•  
 • Η ώρα είναι...

   • Απρίλιος 2011

  Σάββατο 30 Απρίλιος 2011

  ΟΛΥΜΠΟΣ PDF Εκτύπωση Email

  Ρότα προς το Νεώριο της Σύρου, έχει βάλει εδώ κι λίγη ώρα, το ΟΛΥΜΠΟΣ, της NEL LINES, που εκτελεί εδώ και λίγο καιρό δρομολόγια, από Ηγουμενίτσα, για Κέρκυρα και Μπάρι. Το πλοίο στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο δεξαμενισμό του κι αμέσως μετά, θα επιστρέψει πίσω στα δρομολόγια του.

  alt
  ΠΗΝΕΛΟΠΗ PDF Εκτύπωση Email

  Στο λιμάνι του Πειραιά θα βρίσκεται νωρίς το μεσημέρι το ΠΗΝΕΛΟΠΗ, ολοκληρώνοντας έτσι την αποστολή του, προσωρινά, στο ΒΑ Αιγαίο. Όπως φαίνεται, το πλοίο πρόκειται να γυρίσει στην ενεργό δράση τέλη Μαίου με αρχές Ιουνίου, βοηθώντας τον ΤΑΞΙΑΡΧΗ στην άγονη γραμμή.

  Update: Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το ΠΗΝΕΛΟΠΗ δεν θα συνεχίσει να είναι ναυλωμένο για την NEL LINES. Γύρω στις 14:00 το μεσημέρι, πέρασε την μπούκα του λιμανιού του Πειραιά και κατευθύνθηκε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, οπου κι έδεσε.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/penelope2.jpg

  Photo Kostis
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ PDF Εκτύπωση Email

  Με την ευκαιρία της ονομαστικής τους εορτής, να ευχηθούμε Χρόνια Πολλά στους Δαύρη Ιάκωβο-Ύπαρχο και Κόμη Iάκωβο-Α' Μηχανικό.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/compass.jpg

  Παρασκευή 29 Απρίλιος 2011

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ NEL LINES PDF Εκτύπωση Email

  Ακινησία Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS - Τροποποίση δρομολογίων Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ,Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS

  Σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS δεν θα εκτελέσει δρομολόγια από 02/05/2011 έως 31/05/2011, λόγω ετήσιας ακινησίας.
  Για το ίδιο διάστημα, το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ θα εκτελεί τροποποιημένα δρομολόγια. Περισσότερα εδώ.

  Επίσης σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS θα αναχωρήσει την Κυριακή 01/05 από τον Πειραιά για Χίο - Μυτιλήνη στις 23:59, λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς.Το δρομολόγιο διαμορφώνεται ως εξής:

  ΚΥΡΙΑΚΗ 01/05: ΠΕΙΡΑΙΑΣ (αν 23:59)
  ΔΕΥΤΕΡΑ 02/05: ΧΙΟΣ (αφ 08:30 αν 09:00) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 12:00)

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/european%20express_011.jpg

  Photo-Thanos
  MINOAN LINES PDF Εκτύπωση Email

  Η MINOAN LINES γνωστοποιεί στο επιβατικό κοινό ότι λόγω της εξαγγελθείσας απεργίας της Π.Ν.Ο., την Κυριακή 1 Μαΐου 2011, τα πλοία της εταιρείας θα αναχωρήσουν από τα λιμάνια του Πειραιά, του Ηρακλείου και της Πάτρας, εκτελώντας τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους ως ακολούθως:

  alt

  ΗΡΑΚΛΕΙΟΠΕΙΡΑΙΑΣ (H/S/F FESTOS PALACE)        

  Το πλοίο θα αναχωρήσει στις 22:30 από το λιμάνι του Ηρακλείου

  ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ (H/S/F KNOSSOS PALACE)

  Το πλοίο θα αναχωρήσει στις 24:00 από το λιμάνι του Πειραιά αμέσως μετά τη λήξη της απεργίας

  ΠΑΤΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΑΓΚΩΝΑ (CRUISE OLYMPIA)          

  Το πλοίο θα αναχωρήσει στις 18:00 από το λιμάνι της Πάτρας

  Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα ή στα Κεντρικά Γραφεία της MINOAN LINES, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο).
  IONIAN QUEEN PDF Εκτύπωση Email

  6 χρόνια μετά την έλευση της στην Ελλάδα, η Βασίλισσα του Ιονίου εξακολουθεί να εντυπωσιάζει τους επιβάτες που ταξιδεύουν μαζί της, από Πάτρα για  Ηγουμενίτσα και Μπρίντεζι. Γνήσιο θαλασσοβάπορο, λαμβάνει καθημερινά άριστες κριτικές τόσο για την συμπεριφορά της στους δύσκολους καιρούς της Αδριατικής όσο και για το πολυτελές εσωτερικό της.Το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ, το καλοκαίρι του 2009, με την ευγενική χορηγεία της ENDEAVOR LINES, είχε την χαρά να ταξιδέψει μαζί της και να την γνωρίσει καλύτερα, μένοντας στο τέλος εντυπωσιασμένοι από την ναυαρχίδα της οικογένειας Τζανετάτου. Διαβάστε όλο το αφιέρωμα εδώ.

  alt

  Τετάρτη 27 Απρίλιος 2011

  BLUE HORIZON PDF Εκτύπωση Email

  Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα, άφησε το λιμάνι του Πάτρας, το BLUE HORIZON, με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο όπως έχουμε αναφέρει, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του στην Αδριατική, θα παραμείνει εκτός ενεργού δράσης, αφού η BLUE STAR FERRIES δεν προτίθεται να δραστηριοποιηθεί για το επόμενο χρονικό διάστημα, στην γραμμή των Χανίων.

  alt
  SPEEDRUNNER 3 PDF Εκτύπωση Email

  Αναχωρεί αυτή την ώρα, από το λιμάνι του Πειραιά, με κατεύθυνση το λιμάνι του Ηρακλείου,το SPEEDRUNNER 3 ,προκειμένου από αύριο το πρωί, να ξεκινήσει δρομολόγια από το Ηράκλειο για τη Σαντορίνη και επιστροφή.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/sppedrunner%20iiia.jpg
  IONIAN KING PDF Εκτύπωση Email

  Στην μεγάλη δεξαμενή του Περάματος, βρίσκεται από χθες, το IONIAN KING, προκειμένου να επιθεωρηθεί από τους νέους του αγοραστές. Σύμφωνα πάντα με το ναυτιλιακό forum Shipfriends.Gr,  το πλοίο τελικά πουλήθηκε σε Ιάπωνες, αφήνοντας έτσι τα ελληνικά νερά για την μακρινή Ιαπωνία, εκεί απ οπου ξεκίνησε. Δυστυχώς οι συνομιλίες με την NEL LINES, για ενδεχόμενη ενσωμάτωση του πλοίου στο στόλο της ακριτικής εταιρίας, δεν ευόδωσαν κι έτσι βρισκόμαστε μπροστά στην οριστική απομάκρυνση του από τον ελληνικό στόλο.

  alt
  SUPERFAST I PDF Εκτύπωση Email

  Επιστροφή στα δρομολόγια από σήμερα, για το SUPERFAST I, μετά από αρκετό χρόνο ακινησίας, στην Ερμούπολη της Σύρου. Το πλοίο θα επιστρέψει στη γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Μπάρι αποδεσμεύοντας έτσι το BLUE HORIZON, το οποίο θα μείνει προσωρινά εκτός δρομολογίων.

  alt

  Τρίτη 26 Απρίλιος 2011

  ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. PDF Εκτύπωση Email

  Δώδεκα ακριβώς χρόνια μετά τον ερχομό του φτερωτού “ΕΡΜΗ”  στα ελληνικά νερά, το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ ταξιδεύει με το αρχοντοβάπορο στην Αδριατική και σας μεταφέρει τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα από αυτό το ταξίδι.

  Διαβάστε όλο το αφιέρωμα στο ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. εδώ

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/sophocles%20v6.jpg

  Δευτέρα 25 Απρίλιος 2011

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ PDF Εκτύπωση Email

  Δευτέρα του Πάσχα και η εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη του Αγίου Γεωργίου. Με την ευκαιρία της μεγάλης αυτής εορτής, να ευχηθούμε Χρόνια Πολλά για την ονομαστική τους εορτή, στους Γεώργιο Ευμορφόπουλο-Πλοίαρχο, Γεώργιο  Κασσό-Πλοίαρχο, Γεώργιο Κραβαριώτη-Υποπλοίαρχο, Γεώργιο Μαυροματάκη-Προιστ. Ασυρμάτου, Γεώργιο Κόντη-Α’ Μηχανικό, Γεώργιο Σχαλέκη-Α’ Μηχανικό, Γεώργιο Μαυρίδη-Γ’ Μηχανικό, Γεώργιο Ντουρομπολάκη-Προιστ. Αρχιθαλαμηπόλο, Γεώργιο Δημακαρέα-Προιστ. Αρχιθαλαμηπόλο, Γεώργιο Μαντουδάκη-Προιστ. Αρχιθαλαμηπόλο, Γεώργιο  Βατίστα-Προιστ. Αρχιθαλαμηπόλο, Γεώργιο Κιαγιά-Προιστ. Αρχιθαλαμηπόλο, Γεώργιο Κοτσαμπά-Προιστ. Οικονομικό, Γεώργιο Γρηγοράκη-Προιστ. Οικονομικό, Γεώργιο Σαριδάκη-Αρχιθαλαμηπόλο, Γεωργία Ροζάνη-Receptionist, Γεώργιο Τσερνετόπουλο-Ναύκληρο, Γεώργιο Καλημέρη-Ναύκληρο.

  alt

  Κυριακή 24 Απρίλιος 2011

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ PDF Εκτύπωση Email

  Δευτέρα του Πάσχα και η εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη του Αγίου Γεωργίου. Με την ευκαιρία της μεγάλης αυτής εορτής, να ευχηθούμε Χρόνια Πολλά για την ονομαστική τους εορτή, στους Γεώργιο Ευμορφόπουλο-Πλοίαρχο, Γεώργιο  Κασσό-Πλοίαρχο, Γεώργιο Κραβαριώτη-Υποπλοίαρχο, Γεώργιο Μαυροματάκη-Προιστ. Ασυρμάτου, Γεώργιο Κόντη-Α’ Μηχανικό, Γεώργιο Σχαλέκη-Α’ Μηχανικό, Γεώργιο Μαυρίδη-Γ’ Μηχανικό, Γεώργιο Ντουρομπολάκη-Προιστ. Αρχιθαλαμηπόλο, Γεώργιο Δημακαρέα-Προιστ. Αρχιθαλαμηπόλο, Γεώργιο Μαντουδάκη-Προιστ. Αρχιθαλαμηπόλο, Γεώργιο  Βατίστα-Προιστ. Αρχιθαλαμηπόλο, Γεώργιο Κιαγιά-Προιστ. Αρχιθαλαμηπόλο, Γεώργιο Κοτσαμπά-Προιστ. Οικονομικό, Γεώργιο Γρηγοράκη-Προιστ. Οικονομικό, Γεώργιο Σαριδάκη-Αρχιθαλαμηπόλο, Γεωργία Ροζάνη-Receptionist, Γεώργιο Τσερνετόπουλο-Ναύκληρο, Γεώργιο Καλημέρη-Ναύκληρο.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/sunrise_001.jpg
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ PDF Εκτύπωση Email

  Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά, με υγεία σε όλους και προπάντων στους ναυτικούς μας, που τέτοιες ημέρες βρίσκονται μακριά από την πατρίδα και τις οικογένειες τους. Το αναστάσιμο φως να φέρει υγεία, χαρά και ειρήνη σε όλο το κόσμο.Να ευχηθούμε Χρόνια Πολλά για την ονομαστική τους εορτή στους Τάσο Κορφιάτη, Προιστ.Οικονομικό και Αναστάσιο Αλεξάκη, Αρχιθαλαμηπόλο.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/first.jpg

  Σάββατο 23 Απρίλιος 2011

  ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ PDF Εκτύπωση Email

  Μεγάλο Σάββατο, λίγες ώρες πριν την Ανάσταση του Θεανθρώπου, πάμε να δούμε τι λέει για την σημερινή ημέρα ο ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/m_sabbat_apokathilosi.jpg

  Παρασκευή 22 Απρίλιος 2011

  ΕΝ ΠΛΩ.... PDF Εκτύπωση Email

  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ, τήρησε το έθιμο και ταξίδεψε ανήμερα την Μ.Παρασκευή στην Παροναξία  και παρακολούθησε από κοντά την επιβατική κίνηση των 2 αυτών νησιών μας. Με την ευγενική χορηγία της BLUE STAR FERRIES, αναχώρησε το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά, με το BLUE STAR ITHAKI και πλοίαρχο τον cpt Ηλία Βερβενιώτη, φθάνοντας νωρίς το μεσημέρι στο λιμάνι της Νάξου. Εκεί παρέμεινε για λίγες ώρες, συζητώντας για θέματα της ακτοπλοίας μας, με τον ιδιοκτήτη του NAXOS TOURS, κ.Βασίλειο Βαληνδρά,οπότε και αναχώρησε το απόγευμα με το BLUE STAR PAROS  και πλοίαρχο τον κ.Ανδρέα Μαρκέτο, για το λιμάνι του Πειραιά. Όλοι οι επιβάτες και στα 2 δρομολόγια εξυπηρετήθηκαν άψογα παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Κεντρικό Αιγαίο. Εμείς σαν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ, θα θελαμε να ευχαριστήσουμε τον κ.Διονύσιο Θεοδωράτο, Εμπορικό Δ/ντη της BLUE STAR FERRIES, τους cpt Ηλία Βερβενιώτη και Ανδρέα Μαρκέτο, πλοίαρχους των BLUE STAR ITHAKI και BLUE STAR PAROS και τον Αρχιλογιστή του BLUE STAR PAROS κ.Τάσο Κορφιάτη, για την υπέροχη φιλοξενία τους.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/easter_2011b.jpg

  Φωτογραφία: O επιτάφιος από την εκκλησία της Παντάνασσας, στην Χώρα της Νάξου.
  ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ PDF Εκτύπωση Email

  Αυξημένη επιβατική κίνηση έχουμε από χθες, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, λόγω της εορτής του Πάσχα. Παρά τους ενισχυμένους ανέμους που πλέουν στα πελάγη, τα πλοία μας εκτελούν κανονικά τα δρομολόγια τους, εξυπηρετώντας έτσι τους επισκέπτες και τους κατοίκους των νησιών μας, που μεταβαίνουν στους τόπους καταγωγής τους, για να περάσουν τις άγιες αυτές ημέρες.

  alt

  alt
  ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ PDF Εκτύπωση Email

  Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και η ανθρωπότητα πενθεί για τον Υιό του Θεού. Πάμε να δούμε τι γράφει για την σημερινή ημέρα ο ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ.

  alt

  Πέμπτη 21 Απρίλιος 2011

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ANEK LINES PDF Εκτύπωση Email

  Η ΑΝΕΚ LINES για 8η συνεχή χρονιά, ανανεώνει την αρωγή της στην ομάδα Κανόε-Καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, παραμένοντας συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος στους πολυετείς αγώνες των αθλητών. Περισσότερα εδώ.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/kanoe%201%20a.jpg
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ PDF Εκτύπωση Email

  Σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!
  Η Παρέα του "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ"
  Μανώλης - Κώστας - Δημήτρης - Γιάννης
  Στέλιος - Θάνος - Κωστής

  alt
  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ PDF Εκτύπωση Email

  Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και "σήμερον κρεμάται έπί ξύλου ο Υιός του Θεού". Πάμε να δούμε τι λέει για την σημερινή ημέρα ο ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ .

  alt

  Τετάρτη 20 Απρίλιος 2011

  ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ PDF Εκτύπωση Email

  Αύριο νωρίς το πρωί αναμένεται να πέσει από την μικρή πλωτή δεξαμενή Περάματος το ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ολοκληρώνοντας τον δεξαμενισμό του. Το πλοίο αμέσως μετά θα επιστρέψει στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά και στις 16:00 ξεκινάει και πάλι τα δρομολόγια του, στην γραμμή Πειραιά–Αίγινα. Να ευχηθούμε καλή συνέχεια στο πλήρωμα και την εταιρία, που κάνουν τον δικό τους αγώνα, για να συνεχίσει να υπάρχει το σινιάλο τους και φυσικά οι θέσεις εργασίας.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/agios%20nektarios%20aeginas5.jpg
  ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ PDF Εκτύπωση Email

  Στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, επέστρεψε σήμερα, το ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ, μετά την ολοκλήρωση του δεξαμενισμού του, στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Το πλοίο σύμφωνα με τα πλάνα της VENTOURIS FERRIES, πρόκειται να ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Μπρίντεζι, δρομολόγιο το οποίο θα διαρκεί περίπου 6 ώρες.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/aeolos%20kenteris_004.jpg
  SUPERFAST I PDF Εκτύπωση Email

  Δοκιμαστικό ταξίδι διάρκειας 3 ωρών, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, το SUPERFAST I, 8 ημέρες μετά τον αποδεξαμενισμό του. Λίγο πριν τις 12:00΄, επέστρεψε στο ναυπηγείο και πλαγιοδέτησε στον ντόκο Νο 1, κοντά στην Πυροσβεστική.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/superfast%20%20%20i%20drak.jpg

  Κείμενο-Φωτογραφία: Χριστίνα Δρ.,Ερμούπολη Σύρου
  HIGHSPEED 6 PDF Εκτύπωση Email

  Στις 8:30 το πρωί, άφησε το λιμάνι του Πειραιά, με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας, το HIGHSPEED 6, της HELLENIC SEAWAYS, προκειμένου από αύριο και για λίγες ημέρες, να πραγματοποιήσει δρομολόγια, από Ραφήνα για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο.

  alt
  ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ PDF Εκτύπωση Email

  Ρότα προς τις Αζόρες, έχει βάλει από τις 14:00 το μεσημέρι, το ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, προκειμένου να ξεκινήσει την καθιερωμένη του ετήσια, καλοκαιρινή ναύλωση, στην ATLATICOLINE. Το πλοίο αφού παρέμεινε για λίγη ώρα στη ράδα του Πειραιά για πετρέλευση, αναχώρησε για το λιμάνι του SAO MIGUEL, απ΄οπου θα ξεκινήσει τα δρομολόγια του στις 17/5/11.

  alt
  ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ PDF Εκτύπωση Email

  Το ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ, φαίνεται να έχει στα σχέδια της η MINOAN LINES, για να το δρομολογήσει στη γραμμή Πειραιάς Χανιά μετά και το σχετικό δημοσίευμα που έχει σήμερα η Ναυτεμπορική. Το πλοίο σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, έχει ζητηθεί να δρομολογηθεί το χρονικό διάστημα 19/6 εώς 19/9/11, με πιθανή ώρα αναχώρησης από το λιμάνι του Πειραιά, 12 το μεσημέρι.

  alt
  ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ PDF Εκτύπωση Email

  Κατά τη Μ. Τετάρτη επιτελούμε ανάμνηση: (α) του γεγονότος της ελλείψεως του Κυρίου με μύρο από μια πόρνη γυναίκα. Επίσης φέρεται στη μνήμη μας, (β) η σύγκλιση του Συνεδρίου των Ιουδαίων, του ανωτάτου δηλαδή Δικαστηρίου τους, προς λήψη καταδικαστικής αποφάσεως του Κυρίου, καθώς και (γ) τα σχέδια του Ιούδα για προδοσία του Διδασκάλου του.Να δούμε τι λέει για την Μεγ.Τετάρτη ο ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ.

  alt

  Τρίτη 19 Απρίλιος 2011

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Λ.Π PDF Εκτύπωση Email

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. ενέκρινε ως άγονους τους διαγωνισμούς για την εκποίηση και απομάκρυνση των επικίνδυνων και επιβλαβών πλοίων ΝΤΑΛΙΑΝΑ, ΑΝΘΗ-ΜΑΡΙΝΑ, ΜΑΡΙΝΑ, ΡΟΜΙΛΝΤΑ, ΜΙΛΕΝΑ, ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ και ΡΟΔΑΝΘΗ.
  Για τα πιο πάνω πλοία θα υπάρξει νέα διαδικασία πλειοδοτικού διαγωνισμού με τιμή εκκίνησης χαμηλότερη κατά 20% της προηγούμενης διαγωνιστικής διαδικασίας.

  alt
  AQUA MARIA PDF Εκτύπωση Email

  Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 19/04/2011 το πλοίο της εταιρείας μας  Ε/Γ-Ο/Γ AQUA MARIA θα αναχωρήσει από Καβάλα στις 14:30 αντί 13:30, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στις περιοχές πλόων του καθώς και της αυξημένης κίνησης στο λιμένα Καβάλας.

  alt

  ΤΡΙΤΗ 19/4: ΚΑΒΑΛΑ (αν 14:30) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 19:10 αν 20:30) - Αγ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (αφ 21:50 αν 22:10)
  ΤΕΤΑΡΤΗ 20/4: ΛΑΥΡΙΟ (αφ 06:05)
  Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ. PDF Εκτύπωση Email

  Ενδιαφέρουσες  δηλώσεις έκανε σήμερα, στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή, του Δημήτρη Σταυρόπουλου και του Δήμου Βερύκιου, στο Ράδιο 9, ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Ναυτιλίας και Αλιείας, κος Διαμαντίδης. Επισήμανε, οτι σήμερα, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ.Παπανδρέου, να του ζητήσει τη μείωση του Φ.Π.Α., στο τομέα των εισιτηρίων, από το 23%. Επίσης δήλωσε, οτι περιμένει εκπρόσωπο των ναυτιλιακών εταιρειών για να συζητήσει το θέμα των κρατήσεων Υπερ Τρίτων, που υπάρχουν στα εισιτήρια  και βαρύνουν τον επιβάτη. Συγκεκριμένα ζήτησε από τις ναυτιλιακές εταιρίες να τα βρουν μεταξύ τους και να στείλουν ένα άτομο που θα τους εκπροσωπεί συνολικά και θα μπορεί να συζητήσει μαζί του το φλέγον ζήτημα.  Τελος ανέφερε πως στο διαγωνισμό για τα Αγουδημόπλοια δεν εξέφρασε κανένας ενδιαφέρον και το θέμα πηγαίνει για επαναδιαπραγμάτευση.

  alt
  ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ PDF Εκτύπωση Email

  Συνεχίζοντας τη πορεία μας προς το Γολγοθά και τα Μαρτύρια του Ιησού Χριστού, ας δούμε τι μας αναφέρει για τη Μεγάλη Τρίτη, ο ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ.

