποποίηση του δρομολογίου του ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ την Παρασκευή 19/4

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση συγκοινωνιακών αναγκών τροποποιείται το αυριανό (19/04/24) δρομολόγιο του πλοίου της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ σύμφωνα με τον κάτωθι πίνακα.

Όσοι επιβάτες έχουν εκδώσει εισιτήρια θα ενημερωθούν με μέριμνα της εταιρείας μας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/4/2024

ΛΙΜΑΝΙ ΑΦΙΞΗ ΑΝΑΧ.
Πειραιάς 14:55
Κύθνος 17:55 18:10
Σέριφος 19:30 19:45
Σίφνος 20:30 20:50
Μήλος 22:10 22:40
Πειραιάς 03:40

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/4/2024

ΛΙΜΑΝΙ ΑΦΙΞΗ ΑΝΑΧ.
Πειραιάς 09:00
Σίφνος 13:30 13:50
Φολ/δρος 15:30 15:40
Σίκινος 16:20 16:30
Ίος 16:55 17:10
Θήρα 18:30

LEVANTE FERRIES: Τροποποίηση δρομολογίων στην γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος την Πέμπτη 18/4

Σας ενημερώνουμε ότι τα σημερινά δρομολόγια (18/04/2024) από Ζάκυνθος προς Κυλλήνη των 14:00 και των 18:30 από Κυλλήνη προς Ζάκυνθος των 16:30 και 20:30 τροποποιούνται ως Ζάκυνθος- Κυλλήνη 14:30 και 19:00 και Κυλλήνη – Ζάκυνθος 17:00 και 21:00.

DODEKANISOS SEAWAYS: Θέσεις προσέγγισης στο λιμάνι της Σύμης

Αγαπητοί επιβάτες,
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το πλοίο «Παναγιά Σκιαδενή» κάθε Δευτέρα και Παρασκευή προσεγγίζει στο λιμάνι της Σύμης, τη θέση «Χασαπιά» και τις υπόλοιπες μέρες τη θέση «Πέταλο».

Τα πλοία Dodekanisos Express και Dodekanisos Pride προσεγγίζουν τη θέση «Γιαλός»

Σε περίπτωση δυσκολίας προσέγγισης λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενδέχεται να τροποποιηθεί η θέση προσέγγισης.

Στον Πόρο η 6η περιβαλλοντική απόΔραση του Ομίλου Attica

Στιγμές από την ΑπόΔραση στον Πόρο

Στον Πόρο υλοποιήθηκε η 6η περιβαλλοντική απόΔραση του Όμιλου Attica, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας της Γης που εορτάζεται, κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου. Η πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε από τις 4 έως τις 7 Απριλίου δημιούργησε θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο νησί, με δράσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής κουλτούρας και παράλληλα δηλώνουν εμπράκτως την υποστήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες μέσα από την ενεργοποίηση δεκάδων εθελοντών.

Η ομάδα των εθελοντών

Συγκεκριμένα, η 4ήμερη απόΔραση, έφερε κοντά 92 εθελοντές – εργαζόμενους του Ομίλου Attica, 19 εθελοντές της ΜΚΟ «Aegean Rebreath» καθώς και την ομάδα της ΜΚΟ «Πράκτορες του Πλανήτη». Η ισχυρή ομάδα των εθελοντών υλοποίησε δράσεις με δύο βασικούς κατευθυντήριους άξονες:

Εκπαίδευση & υλοποίηση προγραμμάτων σε σχολεία: με απώτερο στόχο, τη διαμόρφωση συνηθειών που συμβάλλουν στο χτίσιμο μιας κουλτούρας που υποστηρίζει ένα βιώσιμο μέλλον, περισσότεροι από 280 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων του Πόρου συμμετείχαν σε σειρά βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιήθηκαν κατά τις 2 πρώτες ημέρες της απόΔρασης, από την Aegean Rebreath και τους Πράκτορες του Πλανήτη με την υποστήριξη και το συντονισμό της Αttica Group.

