•  
 • Η ώρα είναι...

  


   • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΣΕΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ Ε/Γ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ

    Παρά την προγραμματισμένη έναρξη των μαθημάτων για κύκλους σπουδών απόκτησης πιστοποιητικών για Α’ και Β’ Μηχανικών του ΚΕΣΕΝ στις 2 Σεπτέμβρη, οι συνάδελφοι παρότι προσήλθαν δεν ξεκίνησαν τα μαθήματα.

    Συγκεκριμένα η καθυστερημένη έκδοση της προκήρυξης για πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού στις 28-7-2014 με ευθύνη του ΥΝΑ, είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα η διαδικασία.

    Η Γραμματεία του ΚΕΣΕΝ/Μηχ.  ανακοίνωσε να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά οι συνάδελφοι την Παρασκευή 5-9-2014, ενώ σε συνάντηση του προεδρείου της ΠΕΜΕΝ  με τον Διευθυντή του ΚΕΣΕΝ/Μηχ. τους ανέφερε «για έναρξη μαθημάτων από τις 15 Σεπτέμβρη και να δούμε».

    Αυτή η κατάσταση σε ΑΕΝ - ΚΕΣΕΝ, με την παράλληλα διαπιστωμένη έλλειψη σε Μηχανικούς, δίνει έδαφος στις ιδιωτικές σχολές να απομυζούν εκατομμύρια ευρώ, υπονομεύοντας την ασφάλεια και αξιοπλοΐα των πλοίων. Ταυτόχρονα  προκαλεί  πρόσθετα προβλήματα στον οικονομικό και επαγγελματικό προγραμματισμό σε βάρος των συναδέλφων Μηχανικών και των οικογενειών τους, με αποτέλεσμα να παραμένουν μεγάλο χρονικό διάστημα στην ανεργία για να παρακολουθήσουν ένα κύκλο μαθημάτων.

    Στην πραγματικότητα αυτό που συντελείται από την υποχρηματοδότηση είναι υποβάθμιση – απαξίωση της ναυτικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης, με ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού  στην συντριπτική πλειοψηφία ωρομίσθιοι και με ελάχιστους ναυτοδιδάσκαλους,  με διαλυτικές συνθήκες στην υλικοτεχνική και κτηριακή υποδομή, να οργιάζει το παρασιτικό φροντιστηριακό κύκλωμα, στρώνοντας το έδαφος στην κατάργηση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, παραδίδοντας την στα τρωκτικά της ιδιωτικής, με πολλαπλές επιπτώσεις σε βάρος των ναυτεργατών.

    Απαιτούμε την άμεση συνάντηση με τις υπηρεσίες του ΥΝΑ, να δεσμευτεί για την άμεση έναρξη των μαθημάτων του ΚΕΣΕΝ, καλούμε τους συνάδελφους  Μηχανικούς  να είναι σε επικοινωνία με την ΠΕΜΕΝ για συμμετοχή και παρέμβαση  στο υπουργείο Ναυτιλίας.

    Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ


    Από καταγγελία των μελών του πληρώματος του Ε/Γ – Επιστημονικών Εφαρμογών «ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ» Ν.Σ 05, του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου, οι οποίοι προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ με σύμβαση ορισμένου χρόνου, ο φορέας παραβιάζει και δεν εφαρμόζει την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της κατηγορίας που είναι νηολογημένο το πλοίο.

    Συγκεκριμένα παρότι στα ναυτικά τους φυλλάδια αναγράφει μισθός: ΣΣ και υπάρχει ναυτολόγιο στο ΝΑΤ που το εντάσσει στην κατηγορία Π35 (Ακτοπλοϊκά Φορτηγά κάτω των 500 κοχ), οι ναυτεργάτες δεν αμείβονται όπως απαιτείτε με βάση την ΣΣΕ για Ακτοπλοϊκά Φορτηγά κάτω των 500 κοχ, αντίθετα ενώ οι κρατήσεις τους γίνονται με βάση την ΣΣΕ, ο μισθός που τους καταβάλλεται είναι με βάση το Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου (ν.4024/2011).

    Οι ναυτεργάτες από την 1 Σεπτέμβρη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας απαιτώντας την μισθολογική εφαρμογή της ΣΣΕ για Ακτοπλοϊκά Φορτηγά κάτω των 500κοχ και να τους καταβληθούν οι χρηματικές διαφορές που προκύπτουν από τον μισθό του Ενιαίου Μισθολογίου του Δημοσίου.

    Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΝΑ για την επίλυση του προβλήματος των μελών του πληρώματος του Ε/Γ – Επιστημονικών Εφαρμογών «ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ».

    ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

    Πειραιάς  2  Σεπτέμβρη  2014


  Διαφήμιση
 • Αρχείο

  < Φεβρουάριος 2012 >
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
      1 2 3 4 5
  6 7 8 9 10 11 12
  13 14 15 16 17 18 19
  20 21 22 23 24 25 26
  27 28 29        

  Νέες φωτογραφίες

  Πρόσφατα Videos