  alt

  Δευτέρα 18 Απρίλιος 2011

  ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΡΟΥ PDF Εκτύπωση Email

  Διαστάσεις υπέρβασης καθήκοντος και κατάχρησης εξουσίας φαίνεται να λαμβάνει η εμμονή του Λιμενάρχη Πάρου Κώστα Γιαλελή , να μοιράζει κλήσεις προς απολογία και βεβαιώσεις παραβάσεων προς τους Πλοίαρχους των πλοίων που προσεγγίζουν καθημερινά το λιμάνι της Πάρου λόγω υπέρβασης των ορίων ταχύτητας που ο ίδιος έχει θεσπίσει.
  Πιο συγκεκριμένα , με έγγραφο του Λιμεναρχείου Πάρου , για το λιμάνι της Παροικιάς ορίζονται όρια ταχύτητας κατά τον κατάπλου - απόπλου των πλοίων αναγκάζοντας τους Πλοίαρχους να πλέουν με τόσο χαμηλές ταχύτητες που αδυνατούν να εκτελούν ασφαλείς χειρισμούς στην διακυβέρνηση των πλοίων με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα ασφάλειας τόσο των πλοίων όσο και των επιβαινόντων, ειδικά με έντονες καιρικές συνθήκες !
  Αξιοσημείωτοι είναι οι λόγοι που επικαλλείται ο κ. Γιαλελής στο έγγραφό του θέτοντας έτσι θέμα ασφαλούς λιμένα και ασφαλών προσεγγίσεων των πλοίων.
  Στο παρελθόν είχαμε επισημάνει κάποια ευαίσθητα σημεία αναφοράς στο έγγραφο σχολιάζοντας ότι αν το λιμάνι της Παροικιάς κρίνεται επισφαλές , τότε θα πρέπει να σταματήσουν οι προσεγγίσεις στο νησί της Πάρου.
  Να σημειωθεί ότι οι αντιδράσεις τόσο των τοπικών παραγόντων όσο και των Πλοιάρχων των πλοίων πληθαίνουν και αφορούν την αντικοινωνική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του κ. Γιαλελή προς όφελος του νησιού.
  Φαίνεται πως , εν μέσω έναρξης της υψηλής περιόδου , ο Λιμενάρχης Πάρου αδυνατεί να εφαρμόσει τρόπους επιβολής της εξουσίας του με πολιτισμένο και διαλακτικό τρόπο καθώς και με γνώμονα τη συνεργασία και το σχηματισμό θετικών εντυπώσεων από μέρους της τοπικής κοινωνίας.
  Γιατί άραγε ?

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/paros.jpg

  Έγγραφο 1 - Σελίδα 1Σελίδα 2Έγγραφο 2.
  ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ PDF Εκτύπωση Email

  Σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ σήμερα Δευτέρα 18/04/2011 παραμένει στο λιμένα Λαυρίου με απαγορευτικό απόπλου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στις περιοχές πλόων του. Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/panagia%20thalassini_001.jpg
  ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ PDF Εκτύπωση Email

  Στην μικρή δεξαμενή του Περάματος, βρίσκεται από σήμερα το πρωί, το ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ, προκειμένου να εκτελέσει τον ετήσιο δεξαμενισμό του. Το πλοίο θα παραμείνει στην δεξαμενή μέχρι και το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, όπως σας έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερο post μας.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/agios%20nektarios%20aeginas_0014.jpg

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/agios%20nektarios%20aeginas13.jpg
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ATTICA GROUP PDF Εκτύπωση Email

  Η Attica Group ανακοινώνει ότι η Superfast Ferries και η Blue Star Ferries είναι οι πρώτες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο που διαθέτουν μια νέα κατηγορία πρωτοποριακής τεχνολογίας, την «καμπίνα PURE» στα πλοία των γραμμών Αδριατικής, Δωδεκανήσων και Κρήτης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/18.jpg
  ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ PDF Εκτύπωση Email

  Ξημερώνει Μεγάλη Δευτέρα και αρχίζουν από σήμερα τα Πάθη του Ιησού Χριστού. Ας δούμε τι μας λέει ο ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ.

  alt

  Κυριακή 17 Απρίλιος 2011

  ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ PDF Εκτύπωση Email

  Σας ενημερώνουμε το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ- ΤΧΠ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ κατά την παραμονή του στο λιμένα Σκιάθου και με επικρατούσες δυσμενές καιρικές συνθήκες, έσπασαν οι κάβοι και προσέκρουσε ελαφρά στη πρύμνη. Το πλοίο απέπλευσε για το λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου όπου το πλοίο ελέγχθηκε και θα αποπλεύσει για Σκιάθο – Αγ. Κων/νο στις 19:00 αντί στις 16:00.

  alt

  ΚΥΡΙΑΚΗ 17/4: ΣΚΟΠΕΛΟΣ (αν 19:00) - ΣΚΙΑΘΟΣ (αφ 20:00 αν 20:20) - Αγ. ΚΩΝΣΤΑΣΤΙΝΟΣ (αφ 22:10)
  ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. PDF Εκτύπωση Email

  Σκίτσο του SOPHOCLES V. πάνω σε χαρτί, με στυλό, από τον μικρό Φώτη Γιαννικόπουλο, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ!

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/skitso.jpg

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Δείτε  σε μεγαλύτερη ανάλυση (1000χ667).
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ SPEEDRUNNER III PDF Εκτύπωση Email

  Θέλω να εκφράσω δημόσια, τις ευχαριστίες μου για το πλήρωμα του SPEEDRUNNER III, που βρήκε και μου παρέδωσε το τσαντάκι που είχα ξεχάσει στο πλοίο. Καλές θάλασσες και πάντα τέτοιες πράξεις που δείχνουν το μεγαλείο του Έλληνα!!! Με εκτίμηση και πατριωτικούς χαιρετισμούς.

  Απόστολος Κ. Καράβης, Καμάρες, Σίφνος

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/speedrunner%20iv_002.jpg

  Photo Thanos
  ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. PDF Εκτύπωση Email

  Δώδεκα ακριβώς χρόνια μετά τον ερχομό του φτερωτού “ΕΡΜΗ”  στα ελληνικά νερά, το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ ταξιδεύει με το αρχοντοβάπορο στην Αδριατική και σας μεταφέρει τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα από αυτό το ταξίδι.

  Διαβάστε όλο το αφιέρωμα στο ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. εδώ

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/sophocles%20v6.jpg
  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ PDF Εκτύπωση Email

  Κυριακή των Βαίων σήμερα και η Εκκλησία μας, εορτάζει την είσοδο του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, μετα Βαίων και κλάδων. Πάμε να δούμε τι μας λέει ο Μέγας Συναξαριστής.

  alt

  Σάββατο 16 Απρίλιος 2011

  ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ PDF Εκτύπωση Email

  Ο “ήρωας” των μικρών Κυκλάδων, ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ, λίγο μετά τις 20:30 άφησε τον μόλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι για τα Κατάπολα της Αμοργού, ολοκληρώνοντας την ετήσια ακινησία του στα ναυπηγεία Παναγιωτάκη στην Σαλαμίνα. Από την Μ.Δευτέρα επανέρχεται στα δρομολόγια του, συνδέοντας την Νάξο με την Ηρακλειά, την Σχοινούσσα, τα Κουφονήσια, τη Δονούσα, την Αιγιάλη και τα Κατάπολα της Αμοργού.

  alt
  BLUE STAR ITHAKI PDF Εκτύπωση Email

  Δύο έκτακτα δρομολόγια για Πάρο θα εκτελέσει το BLUE STAR ITHAKI, απόψε το βράδυ και την Μ.Τρίτη 19/4, στις 21:00. Ενώ προγραμματισμένα ήταν ήδη για την Μ.Τετάρτη 20/4, Μ.Πέμπτη 21/4  στις 20:00 το βράδυ για Πάρο-Νάξο, ενώ το ίδιο δρομολόγιο (Πάρο-Νάξο) θα εκτελέσει και την Μ.Παρασκευή 22/4 στις 07:35 από το λιμάνι του Πειραιά.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/7blue%20star%20ithaki.jpg
  VENTOURIS SEA LINES PDF Εκτύπωση Email

  ΚAI ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!

  Αγαπητοί μας επιβάτες ,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η εταιρεία μας, παρά τις αυξήσεις στους φόρους, αλλεπάλληλες αυξήσεις του πετρελαίου κλπ, διατηρεί τις τιμές των εισιτηρίων χαμηλές.Με αυτό το τρόπο θέλουμε, στις δύσκολες ημέρες που περνάμε, να σας δώσουμε την δυνατότητα και φέτος να χαρείτε το Ελληνικό Πάσχα στο νησί της επιλογής σας.Ξεκινήστε τις πασχαλινές διακοπές ταξιδεύοντας με το Άγιος Γεώργιος οικονομικά, χωρίς να στερηθείτε την πολυτέλεια, την άνεση και τη ασφάλεια που μόνο το Ε/Γ-Ο/Γ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ μπορεί να σας προσφέρει.

  Καλό Πάσχα!!

  alt

  Photo-Thanos
  ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ PDF Εκτύπωση Email

  Στην μικρή πλωτή δεξαμενή Περάματος θα βρεθεί το ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ από την Μ.Δευτέρα 18/4 έως και την Μ.Πέμπτη 21/4 για να πραγματοποιήσει τον δεξαμενισμό του.

  alt
  ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α. PDF Εκτύπωση Email

  Στον προλιμένα Πειραιά, βρίσκεται απο τις 12:30 το μεσημέρι, το ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α., της AGOUDIMOS LINES, αφήνοντας πίσω του τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος οπου και πραγματοποίησε την ετήσια ακινησία του. Το πλοίο, σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων, θα επανέλθει στα δρομολόγια του, στη γραμμή Ραφήνα-Άνδρος-Τήνος-Μύκονος, την Μ.Δευτέρα 18/4/11.
  ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ PDF Εκτύπωση Email

  Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ, θα είναι κοντά σας την Μεγάλη Εβδομάδα, παρουσιάζοντας σας κάθε μέρα, κείμενα που αναφέρονται στην ημέρα που εορτάζουμε και προέρχονται από την ιστοσελίδα ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ .Ξεκινώντας από σήμερα, το Σάββατο του Λαζάρου ο ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ αναφέρει.........

  alt

  Παρασκευή 15 Απρίλιος 2011

  ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ PDF Εκτύπωση Email

  Στα ναυπηγεία Ελευσίνας βρέθηκε τελικά σήμερα (σχ.φώτο) το πρωί το ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ για δεξαμενισμό όπως σας είχαμε ενημερώσει τις προηγούμενες ημέρες.alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/aeoloskenteris.jpg
  ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ - ΠΗΝΕΛΟΠΗ PDF Εκτύπωση Email

  Δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ και Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

  Σας ενημερώνουμε ότι από την Κυριακή 17/04/2011 και για όλη την διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου, οι ακτοπλοϊκές γραμμές

  • Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ
  • Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Καρλόβασι-Αγ. Κήρυκος
  • Θεσσαλονίκη-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/taxiarchis.jpg

   

  θα εξυπηρετούνται από το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ, με αναχώρηση από Θεσσαλονίκη κάθε Δευτέρα στις 19:00 και από Καβάλα κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 21:00.