Στιγμές από την ΑπόΔραση στον Πόρο

Περιβάλλον & καθαρισμός θαλάσσιου βυθού: ακολούθησε 2ήμερος εκτενής καθαρισμός του βυθού του λιμανιού του Πόρου. Κατά τον καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής, η ομάδα των 111 εθελοντών του Ομίλου Attica και της Aegean Rebreath, συνέλεξε και ταξινόμησε, υπό την καθοδήγηση της Aegean Rebreath, περισσότερα από περίπου 3.000 ανακυκλώσιμα αντικείμενα μεταξύ των οποίων πλαστικά, ελαστικά οχημάτων, μέταλλα, αλουμίνια, γυαλιά, κεραμικά κτλ.

Πέραν από τη σπουδαιότητα της έμπρακτης συμβολής στον καθαρισμό, η ενεργή συμμετοχή σε συνδυασμό με την έντονη και ζωντανή εικόνα της διαδικασίας συλλογής χιλιάδων απορριμμάτων από το βυθό, στοχεύει στην ουσιαστική ευαισθητοποίηση και περαιτέρω κινητοποίηση της νέας γενιάς αλλά και συνολικά των κατοίκων του νησιού.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group, κ. Διονύσης Θεοδωράτος με μέλη της ομάδας εθελοντών – εργαζομένων του Ομίλου Attica

Ο Επιτελικός Διευθυντής Διοίκησης & Μετασχηματισμού και επικεφαλής της ομάδας Υπεύθυνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου Αttica, κος Παναγιώτης Παπαδόδημας, δήλωσε σχετικά: «Σταθερή προτεραιότητα για την Attica Group αποτελεί η στήριξη των νησιών μας, με δράσεις που αφενός απαντούν στις διαφορετικές ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά και αφετέρου συνεισφέρουν στην βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Η απόΔρασή μας στον Πόρο, συμβάλλει στην επιβεβλημένη προτεραιότητα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος καθώς και στην ανάδειξη των αρχών της κυκλικής οικονομίας

Παράλληλα, καλλιεργούμε τις αξίες του εθελοντισμού στους περισσότερους από 2.300 εργαζόμενους μας. Είμαστε περήφανοι για την ιδιαίτερα μεγάλη και ενεργή συμμετοχή των ανθρώπων του Ομίλου στις δράσεις μας, όπως ακριβώς αποτυπώνεται επί σειρά ετών στους δημοσιευμένους ετήσιους απολογισμούς ESG».

Εικόνες από τα απορρίμματα που συλλέχθηκαν κατά την ΑπόΔραση στον Πόρο

Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, ο Όμιλος Αttica ο οποίος κατέχει ηγετική θέση στην Ελληνική επιβατηγό ακτοπλοΐα και δραστηριοποιείται με τις εταιρείες Superfast Ferries, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways και Anek Lines, ενσωματώνει στις δράσεις του τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Η πρωτοβουλία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης, εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πλέουμε Μαζί» το οποίο αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου και στρατηγικού πλάνου Υπεύθυνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης. Στόχος του «Πλέουμε Μαζί», είναι η σταθερή ενίσχυση του πνεύματος του εθελοντισμού με την έμπρακτη συνεισφορά και συμμετοχή των εργαζομένων του Ομίλου σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις.

Εικόνες από τα απορρίμματα που συλλέχθηκαν κατά την ΑπόΔραση στον Πόρο

Η CLIA παρουσίασε τις θέσεις της για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

Μιλάνο, 18 Απριλίου 2024 – Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της για την Ευρώπη, κ. Pierfrancesco Vago, συμμετείχε μαζί με το Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο (ICS), στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7 για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα, στις 13 Απριλίου 2024.