  Επιπλέον, για το διάστημα 15/04/2011 - 29/04/2011 το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ θα εκτελέσει τα εξής δρομολόγια:

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/penelope1.jpg

  Σάββατο 16/4: Αναχώρηση από Καβάλα στις 04:00 προς Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Βαθύ
  Μ. Πέμπτη 21/4: Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 18:00 προς Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Βαθύ
  Τρίτη Πάσχα 26/4: Αναχώρηση από Καβάλα στις 16:00 προς Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Βαθύ
  Πέμπτη 28/4: Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 20:00 προς Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Βαθύ
  ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ PDF Εκτύπωση Email

  Στις 11:00 σήμερα το πρωί, εισήλθε στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, το ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ, ολοκληρώνοντας έτσι τον ετήσιο δεξαμενισμό του, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Το πλοίο, στις 22:30 σήμερα το βράδυ, επανέρχεται στα δρομολόγια του, στη γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο.

  alt
  ΕΛΛΗ Τ. PDF Εκτύπωση Email

  Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ο δεξαμενισμός του ΕΛΛΗ Τ.,της ENDEAVOR LINES, στα Ναυπηγεία Αυλίδας και αυτή την ώρα, πλέει με κατεύθυνση το λιμάνι της Πάτρας, οπου και θα ξεκινήσει τα δρομολόγια του, στη γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Μπρίντεζι, αύριο το απόγευμα.

  alt

   
  ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ PDF Εκτύπωση Email

  Στις 13:00 το μεσημέρι, μεθόρμισε από το Νέο Μόλο Δραπετσώνας, στο Προλιμένα Πειραιά, ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ, της NEL LINES, με σκοπό να πραγματοποιήσει τις τελευταίες εργασίες που απομένουν, πριν ξεκινήσει τα δρομολόγια του, στην Άγονη γραμμή του Βορείου Αιγαίου, στη θέση του ΠΗΝΕΛΟΠΗ. Η NEL LINES, σχετικά με αυτή την αντικατάσταση, εξέδωσε δελτίο τύπου στο οπoίο αναφέρει:

  Σας ενημερώνουμε ότι από την Κυριακή 17/04/2011 και για όλη την διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου, οι ακτοπλοϊκές γραμμές

  • Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ
  • Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Καρλόβασι-Αγ. Κήρυκος
  • Θεσσαλονίκη-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ

  θα εξυπηρετούνται από το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ, με αναχώρηση από Θεσσαλονίκη κάθε Δευτέρα στις 19:00 και από Καβάλα κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 21:00.Επιπλέον, για το διάστημα 15/04/2011 - 29/04/2011 το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ θα εκτελέσει τα εξής δρομολόγια:

  Σάββατο 16/4: Αναχώρηση από Καβάλα στις 04:00 προς Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Βαθύ
  Μ. Πέμπτη 21/4: Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 18:00 προς Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Βαθύ
  Τρίτη Πάσχα 26/4: Αναχώρηση από Καβάλα στις 16:00 προς Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Βαθύ
  Πέμπτη 28/4: Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη στις 20:00 προς Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Βαθύ

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/taxiarchis_003.jpg

  Photo Thanos
  ΑΡΙΑΔΝΗ PDF Εκτύπωση Email

  Στις 12:45΄, ολοκλήρωσε το επιβατηγό ΑΡΙΑΔΝΗ, την διαδικασία αποδεξαμενισμού του, από την μεγάλη δεξαμενή του Νεωρίου και κατόπιν οδηγήθηκε με την βοήθεια των ρυμουλκών εκτός λιμένος. Κατευθύνθηκε στο αγκυροβόλιο και λίγη ώρα αργότερα, ξεκίνησε η διαδικασία πετρέλευσης του από το bunker barge SEKAVIN. Στις 15:20΄ενημέρωσε το λιμεναρχείο για το πέρας της πετρέλευσης και απέπλευσε για το Πέραμα.

  alt

  alt

  Κείμενο-Φωτογραφίες : Χριστίνα Δρ.,Ερμούπολη Σύρου
  ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ PDF Εκτύπωση Email

  Λίγο μετά τις 11 το πρωί, αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά, το ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ, με κατεύθυνση το λιμάνι της Πάτρας, απ οπου θα επανέλθει στα δρομολόγια του, στη γραμμή Πάτρα-Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα-Βενετία από αύριο τα μεσάνυχτα.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/europa%20palace1.jpg

  Πέμπτη 14 Απρίλιος 2011

  ΑΡΙΑΔΝΗ PDF Εκτύπωση Email

  Αύριο θα πέσει από την δεξαμενή  το ΑΡΙΑΔΝΗ ολοκληρώνοντας τον δεξαμενισμό του στο Νεώριο της Σύρου. Το πλοίο με την έξοδο του θα πάρει καύσιμα και θα αναχωρήσει για την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

  alt
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ HELLENIC SEAWAYS PDF Εκτύπωση Email

  Με μεγάλες προσφορές για επιβάτες και οχήματα υποδέχεται το Πάσχα η HELLENIC SEAWAYS και μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε στα ελληνικά νησιά όπως πάντα με άνεση, ταχύτητα και άριστη εξυπηρέτηση. Περισσότερα εδώ.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/nissos%20mykonos_005.jpg

   
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ HELLENIC SEAWAYS PDF Εκτύπωση Email

  Πάμε Μαζί σε πάνω από 35 προορισμούς με τις πασχαλινές προσφορές της HELLENIC SEAWAYS

   

  Με μεγάλες προσφορές για επιβάτες και οχήματα υποδέχεται το Πάσχα η HELLENIC SEAWAYS και μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε στα ελληνικά νησιά όπως πάντα με άνεση, ταχύτητα και άριστη εξυπηρέτηση.

   

  Τα ταχύπλοα και τα συμβατικά πλοία της HELLENIC SEAWAYS είναι έτοιμα για να μεταφέρουν τους επιβάτες τους σε περισσότερους από 35 δημοφιλείς πασχαλινούς προορισμούς μέσα σε λίγες ώρες και με τιμές που ξεκινούν από €15 κατ’ άτομο σε όλους τους προορισμούς εκτός των νησιών του Σαρωνικού όπου οι τιμές ξεκινούν από €8,5 κατ’ άτομο!

   

  Το «Νήσος Μύκονος» για Σύρο, Μύκονο, Σάμο, Ικαρία & Φούρνους, το «Νήσος Χίος» για Χίο & Μυτιλήνη και τα Highspeed & FlyingCats της HELLENIC SEAWAYS για Κυκλάδες, Σαρωνικό και Βόρειες Σποράδες δίνοντας στο επιβατικό κοινό ευρεία επιλογή προορισμών, δρομολογίων και προσφερόμενων ναύλων. Η HELLENIC SEAWAYS σχεδίασε τις φετινές πασχαλινές προσφορές της ανταποκρινόμενη με ευαισθησία στις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής, με γνώμονα όπως πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών της.

   

  Για την εταιρεία, αποτελεί προτεραιότητα η διατήρηση των καλών σχέσεων εμπιστοσύνης που έχουν αναπτυχθεί με το επιβατικό κοινό χάρη στην αξιοπιστία των υπηρεσιών της και τον σεβασμό που δείχνει προς τους ανθρώπους και τις κοινότητες που εξυπηρετούνται από τα πλοία της.

   

  Γι’ αυτό, και φέτος το Πάσχα, Πάμε Μαζί σε Σύρο, Μύκονο, Άνδρο, Τήνο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Σαντορίνη, Χίο, Μυτιλήνη, Εύδηλο, Αγ. Κήρυκο, Φούρνους, Καρλόβασι, Βαθύ, Σκιάθο, Γλώσσα, Σκόπελο, Αλόννησο, Αγ. Κωνσταντίνο, Βόλο αλλά και Κρήτη, Αίγινα, Αγκίστρι, Μέθανα, Πόρο, Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες, Πόρτο Χέλι!

   

  Πιο συγκεκριμένα, τα δρομολόγια και οι προσφορές της HELLENIC SEAWAYS για το Πάσχα περιλαμβάνουν:

   

   

  Από Πειραιά προς:

  Προορισμός

  Πλοίο

  Διάρκεια ταξιδιού

  Ναύλος προσφοράς / άτομο

  Ναύλος προσφοράς / αυτοκίνητο

  Σύρο

  Highspeed 4

  240

  από €22

  από €50

  Μύκονο

  Highspeed 4

  335

  από €22

  από €50

  Τήνο

  Highspeed 4

  410

  από €22

  από €50

   

   

   

   

   

  Πάρο

  Highspeed 5

  235

  από €22

  από €50

  Νάξο

  Highspeed 5

  320

  από €22

  από €50

  Ίο

  Highspeed 5

  415

  από €22

  από €50

  Σαντορίνη

  Highspeed 5

  445

  από €22

  από €50

   

   

   

   

   

  Χίο

  Νήσος Χίος*

  550

  από €19

  από €50

  Μυτιλήνη

  Νήσος Χίος*

  830

  από €19

  από €50

   

   

   

   

   

  Εύδηλο

  Νήσος Μύκονος**

   

  από €19

  από €50

  Αγ. Κήρυκο

  Νήσος Μύκονος**

   

  από €19

  από €50

  Φούρνους

  Νήσος Μύκονος**

   

  από €19

  από €50

  Καρλόβασι

  Νήσος Μύκονος**

   

  από €19

  από €50

  Βαθύ

  Νήσος Μύκονος**

   

  από €19

  από €50

   

   

   

   

   

  Αίγινα

  Νεφέλη,Ποσειδών  Ελλάς&Απόλλων Ελλάς

   

  από €8,5

  από €23

  Αγκίστρι

  Νεφέλη,Ποσειδών  Ελλάς&Απόλλων Ελλάς

   

  από €10

  από €29

  Μέθανα

  Νεφέλη,Ποσειδών  Ελλάς&Απόλλων Ελλάς

   

  από €10

  από €29

  Πόρο

  Νεφέλη,Ποσειδών  Ελλάς&Απόλλων Ελλάς

   

  από €10,50

  από €29

   

  Από Ραφήνα προς:

  Προορισμός

  Πλοίο

  Διάρκεια ταξιδιού

  Ναύλος προσφοράς / άτομο

  Ναύλος προσφοράς / αυτοκίνητο

  Άνδρο

  Highspeed 6

  110

  από €22

  από €50

  Τήνο

  Highspeed 6

  155

  από €22

  από €50

  Μύκονο

  Highspeed 6

  235

  από €22

  από €50

   

   

  Βόρειες Σποράδες με ταχύπλοα

  Από Βόλο προς:

  Προορισμός

  Πλοίο

  Διάρκεια ταξιδιού

  Ναύλος προσφοράς / άτομο

  Σκιάθο

  FlyingCat 5&6,Flying Dolphin XV

  130

  από €22

  Γλώσσα

  FlyingCat5&6, Flying Dolphin XV

  155

  από €22

  Σκόπελο

  FlyingCat5&6, Flying Dolphin XV

  230

  από €22

  Αλόννησο

  FlyingCat5&6 ,Flying Dolphin XV

  3

  από €22

   

   

   

   

  Από Αγ. Κωνσταντίνο προς:

  Προορισμός

  Πλοίο

  Διάρκεια ταξιδιού

  Ναύλος προσφοράς / άτομο

  Σκιάθο

  FlyingCat5&6,Flying Dolphin XV

  135

  από €22

  Γλώσσα

  FlyingCat5&6,Flying Dolphin XV

  215

  από €22

  Σκόπελο

  FlyingCat5&6,Flying DolphinXV

  2’

  από €22

  Αλόννησο

  FlyingCat5&6,Flying Dolphin XV

  220

  από €22

   

  Βόρειες Σποράδες με συμβατικά

  Από Βόλο προς:

  Προορισμός

  Πλοίο

  Ναύλος προσφοράς / άτομο

  Ναύλος προσφοράς / αυτοκίνητο

  Σκιάθο

  Εξπρές Σκιάθος

  από €15

  από €50

  Γλώσσα

  Εξπρές Σκιάθος

  από €15

  από €50

  Σκόπελο

  Εξπρές Σκιάθος

  από €15

  από €50

  Αλόννησο

  Εξπρές Σκιάθος

  από €15

  από €50

   

  * Αναχωρήσεις: Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη στις 12:00, Παρασκευή και Σάββατο στις 17:30

  ** Αναχωρήσεις καθημερινά στις 12:00 (εκτός Τρίτης – Κυριακής)

  *** Αναχωρήσεις: Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη στις 22:00, Σάββατο στις 07:00 και Κυριακή στις 21:30

  **** Αναχωρήσεις καθημερινά (εκτός Σαββάτου)

   

   

  Όλες οι προσφορές αφορούν σε περιορισμένο αριθμό θέσεων .
  SPEEDRUNNER IV PDF Εκτύπωση Email

  Δοκιμαστικό είχαμε σήμερα για το SPEEDRUNNER IV που ετοιμάζεται να ξεκινήσει τα δρομολόγια του για την νέα σεζόν στις Δυτ. Κυκλάδες. Ενώ αυτό το διάστημα τα δρομολόγια του εκτελούνται από το SPEEDRUNNER III.

  alt

  Photo-Thanos
  ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΙΙ PDF Εκτύπωση Email

  Άρση απαγορευτικού Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΙΙ

  Σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ – ΤΧΠ ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΙΙ όπου παραμένει στο λιμένα Σύρου με απαγόρευση απόπλου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, με την άρση της απαγόρευσης θα αναχωρήσει στις 16:00 από Σύρο για Κύθνο – Κέα – Λαύριο.
  Το δρομολόγιο του πλοίου διαμορφώνεται ως εξής:

  alt

  ΠΕΜΠΤΗ 14/04: ΣΥΡΟΣ (αν 16:00) - ΚΥΘΝΟΣ (αφ 17:45 αν 18:00) - ΚΕΑ (αφ 18:55 αν 19:10) - ΛΑΥΡΙΟ (αφ 20:00)

  Για το δρομολόγιο του πλοίου από Λαύριο προς Κέα – Κύθνο – Σύρο – Τήνο – Άνδρο – Τήνο – Σύρο, θα επανέλθουμε με νέα ενημέρωση.
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ MINOAN LINES PDF Εκτύπωση Email

  Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η διοίκηση της MINOAN LINES ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία πιστοποίησής της κατά ISO 14001:2004 και ISO 9001:2008. Η απονομή των σχετικών πιστοποιητικών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 07/04/2011 στα γραφεία της MINOAN LINES στον Πειραιά, από τον κ. Ugo Salerno, Chief Executive Officer (C.E.O.) του Διεθνούς Νηογνώμονα RINA.

  Περισσότερα εδώ.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/minoanlines.jpg

  Στη φωτογραφία το βραβείο παραλαμβάνει, εκ μέρους της διοίκησης της MINOAN LINES, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Αντώνης Μανιαδάκης από τον κ. Ugo Salerno, Chief Executive Officer (C.E.O.) του Διεθνούς Νηογνώμονα RINA.
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ν.Ο PDF Εκτύπωση Email

  Η Διοίκηση της ΠΝΟ στην χθεσινή της συνεδρίαση απεφάσισε την πραγματοποίηση την 1η Μαΐου 2011 4ωρης στάσης εργασίας των πληρωμάτων των πλοίων σε όλες τις κατηγορίες με έναρξη την 12.00 και λήξη την 16.00 ώρα, συμμετέχοντας έτσι στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Περισσότερα εδώ.

  alt
  ΠΡΕΒΕΛΗΣ PDF Εκτύπωση Email

  Η ΑΝΕΚ - ΑΙΓΑΙΟΝ ενημερώνει το επιβατηγό κοινό ότι λόγω ισχυρών  ανέμων , το Ε/Γ – Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' κατέπλευσε εχθές ΤΕΤΑΡΤΗ 13-4-2011 στον λιμένα ΠΕΙΡΑΙΑ με καθυστέρηση και ως εκ τούτου το δρομολόγιο του πλοίου αναμένεται να εκτελεστεί ως ακολούθως :

  alt

  ΤΕΤΑΡΤΗ 13 -4-2011 ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΑΝ21:30)-ΘΗΡΑ (ΑΦ 5:00 ΠΕΜΠΤΗ 14-4-2011 -ΑΝ 05:35)-ΑΝΑΦΗ (ΑΦ.06:55-ΑΝ 07:05)-ΚΑΣΟΣ (ΑΦ11:40-ΑΝ 12:00)ΚΑΡΠΑΘΟΣ (ΑΦ 13:20-ΑΝ 13:50) -ΔΙΑΦΑΝΙ (ΑΦ14:40-ΑΝ14:55)-ΧΑΛΚΗ (ΑΦ16:55-ΑΝ17:05)-ΡΟΔΟΣ (ΑΦ19:05-ΑΝ20:00)-ΠΗΓΑΔΙΑ (ΑΦ.00.40 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-4-2011 ΑΝ01:10)-ΚΑΣΟΣ (ΑΦ 02:30 -ΑΝ 02:50)- ΣΗΤΕΙΑ (ΑΦ 05:20 -ΑΝ 05:40)-ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ΑΦ08:30 -ΑΝ 09:20) ΘΗΡΑ (ΑΦ  13:05 -ΑΝ 13:40)-ΜΗΛΟΣ (ΑΦ 17:10 -ΑΝ 17:35)ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΑΦ22:20)
  NEL LINES PDF Εκτύπωση Email

  14/4/2011
  Άρση απαγορευτικού Ε/Γ Ο/Γ ΤΧΠ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ
  Σας ενημερώνουμε το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ – ΤΧΠ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ όπου παραμένει από την Τετάρτη 13/04/2011 στο λιμένα Λαυρίου με απαγόρευση απόπλου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα αναχωρήσει με την άρση της απαγόρευσης σήμερα Πέμπτη 14/04/2010 και ώρα 10:00.
  Τα δρομολόγια του πλοίου διαμορφώνονται ως εξής:

  ΠΕΜΠΤΗ 14/4: ΛΑΥΡΙΟ (αν 10:00) - ΨΑΡΑ (αφ 15:00 αν 15:15) - ΜΕΣΤΑ (αφ 16:30 αν 17:00) - ΨΑΡΑ (αφ 18:15 αν 18:30) - ΛΑΥΡΙΟ (αφ 23:30)

  alt

  Επίσης να σας αναφέρουμε ότι για σήμερα είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση του ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ από την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος  για τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδος. Το ταχύπλοο της ΝΕΛ αύριο και αυτό με την σειρά του ξεκινάει τα δρομολόγια στα νησιά των Σποράδων, ενισχύοντας έτσι την παρουσία της ακριτικής εταιρία φέτος  στην περιοχή με δύο πλοία.

  Σχετικά με το δημοσίευμα μας για τον δεξαμενισμό χθες του ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ στα ναυπηγεία Ελευσίνας αναβλήθηκε για αύριο Παρασκευή και όπως πληροφορούμαστε ίσως υπάρξει και νέα αναβολή.

  Τετάρτη 13 Απρίλιος 2011

  ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. PDF Εκτύπωση Email

  Δώδεκα ακριβώς χρόνια μετά τον ερχομό του φτερωτού “ΕΡΜΗ”  στα ελληνικά νερά, το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ ταξιδεύει με το αρχοντοβάπορο στην Αδριατική και σας μεταφέρει τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα από αυτό το ταξίδι.

  Διαβάστε όλο το αφιέρωμα στο ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. εδώ.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/sophocles%20v6.jpg
  NEL LINES PDF Εκτύπωση Email

  Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΙΙ & Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ

  Σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ  ΤΧΠ ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΙΙ παραμένει στο λιμένα Σύρου με απαγόρευση απόπλου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
  Το πλοίο θα αναχωρήσει άμεσα με την άρση της απαγόρευσης απόπλου.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/aeolos%20kenteris%20ii_008.jpg


   

  Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Τετάρτη 13/04/2011, το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ παραμένει στο λιμένα Λαυρίου με απαγόρευση απόπλου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/panagia%20thalassini_001.jpg

  Για oποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε.
  ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. (SOPHOCLES V.) PDF Εκτύπωση Email

   Με τον “BIG SOFO” στους πρόποδες των Δολομιτικών Άλπεων 

   

  12 ακριβώς χρόνια μετά τον ερχομό του φτερωτού “ΕΡΜΗ”  στα ελληνικά νερά, το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ ταξιδεύει με το αρχοντοβάπορο στην Αδριατική και σας μεταφέρει τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα από αυτό το ταξίδι.

  Ήταν αρχές του 1990 και στα Ναυπηγεία της MITSUBISHI  HEAVY INDUSTRIES LTD στην μακρινή Ιαπωνία, κατασκευάζεται το πρώτο από τα 3 αδελφάκια της σειράς HERMES-HERCULES-HESTIA. To όνομα αυτού “HERMES”, όνομα που αντλήθηκε  από τον αγγελιοφόρο των 12 θεών του Ολύμπου. Δεν είναι τυχαίο, αφού μετά από μικρό χρονικό διάστημα βρέθηκε να πλέει εκεί όπου οι 12 θεοί του Ολύμπου, έζησαν και μεγαλούργησαν. Ο “HERMES” ξεκινάει το καλοκαίρι  του 1990 τα πρώτα του δρομολόγια, για λογαριασμό της  Ιαπωνικής εταιρείας HIGASHI NIPPON FERRY. Τέλος του 1998, αγοράζεται από την ANEK LINES και τον Ιανουάριο του 1999 ξεκινάει το ταξίδι του προς την Ελλάδα, με το νέο του όνομα ΣΟΦ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. 3 Φεβρουαρίου 1999 και ώρα 21:00 το βράδυ, με πλοίαρχο τον cpt Σήφη Αθητάκη, φθάνει στο λιμάνι της Σούδας όπου και τυγχάνει θερμής υποδοχής από τους κάτοικους του νησιού. Λίγες ημέρες αργότερα αναχωρεί για το Πέραμα, όπου θα πραγματοποιηθεί η μετασκευή του. Ευτυχώς για εμάς τους καραβολάτρες, η εξωτερική γιαπωνέζικη σιλουέτα του διατηρείται ανέπαφη σε μεγάλο βαθμό. Οι επισκευές που έγιναν τότε, εντοπίζονται κυρίως στο ξενοδοχειακό κομμάτι και στην μηχανή. Μέσα Ιουλίου η μετασκευή ολοκληρώνεται και το πλοίο ξεκινάει τα δρομολόγια του στην γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Τεργέστη με το όνομα που το συναντάμε μέχρι σήμερα, ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. Ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ σιγά- σιγά αρχίζει να αποκτάει φανατικούς οπαδούς και να γίνεται το κύριο μεταφορικό μέσο επιστροφής στην πατρίδα για τους φοιτητές μας, που σπουδάζουν στην Βόρεια Ιταλία. Η μεταφορά του τελικού προορισμού του δρομολογίου, από την Τεργέστη στη Βενετία το 2005, δεν επηρεάζει την μεταφορική κίνηση του πλοίου. Αντιθέτως την αναζωογονεί, αφού οι οδηγοί των μεταφορικών εταιρειών βρίσκονται τώρα πιο κοντά στις διεθνείς αρτηρίες που οδηγούν από το Μιλάνο και τον Ιταλικό Βιομηχανικό Βορρά, στην Κεντρική και την Βόρεια Ευρώπη.