Στη συνάντηση, ο κ. Vago εξέφρασε την αλληλεγγύη του κλάδου της κρουαζιέρας προς τον ευρύτερο ναυτιλιακό τομέα στον κορυφαίο στόχο της διασφάλισης της ασφάλειας των ναυτικών, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες απειλές στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού. Η CLIA ανέδειξε την ενότητα της παγκόσμιας ναυτιλίας στην καταδίκη των επιθέσεων και στο αίτημα προς τη διεθνή κοινότητα να υιοθετήσει κατάλληλα μέτρα για την προστασία των ναυτικών κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ναυτικής Ασφάλειας του ΙΜΟ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 24 Μαΐου, και να αναπτύξει επαρκείς λύσεις για την κρίση. Ο κλάδος της κρουαζιέρας απασχολεί το ένα τρίτο των ναυτικών στον κόσμο και πιστεύει ότι η προστασία των ναυτικών πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι οποιασδήποτε διεθνούς αντίδρασης στο πεδίο της ασφάλειας.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν, επίσης, στις επενδύσεις που θα χρειαστούν σε υποδομές για τη διατήρηση της παγκόσμιας θαλάσσιας συνδεσιμότητας υπό το φως των διεθνών δεσμεύσεων για την κλιματική αλλαγή. Η προσαρμοστικότητα του διεθνούς δικτύου της ναυτιλίας ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες για πηγές ενέργειας χωρίς άνθρακα, θα είναι βασικός παράγοντας για τη διατήρηση της παγκόσμιας διασύνδεσης, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα τους κλιματικούς στόχους.

Ο κ. Vago τόνισε: «Αυτή ήταν μια σημαντική ευκαιρία να τεθεί το κρίσιμο ζήτημα της ασφάλειας των ναυτικών στους Υπουργούς της G7. Ήταν επίσης πολύ σημαντικό να συζητήσουμε τη μετάβαση του κλάδου σε ένα μέλλον καυσίμων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών άνθρακα, καθώς και τι σημαίνει αυτό για τη μελλοντική θαλάσσια συνδεσιμότητα. Θα είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι τύποι καυσίμων και οι απαραίτητες υποδομές στα λιμάνια θα είναι διαθέσιμα σε ευρεία κλίμακα στις τοποθεσίες όπου είναι απαραίτητα, ώστε να αποφευχθούν τα σημεία συμφόρησης στις θαλάσσιες διαδρομές».

Ο κλάδος της κρουαζιέρας ηγείται μιας σταδιακής αλλαγής στις τεχνολογίες και στα καύσιμα που χρησιμοποιούνται στη ναυτιλία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κλιματικές προκλήσεις. Μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες, ξεκινώντας ήδη από σήμερα, θα υπάρχουν πλοία που θα χρησιμοποιούν νέους τύπους καυσίμων καθώς η βιομηχανία απομακρύνεται από τα ορυκτά καύσιμα και στρέφεται προς καύσιμα χαμηλών και μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Οι νέες τεχνολογίες που αναπτύσσει και δοκιμάζει ο κλάδος στα κρουαζιερόπλοια θα είναι, επίσης, κρίσιμες για ευρύτερη εφαρμογή στη ναυτιλία.

Προκειμένου να βοηθήσει στον εντοπισμό των μελλοντικών αναγκών, η CLIA ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ξεκίνησε μια μελέτη για τις παγκόσμιες επενδύσεις που απαιτούνται ώστε να επιταχυνθεί η ενεργειακή μετάβαση του κλάδου. Η μελέτη αυτή θα περιλαμβάνει χαρτογράφηση των αναγκών σε υποδομές και πηγές ενέργειας στα λιμάνια που συνεργάζονται με τον τομέα της κρουαζιέρας.

Ο κλάδος της κρουαζιέρας διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση και την ενίσχυση των στρατηγικών δυνατοτήτων της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην Ευρώπη. Τα κρουαζιερόπλοια αντιπροσωπεύουν το 80% της αξίας του βιβλίου παραγγελιών για τα ευρωπαϊκά ναυπηγεία, καθιστώντας τον κλάδο ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση σε αυτές τις χώρες της τεχνογνωσίας στη σύνθετη ναυπηγική

GOLDEN NEWS: Νέο δρομολόγιο προς Πάρο με το ANDROS QUEEN!

Η GOLDEN STAR FERRIES με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό ενημερώνει το επιβατικό κοινό, τους συνεργάτες της και τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες, ότι επεκτείνει το δρομολόγιο του συμβατικού πλοίου ANDROS QUEEN μέχρι την ξεχωριστή ΠΑΡΟ, για το διάστημα από 10/06/24 μέχρι 15/09/24.

Το πολυτελές και σύγχρονο ANDROS QUEEN θα πραγματοποιεί μεσημεριανές αναχωρήσεις από Ραφήνα με προορισμούς τα δημοφιλή νησιά ΑΝΔΡΟΣ – ΤΗΝΟΣ – ΜΥΚΟΝΟΣ – ΠΑΡΟΣ, μία ενέργεια που αφενός θα συμβάλει στην ποιοτικότερη κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών και της τροφοδοσίας μεταξύ των νησιών και αφετέρου θα ωφελήσει έμπρακτα τους ταξιδιώτες, προσφέροντας τους σημαντική αναβάθμιση στις υπηρεσίες και στην εμπειρία ταξιδιού καθώς και μία σπουδαία εναλλακτική επιλογή μετακίνησης.

Το ANDROS QUEEN προσφέρει μία μοναδική φιλοξενία στον επιβάτη με άνετα και πολυτελή σαλόνια οικονομικής θέσης, Αριθμημένα καθίσματα, σαλόνια διακεκριμένης θέσης και πάνω από 100 κρεβάτια, καθώς επίσης και ένα μεγάλων διαστάσεων γκαράζ με χωρητικότητα πάνω από 360 οχήματα.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι το αγαπημένο σε όλους SUPERFERRY πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια από Ραφήνα στις 07:50 προς ΑΝΔΡΟ – ΤΗΝΟ – ΜΥΚΟΝΟ, ενώ το ΤΑΧΥΠΛΟΟ SUPEREXRESS  αναχωρεί την θερινή περίοδο καθημερινά από Ραφήνα στις 07:20 προς ΤΗΝΟ – ΜΥΚΟΝΟ – ΠΑΡΟ – ΙΟ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.

Σας προσκαλούμε και φέτος να σας ταξιδεύσουμε Γρήγορα, Οικονομικά με Ασφάλεια – Άνεση & Συνέπεια!

 

 

GOLDEN STAR FERRIES

 

Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο του SUPERJET, την Πέμπτη 18/4, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό, οτι σήμερα Πέμπτη 18/4, το Ε/Γ-Τ/Χ πλοίο μας SUPERJET , λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην θαλάσσια περιοχή του πλου του, δεν θα εκτελέσει το δρομολόγιο του και θα παραμείνει στον λιμένα του Πειραιά.

Με νεότερο δελτίο θα σας πληροφορήσουμε για την συνέχιση των δρομολογίων του.

Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο του EXRPESS JET, την Πέμπτη 18/4, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό, οτι σήμερα Πέμπτη 18/4, το Ε/Γ-Τ/Χ πλοίο μας EXPRESS JET , λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην θαλάσσια περιοχή του πλου του, δεν θα εκτελέσει το δρομολόγιο του.

Με νεότερο δελτίο θα σας πληροφορήσουμε για την συνέχιση των δρομολογίων του.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/4: Τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχοπτώσεις. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται κυρίως στα δυτικά, νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας ενώ από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα βόρεια. Σποραδικές βροχές θα σημειώνονται έως το πρωί στη Θράκη, στα ορεινά των δυτικών και νοτίων ηπειρωτικών, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη. Από το μεσημέρι κι έπειτα αναμένονται σποραδικές βροχές κατά κύριο λόγο στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 13 έως 23, στην Ήπειρο από 8 έως 20, στη Θεσσαλία από 13 έως 25, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 10 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 19, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 23, στις Κυκλάδες από 15 έως 21, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 21 και στην Κρήτη από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες, τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Για την Παρασκευή 19/4, στις 06:00 το πρωί, μεταφέρεται η αναχώρηση του SPORADES STAR από την Κίσσαμο-Διαμόρφωση δρομολογίου 18/4-21/4

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό, οτι την Πέμπτη 18/4, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο μας SPORADES STAR δεν θα αναχωρήσει από Κίσσαμο στις 08:15 αλλά την Παρασκευή 19/4 στις 6:00 και το δρομολόγιο του διαμορφώνεται ως κάτωθι:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/4: αναχώρηση από το λιμανι Κισσάμου στις 06:00 το πρωί, για Αντικύθηρα (07:45-08:00), Κύθηρα (09:45-10:45), Πειραιά 17:15.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/4: αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά στις 23:00 το βράδυ, για Κύθηρα (05:30 21/4-06:10), Αντικύθηρα (07:30-07:45), Κίσσαμο 09:40