  Το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ πιστό στις υποσχέσεις  και στις επιθυμίες των αναγνωστών του, συνεχίζει τα αφιερώματα που πραγματοποιεί  στα πλοία της ακτοπλοΐας μας και αυτή τη φορά ταξιδεύει στην Δυτική Πύλη της χώρας μας την Πάτρα, για να συναντήσει εκεί τον ΣΟΦΟΚΛΗ Β. Δεν θα το κρύψουμε πως,  ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. αποτελούσε κρυφό πόθο για την παρέα του ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ κι έτσι το ταξίδι μαζί του, ήταν όνειρο ζωής. Έτσι λίγο μετά τον ερχομό του νέου χρόνου φτάνει στα γραφεία της ANEK LINES στη Σούδα, η επιστολή με την οποία ζητάμε την πραγματοποίηση αφιερώματος στο πλοίο. Η εταιρεία που, βρίσκεται από τα πρώτα βήματα λειτουργίας του ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ δίπλα του, δεν αργεί να απαντήσει θετικά κι έτσι αρχίζουν άμεσα, οι ενέργειες υλοποίησης της όλης ιδέας. Οι πιθανές ημερομηνίες αναχώρησης από λιμάνι της Πάτρας πέφτουν πάνω στο τραπέζι, με καταλληλότερη και επικρατέστερη αυτή της 24ης Μαρτίου, παραμονή της εθνικής εορτής των Ελλήνων. Οι μέρες περνάνε γρήγορα και οι προετοιμασίες για την συγκέντρωση του εξοπλισμού και των απαραίτητων στοιχείων που θα χρειαστούμε για το ταξίδι, εντατικοποιούνται.

  Θα ήταν παράλειψη να μην  αναφέρουμε ό,τι τον ΣΟΦΟΚΛΗ Β. στη γραμμή της Βενετίας, τον διπλώνει το έτερο αδελφάκι του, το ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ (ex. HERCULES), που ήρθε στην Ελλάδα, το Φεβρουάριο του 2000. Τα δύο πλοία πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια εναλλάξ από Πάτρα για Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα-Βενετία, με εξαίρεση μία φορά την εβδομάδα, όπου διανυκτερεύουν στο λιμάνι της Πάτρας. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 32 ώρες, από ντόκο σε ντόκο.

  Πέμπτη 24 Μαρτίου και η παρέα του ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ, με αφετηρία την Αθήνα, ξεκινάει άλλο ένα ταξίδι. Χρησιμοποιώντας την Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών φτάνουμε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ, στο λιμάνι της Πάτρας. Η έντονη παρουσία λαθρομεταναστών έξω από το λιμάνι και η προσπάθεια αυτών να μπουν μέσα με σκοπό να αποδράσουν από την Ελλάδα, μας προκαλεί  άσχημα συναισθήματα. Μία πληγή που φαίνεται ό,τι δεν θα μπορέσει να κλείσει ποτέ. Με τα εισιτήρια στα χέρια μας, περνάμε τον έλεγχο την Βόρειας Πύλης του λιμανιού και κατευθυνόμαστε προς τον ντόκο, όπου έχει δέσει ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. Μία ευχάριστη έκπληξη μας περιμένει, αφού σε απόσταση λίγων μέτρων το ένα από το άλλο, είναι δεμένα τα 2 αδελφάκια της ANEK LINES. Tο ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ έχει μόλις καταπλεύσει από τη Βενετία κι έχει δέσει στον προβλήτα 14, μπροστά από τον επιβατικό σταθμό ενώ ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β., είναι δεμένος στον προβλήτα 11, μετά την διανυκτέρευση που είχε στο λιμάνι της Πάτρας από το προηγούμενο βράδυ. Φτάνοντας στην πρύμη του πλοίου, το embarkation έχει αρχίσει κι έτσι με την σειρά μας ετοιμαζόμαστε για την επιβίβαση μας. Μία σύντομη, αναγνωριστική βόλτα γύρω από το πλοίο είναι επιτακτική. Εντύπωση μας κάνουν στην πρύμη, οι 3 καταπέλτες που διαθέτει ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β., δύο κατάπρυμα (επιβατών και οχημάτων) και ένας πρύμα δεξιά (οχημάτων). Στον καταπέλτη των επιβατών, που προστέθηκε κατά τη μετασκευή του πλοίου στο Πέραμα μας υποδέχονται, ο Πλοίαρχος του ΣΟΦΟΚΛΗ Β. cpt Ιωάννης Ξυδάκης και οΎπαρχος cpt Κων/νος Δημητριάδης, οι οποίοι και μας καλωσορίζουν στο πλοίο. Μετά από μια σύντομη συνομιλία μαζί τους, αφήνουμε το Ι.Χ. στο επάνω γκαράζ του πλοίου και χρησιμοποιώντας την είσοδο των επιβατών, δίνουμε τα εισιτήρια μας στο γκισέ για check in και ανεβαίνουμε στο πλοίο. Χρησιμοποιώντας, τις κυλιόμενες σκάλες που προστέθηκαν κατά τη μετασκευή του πλοίου και τους κοινόχρηστους διαδρόμους, φτάνουμε στη μέση του πλοίου όπου και συναντάμε τη Reception. Εκεί μας περιμένει ο Προιστ.Αρχιθαλαμηπόλος του ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. κ. Γεώργιος Μαντουδάκης, όπου και αυτός με τη σειρά του, μας υποδέχεται θερμά. Παραλαμβάνοντας τα κλειδιά για τις καμπίνες μας, ανεβαίνουμε στο Deck 7 όπου και αφήνουμε τις αποσκευές μας. 2 άνετες και πολυτελείς καμπίνες, θα μας φιλοξενήσουν κατά τη διάρκεια της  3ήμερης παραμονής μας στο πλοίο. Χρησιμοποιώντας πάλι, τους κοινόχρηστους χώρους επιστρέφουμε στο ανοικτό deck της πρύμης  και παρακολουθούμε από εκεί, τη διαδικασία της φόρτωσης. Τα εισιτήρια μας αναφέρουν σαν ώρα αναχώρησης, την 23:59 κι έτσι εμείς λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, φροντίζουμε να είμαστε στη Γέφυρα, για να παρακολουθήσουμε από εκεί, τον απόπλου. Η διαδικασία φόρτωσης έχει ολοκληρωθεί κι έτσι το μόνο που μας απομένει, είναι να καλέσουμε το PATRAS TRAFFIC. Η άδεια δίνεται κι έτσι ο cpt Γιάννης γύρω στις 00:10, προστάζει μόλα όλα. Οι καταπέλτες αρχίζουν να βιράρουν και με τη βοήθεια των thruster, αρχίζουμε να απομακρυνόμαστε από τον ντόκο. Με αργές κινήσεις και στρίβοντας όλο δεξιά το τιμόνι, περνάμε σε απόσταση αναπνοής από την άκρη της προβλήτας Άστιγγος. Χαιρετώντας το ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ, ανεβάζουμε σιγά- σιγά ταχύτητα. Περνώντας τη Βορεία είσοδο του λιμανιού, στρίβουμε αριστερά με πορεία το λιμάνι της Ηγουμενίτσας όπου και είναι ο επόμενος προορισμός μας. Το βαθύ σκοτάδι έχει πέσει κι εμείς, με συντροφιά το φεγγάρι πλέουμε στον Πατραϊκό.

  alt src=http://ellinikiaktoploia.net/images/2010b/sophocles%20v_4.jpg

  Ξημερώματα Παρασκευής 25ης Μαρτίου ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής, το ρολόι δείχνει λίγα λεπτά πριν τις 7 το πρωί κι εμείς είμαστε στη θέση μας, για να παρακολουθήσουμε την είσοδο μας στο δίαυλο της Ηγουμενίτσας. Ένας λαμπρός ήλιος έχει αρχίσει να ξεπροβάλει πίσω από τα βουνά της Πίνδου κι εμείς με χαμηλή ταχύτητα, μπαίνουμε στο λιμάνι. Με δεξιόστροφη πιρουέτα δένουμε στις 7:10, στον προβλήτα 11, του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Η φόρτωση ξεκινάει αμέσως και μαζί με τον Ύπαρχο, παρακολουθούμε την εξέλιξη της από τον ντόκο. Για άλλη μία φορά, συναντάμε την άσχημη εικόνα της παρουσίας λαθρομεταναστών στον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού. Γύρω στις 8:00, η διαδικασία φόρτωσης έχει ολοκληρωθεί και  μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ό,τι δεν πέφτει καρφίτσα μέχρι και τον καταπέλτη του πλοίου. Ανεβαίνοντας στη Γέφυρα, παίρνουμε  άδεια απόπλου από το IGOUMENITSA TRAFFIC και έτσι συνεχίζουμε το ταξίδι μας προς τον τελικό προορισμό μας, που είναι η Βενετία. Λίγο πριν τον δίαυλο, περιμένουμε την έξοδο του OLYMPIC CHAMPION από αυτόν. Το νησί της Κέρκυρας βρίσκεται στην πλώρη μας, αλλά εμείς θα κινηθούμε πιο βόρεια με κατεύθυνση τα “Περιστέρια”. Με την έξοδο μας  από τον δίαυλο, ο καπετάν Γιάννης μας κάνει μια σύντομη ενημέρωση για την πορεία που θ’ ακολουθήσουμε μέχρι και τον Ιταλικό Βορρά, με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών βοηθημάτων της γέφυρας του ΣΟΦΟΚΛΗ Β. Στον πρωινό μας  καφέ, εκτός από τον καπετάν Γιάννη και τον Αξιωματικό Γέφυρας (8-12),  τον Ανθυποπλοίαρχο cpt Ανδρέα Παπαγεωργίου, έρχεται να προστεθεί ο Α΄ Μηχανικός του ΣΟΦΟΚΛΗ Β. κ. Κυριάκος Πέτρουλας και ο Ναύκληρος, κ.Ευάγγελος Σπανός. Με την βοήθεια των φωτογραφιών του ΣΟΦΟΚΛΗ Β. που έχουν ληφθεί πρόσφατα από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και υπάρχουν στην GALLERY του ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ, ο Πλοίαρχος απονέμει τα εύσημα στους Αξιωματικούς του, για την άψογη κατάσταση του πλοίου. Αφήνοντας τους “Αγίους Σαράντα” στα δεξιά μας, χαράσσουμε πορεία βορειοδυτική. Το ραντεβού με τον Πλοίαρχο και τους Αξιωματικούς του ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. δίνεται για τις 13:00 το μεσημέρι στην τραπεζαρία του πλοίου, όπου και ο καπετάν Γιάννης θα παραθέσει γεύμα, λόγω της εθνικής μας εορτής. Εμείς αφήνοντας τη γέφυρα οδηγούμαστε στην πισίνα του πλοίου, για να συνεχίσουμε την καραβολατρική μας βόλτα. Ο ουρανός είναι ηλιόλουστος και έτσι ο καιρός μας βοηθάει να καθίσουμε και ν’ απολαύσουμε τη θάλασσα γύρω μας. Την ίδια άποψη έχουν κι άλλοι επιβάτες, που με τη συντροφιά ενός βιβλίου και του απαραίτητου καπέλου, αφήνονται στις αχτίδες του ήλιου και την αρμύρα της θάλασσας.

  Η ώρα περνάει κι έτσι το καμπανάκι για το μεσημεριανό γεύμα ηχεί στα αυτιά μας. Στην τραπεζαρία του πλοίου ο Πλοίαρχος με τους Αξιωματικούς του, ήδη μας περιμένουν κι έτσι απολαμβάνουμε ένα απολαυστικό γεύμα, με τη φροντίδα του Αρχιμάγειρα, κ. Βασίλειου Μπαγκερη και του Φροντιστή, κ. Αντώνιου Γιαννικόπουλου. Κρητικά καλούδια με τη συνοδεία της απαραίτητης τσικουδιάς, ικανοποιούν τον ουρανίσκο μας. Η οικογενειακή ατμόσφαιρα που επικρατεί στο τραπέζι, βοηθά στο να συμμετέχουν όλοι  στη συζήτηση που αναπτύσσεται γύρω από διάφορα θέματα. Το πρωινό εγερτήριο όμως, έχει φέρει μία ελαφρά κούραση οπότε ένας απογευματινός ύπνος, κρίνεται απαραίτητος.Ο ήλιος έχει αρχίσει να δύει στην Αδριατική κι εμείς έχουμε αφήσει τις καμπίνες μας για ν’ απολαύσουμε έναν καφέ στην αγαπημένη μας γωνιά, που δεν είναι άλλη από ένα τραπεζάκι με 4 καρέκλες δίπλα στο εξωτερικό bar της πισίνας. Θα μπορούσαμε να καθόμασταν ώρες ολόκληρες εκεί και ν’ απολαμβάνουμε το ταξίδι μας. Η νύχτα έχει πέσει και εμείς μεταφερόμαστε στο Deck 6 στο Café Del Mar, όπου μας περιμένει ο Προιστ.Αρχιθαλαμηπόλος κ.Γεώργιος Μαντουδάκης, μαζί με το βοηθό του Αρχιθαλαμηπόλο κ. Νικόλαο Πλευρίτη, για μια συζήτηση εφ όλης της ύλης. Υπέροχοι άνθρωποι που πασχίζουν καθημερινά μαζί με το επιτελείο τους, ώστε να διατηρείται καθαρό και άψογο το ξενοδοχειακό κομμάτι του πλοίου. Τα φώτα έχουν χαμηλώσει και απαλή μουσική ακούγεται στο χώρο. Να σημειώσουμε με την ευκαιρία, ότι το Café Del Mar πριν τη μετασκευή , ήταν η Disco του πλοίου και κατά κάποιο τρόπο σήμερα την υποκαθιστά τις βραδινές ώρες. Οι επιβάτες όσο περνάει η ώρα, αρχίζουν ν’ αποχωρούν προς τις καμπίνες τους  και το ίδιο κάνουμε κι εμείς με σκοπό, να μπορέσουμε να είμαστε γύρω στις 7 το πρωί ξύπνιοι και να δούμε την είσοδο μας, στο κανάλι της Βενετίας.

  alt src=http://ellinikiaktoploia.net/images/2010b/canale%20di%20san%20marco-arrival.jpg

  Το επόμενο πρωί, μας βρίσκει λίγο έξω από τη Βενετία. Ο καπετάνιος μας περιμένει ήδη στη γέφυρα κι εμείς οδηγούμαστε προς τα εκεί. Ήδη έχουμε περάσει τα 3 separation που υπάρχουν μέχρι να μπούμε στη Βενετία και στις 7:10 το πρωί, επιβιβάζεται στο πλοίο ο Ιταλός πιλότος. Στην αρχή διακρίνουμε τα έργα που γίνονται από πλευράς των Βενετσιάνικων αρχών, με σκοπό να περιοριστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αύξηση της στάθμης των νερών, στην πόλη. Το τεχνητό νησί που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό και θ’ αποτελέσει ένα μέρος του δύσκολου αυτού εγχειρήματος, εμφανίζεται γρήγορα στα δεξιά μας. Στη συνέχεια της διαδρομής μας  συναντάμε έναν παλιό γνώριμο από την Ελλάδα, το πλοίο ανοιχτού τύπου LIDO DI VENEZIA (ex.ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ), που άφησε τον Ιούνιο του 2008 τη γραμμή Πέραμα-Παλούκια, για την Βενετία. Η πλατεία του Αγίου Μάρκου με το πανύψηλο καμπαναριό και το παλάτι των Δόγηδων, σύντομα φαίνεται στα δεξιά μας. Δια μέσου του Canale Di San Marco, του Canale della Giudecca και του Canale di Fusina φτάνουμε στο VENEZIA CRUISE TERMINAL όπου με μια δεξιόστροφη στροφή, δένουμε στις 8:25 το πρωί (τοπική ώρα Ελλάδας) στον προβλήτα 123. Εδώ το ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. για την επιβίβαση και αποβίβαση των οχημάτων χρησιμοποιεί τον μπροστινό πλωριό καταπέλτη, ενώ για τους επιβάτες χρησιμοποιείται το καταπελτάκι που βρίσκεται στη μέση του πλοίου. Χρησιμοποιώντας το μεσαίο embarkation και περνώντας τον τελωνιακό έλεγχο, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο που χρησιμοποιεί η ANEK LINES και μας μεταφέρει στη PIAZZALE ROMA.

  Γύρω στις 13:00 (τοπική ώρα Ελλάδας) και μετά από μια υπέροχη περιπλάνηση στα κανάλια και στα σοκάκια της Βενετίας, οδηγούμαστε πάλι πίσω για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Όπως στην Ηγουμενίτσα  έτσι κι εδώ, τα γκαράζ του πλοίου έχουν πιάσει πρωτόκολλο αποδεικνύοντας γι’ άλλη μία φορά, την λειτουργικότητα και την χρησιμότητα της γραμμής. Στις 14:00 (τοπική ώρα Ελλάδας) λύνουμε κάβους και με την παρουσία πιλότου, κάνουμε ανάποδα για να αποκολληθούμε από τον προβλήτα. Η χαμηλή στάθμη των νερών αυτή την εποχή, σε συνάρτηση με τα 6,70μέτρα βύθισμα μας, μας δυσκολεύουν λίγο χωρίς βέβαια να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. περνώντας αγέρωχος μπροστά από τις καφετέριες του Canale della Giudecca, προκαλεί την έκπληξη και το θαυμασμό, σε όσους τον παρακολουθούν  να περνάει από μπροστά τους. Σε λίγη ώρα έχουμε αφήσει τη Βενετία πίσω μας και παίρνουμε τον δρόμο του γυρισμού. Με τον αέρα κατάπρυμα, χαράσσουμε πορεία προς την Ηγουμενίτσα, όπου θα βρισκόμαστε την Κυριακή το μεσημέρι.

  Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το εστιατόριο, αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε την περιπλάνηση μας στους χώρους του πλοίου, ξεκινώντας από την καρδιά του που δεν είναι άλλη, από το Μηχανοστάσιο. Εκεί μας υποδέχεται ο Α` Μηχανικός κ. Κυριάκος Πέτρουλας, μαζί με τον Α/Β Μηχανικό κ. Κωνσταντίνο Καλουδιώτη και τον Προιστ. Ηλεκτρολόγο κ. Εμμανουήλ Μανωλάκη. Όλο το επιτελείο της μηχανής πασχίζει καθημερινά, έτσι ώστε  ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. να είναι σε καλή κατάσταση και να μπορεί να πραγματοποιεί το δρομολόγιο του χωρίς μηχανικές βλάβες και προβλήματα, όσο αυτό καθίσταται δυνατόν. Και πραγματικά το καταφέρνουν. Τόσο το control room όσο και ο χώρος των μηχανών και των ηλεκτρογεννητριών, βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και νομίζει κανείς ότι το πλοίο μόλις έχει βγει από τα Ναυπηγεία της MITSUBISHI. Κατά την παραμονή μας  στο Μηχανοστάσιο, ενημερωθήκαμε από το Μαστρο-Κυριάκο για τις δυνατότητες του πλοίου αλλά και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Έτσι ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. έχει μήκος 192 μέτρα, πλάτος 27 μέτρα και βύθισμα 6,70 μέτρα. Έχει ναυπηγηθεί το 1990 στα ναυπηγεία της MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES LTD, στην Ιαπωνία. Κινείται από 2 μηχανές PIELSTICK PC4-2V, ισχύος 17.800 ίππων, η κάθε μία. Η υπηρεσιακή ταχύτητα που αναπτύσσει είναι 22,5 κόμβοι ενώ  η μέγιστη ταχύτητα του είναι 25 κόμβοι. Διαθέτει τρεις ηλεκτρομηχανές DAIHATSU DL-26 απόδοσης 1.500 Kw, η καθεμία. Για τους ελιγμούς στα λιμάνια διαθέτει 3 thruster,2 bow και 1 stern, ενώ για την ομαλή πλεύση του σε περιπτώσεις θαλασσοταραχής, έχει ένα ζευγάρι πτερύγια ευστάθειας. Έχει χαρακτηριστικό κλήσης SWBZ και νηολόγιο Χανίων. Την βάρδια 4-8 στο Μηχανοστάσιο εκτελεί ο Β’ Μηχανικός, κ. Ευθυμιόπουλος Αντώνιος, την βάρδια 8-12 ο Γ’ Μηχανικός, κ. Τραχαλάκης Γεώργιος-Βασίλειος, ενώ την βάρδια 12-4 ο Γ’ Μηχανικός, κ. Λάιος Κων/νος.

  Μετά το κατατοπιστικό πέρασμα μας από το Μηχανοστάσιο και την ενημέρωση μας από τους Μηχανικούς του, ανεβαίνουμε στους κοινόχρηστους χώρους για να περιπλανηθούμε σε αυτούς. Έτσι ξεκινάμε από το Deck 6, που είναι και το πρώτο κοινόχρηστο Deck που συναντάει κανείς, κατά την επιβίβαση του στο πλοίο. Ξεκινώντας την περιήγηση μας από πρύμα και ακολουθώντας αριστερόστροφη πορεία, συναντάμε στην αρχή το υπέροχο Lounge Bar, με την ονομασία CAFÉ DEL MAR. Πλούσιο σαλόνι που σε συνδυασμό με τα υπέροχα χρώματα που διαθέτει, σε ξεκουράζει και σε προδιαθέτει ευχάριστα να απολαύσεις ένα ζεστό ρόφημα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή, ένα ποτό τις νυχτερινές ώρες. Στη συνέχεια ακολουθώντας τον δεξιό διάδρομο προς την πλώρη, συναντάμε στα αριστερά μας  το CASINO του πλοίου, με τους κουλοχέρηδες για τους λάτρεις του τζόγου και δεξιά μας ένα άλλο σαλόνι προέκταση του CAFÉ DEL MAR, που πριν τη μετασκευή φιλοξενούσε τα αεροπορικά καθίσματα του πλοίου. Συνεχίζοντας προς τα εμπρός και μέχρι την πλώρη, συναντάμε ένα μέρος των καμπίνων του πλοίου μαζί με το νοσοκομείο και τις 2 καμπίνες, για τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες. Στο κέντρο του Deck και ανάμεσα στις καμπίνες, βρίσκεται η κεντρική Reception με το υπέροχο αίθριο της, που τη βοηθά να επικοινωνεί με τα υπόλοιπα καταστρώματα. Στο χώρο της Reception συναντάμε επίσης, το Λογιστήριο του πλοίου με το ανταλλακτήριο και το δεύτερο embarkation, που χρησιμοποιείται κατά την παραμονή του πλοίου στην Βενετία. Συνεχίζοντας την περιήγηση μας και ακολουθώντας πάντα αριστερόστροφη πορεία, αφήνουμε τις καμπίνες και συναντάμε στα δεξιά το Internet Corner, με τους 4 υπολογιστές, για γρήγορη και ασφαλή σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω δορυφόρου. Το χώρο του Internet Café παλαιότερα καταλάμβανε το Casino του πλοίου, το οποίο όμως λειτούργησε για περίπου ένα χρόνο μετά την μετασκευή και μετά μεταφέρθηκε στο χώρο που είναι τώρα. Χρήση του Internet μέσω WI-FI και κάρτας προπληρωμένου χρόνου από τα Bar του πλοίου, μπορεί να κάνει κανείς από οποιοδήποτε σημείο του πλοίου. Χρησιμοποιώντας τον κοινόχρηστο διάδρομο και διατηρώντας πορεία πάντα προς την πρύμη, στο αριστερό μας χέρι συναντάμε το περίπτερο, με είδη καπνιστού, οινοπνευματώδη ποτά και είδη διατροφής. Ακριβώς απέναντι υπάρχει η GELATERIA, με τραπεζάκια, καναπέδες και άνετους χώρους  για τους επιβάτες. Να σημειώσουμε εδώ, ότι από την GELATERIA και πίσω ξεκίναγε πριν τη μετασκευή, ένας χώρος που περιελάμβανε την είσοδο της DISCO, το κατάστημα του πλοίου και έναν μικρό χώρο με καναπέδες και τραπεζάκια,  χώρος ο οποίος σήμερα έχει καταμεριστεί στο μαγαζί του πλοίου, στη μικρή reception και στην GELATERIA. Λίγο πριν φτάσουμε στην πρύμη και συναντήσουμε το CAFÉ DEL MAR, στ’ αριστερά μας βρίσκουμε το μαγαζί του πλοίου με είδη ρουχισμού, παιχνίδια, τσάντες και αρώματα και μια μικρή reception, για αυτούς που επιβιβάζονται από το κυρίως embarkation και φτάνουν στο Deck 6.

  Η περιήγηση μας στους κοινόχρηστους χώρους του ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. συνεχίζεται στο Deck 7. Έτσι από την πλώρη μέχρι και τη μέση περίπου του Deck, συναντάμε τις υπόλοιπες καμπίνες του πλοίου. Συνολικά το πλοίο διαθέτει 180 καμπίνες και 640 κλίνες. Αυτές χωρίζονται, σε 2κλινες εξωτερικές Α2, 2κλινες εσωτερικές ΑΒ2, 4κλινες εσωτερικές ΑΒ4 και 4κλινες εξωτερικές Α4. Να θυμίσουμε εδώ ό,τι το πλοίο διαθέτει μία LUX καμπίνα με τεράστιους χώρους και ανέσεις, γι’ αυτόν που θα θελήσει να την επιλέξει και να την απολαύσει κατά την διάρκεια του ταξιδιού του. Ακολουθώντας πορεία προς την πρύμη και αφήνοντας πίσω μας τις καμπίνες, συναντάμε το κυρίως σαλόνι του πλοίου. Άπλετος χώρος με άνετους και ευρύχωρους καναπέδες, περιμένει τον επιβάτη ν’ απολαύσει τον καφέ του διαβάζοντας την εφημερίδα του, το περιοδικό του ή, παρακολουθώντας  διάφορα προγράμματα στις οθόνες των τηλεοράσεων που υπάρχουν στο χώρο αυτό. Συνεχίζοντας προς την πρύμη, βρίσκουμε την πισίνα του πλοίου μαζί το εξωτερικό bar που το συναντάμε ανοιχτό, όταν ο καιρός το επιτρέπει και οι θερμοκρασίες είναι ιδανικές για να καθίσει κάποιος έξω.

  Χρησιμοποιώντας το κλιμακοστάσιο, ανεβαίνουμε ένα ακόμα deck και βρισκόμαστε στο Deck 8. Ξεκινώντας από την πρύμη και μπαίνοντας στους εσωτερικούς χώρους του καταστρώματος, συναντάμε στην αρχή το SELF  SERVICE του πλοίου. Τεράστιος χώρος που περιμένει τον επιβάτη  να ικανοποιήσει τις γαστρονομικές του επιθυμίες, επιλέγοντας μέσα από το menu του πλοίου απολαυστικά πιάτα που μόνο ο Αρχιμάγειρας κ. Βασίλειος Μπαγκερης, ξέρει να δημιουργεί. Στον ίδιο χώρο αλλά μπροστά και δεξιά, συναντάμε το ALA CARTE RESTAURANT, γι’ αυτούς που επιζητούν κάτι πιο gourmet για να γευματίσουν ή, να δειπνήσουν. Το menu του ALA CARTE RESTAURANT περιλαμβάνει υπέροχα πιάτα, που προέρχονται κυρίως από την κρητική κουζίνα και έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό  παρασκευής τους, το ελαιόλαδο. Εμείς προσωπικά απολαύσαμε μερικές από τις δημιουργίες του chef και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι. Το υπόλοιπο Deck 8 μέχρι την πλώρη, καταλαμβάνουν η κουζίνα του πλοίου και οι καμπίνες του πληρώματος. Να σημειώσουμε εδώ, τα εντυπωσιακά εξωτερικά καταστρώματα που υπάρχουν εκατέρωθεν των εσωτερικών χώρων στο deck αυτό και αποτελούν μέρος συζήτησης γι’ αυτούς που θέλουν να συγκρίνουν, τους εξωτερικούς χώρους των πλοίων που ναυπηγούνται σήμερα και αυτών που έχουν ναυπηγηθεί λίγα χρόνια νωρίτερα.

  Τα καταστρώματα του ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. συμπληρώνονται από το Deck 9, όπου εδώ συναντάμε την Γέφυρα του πλοίου, το χώρο φιλοξενίας των τετράποδων φίλων μας και το ελικοδρόμιο. Η Γέφυρα που αποτελεί και τον εγκέφαλο του πλοίου, κινείται στα πρότυπα και τις απαιτήσεις των γεφυρών που κατασκευάζονται στην μακρινή Ιαπωνία. Εδώ κυριαρχεί το κλασικό φιστικί χρώμα, χρώμα που ποτέ δεν αποχωρίστηκαν οι φίλοι μας οι Γιαπωνέζοι στην κατασκευή των πλοίων τους. Όλα τα απαραίτητα σύγχρονα βοηθήματα ναυσιπλοΐας είναι εγκατεστημένα κι εδώ, προσφέροντας ασφάλεια στο ταξίδι του πλοίου. Η υπέροχη θέα που έχει κανείς από την Γέφυρα του πλοίου προς την πλώρη, δεν συναντάται συχνά σε άλλα πλοία. Γνήσια, αρσενική, βαπορίσια πλώρη, που δεν χορταίνεις να την βλέπεις. Την ώρα που επισκεπτόμαστε την γέφυρα, μας υποδέχεται η Υποπλοίαρχος cpt Αργυρώ Εξωμανίδου, που έχει βάρδια εκείνη την ώρα (4-8)  και μας βοηθάει στην ξενάγηση μας.

  alt src=http://ellinikiaktoploia.net/images/2010b/sophocles%20v2.jpg

  Άλλη μία μέρα έχει φτάσει στο τέλος της κι εμείς οδηγούμαστε στην καμπίνα μας, για ανάπαυση. Εν πλω, θα μας βρει και η αλλαγή της ώρας από χειμερινή σε θερινή, οπότε ένας παραπάνω λόγος να πάμε νωρίτερα στα κρεβάτια μας. Το τελευταίο πρωινό πάνω στο ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. μας βρίσκει στη γέφυρα παρέα με τον καπετάν Γιάννη, τον Φροντιστή κ. Γιαννικόπουλο και τον Υποπλοίαρχο cpt Χαράλαμπο Αλυσανδράτο που έχει βάρδια (12-4), να πίνουμε καφέ και να συζητάμε για θέματα της επικαιρότητας. Η ώρα του άφιξης μας  στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας όπου να ’ναι πλησιάζει κι έτσι όλο το πλήρωμα σιγά- σιγά, ετοιμάζεται για τον κατάπλου. Μαζί με τον Ύπαρχο cpt Κων/νο Δημητριάδη, κατεβαίνουμε στον καταπέλτη και παρακολουθούμε την όλη διαδικασία από κοντά. Να σημειώσουμε εδώ ό,τι το γκαράζ του πλοίου κατανέμεται σε 3 επίπεδα, στο Deck 3 που αποτελεί και το κυρίως γκαράζ, στο Deck 4 που μαζί με το Deck 3, προορίζεται για Ι.Χ και φορτηγά και στο Deck 2, που προορίζεται μόνο για Ι.Χ. Συνολικά το ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. μπορεί να μεταφέρει σε συνθήκες πλήρους φόρτωσης, 101 έως 103 φορτηγά και 100 Ι.Χ. Στις 15:15 δένουμε στον προβλήτα 12, του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και άμεσα αρχίζει η αποβίβαση οχημάτων και επιβατών. Μισή ώρα αργότερα αφήνουμε πίσω την πανέμορφη Ηγουμενίτσα και μπαίνουμε στον δίαυλο για να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Πάτρα. Ένας τελευταίος καφές στο τραπεζάκι μας  στην πισίνα του πλοίου, κρίνεται απαραίτητος. Μετά λύπη μας που ένα υπέροχο ταξίδι φτάνει στο τέλος του, μαζεύουμε τις αποσκευές μας από τις καμπίνες και οδηγούμαστε στη Reception, όπου έχουμε μια σύντομη συζήτηση με τον Προιστ. Οικονομικό κ. Γεώργιο Γρηγοράκη, τον οποίο είχαμε συναντήσει και τον Δεκέμβριο του 2009, στο αφιέρωμα μας στην ΑΡΙΑΔΝΗ. Στις 21:55 με ανάποδα περνάμε την Βορεία είσοδο του λιμανιού της Πάτρας και συρταρονόμαστε μπροστά από τον επιβατικό σταθμό, στον προβλήτα 14.  Άλλο ένα αφιέρωμα φτάνει στο τέλος του, αλλά σε εμάς ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. θα παραμείνει ζωντανός μέσα από τις όμορφες στιγμές που περάσαμε μαζί του.

  Όπως είπαμε στην αρχή, το ταξίδι με το ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. αποτέλεσε για την παρέα του ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ  διακαή πόθο, που τελικά υλοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το πλοίο ανταποκρίθηκε επάξια απέναντι στις προσδοκίες μας και σίγουρα ο BIG SOFO θα συζητείται για καιρό, στα πηγαδάκια της παρέας μας. Πλοίο και πλήρωμα, ήταν άψογα καθόλη τη διάρκεια του αφιερώματος και για μας πήρε την καλύτερη δυνατή βαθμολογία, σε όλους τους τομείς. Πραγματικό διαμάντι στη γραμμή της Βενετίας, σίγουρα έχει να δώσει πολλά ακόμη σε αυτούς που θα το διαλέξουν, για να ταξιδέψουν μαζί του.Στο σημείο αυτό, να ευχαριστήσουμε αυτούς που μας βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε αυτό το αφιέρωμα και είναι : 

  Από την ΑΝΕΚ LINES
  Τον κ.Ιωάννη Σ.Βαρδινογιάννη, Δ/νων Σύμβουλο
  Τον κ.Σταύρο Αγγελιδάκη, Αρχιπλοίαρχο
  Την κα Ειρήνα Σίμου, Δ/ντρια Marketing
  Την κα Άννα Νικολακάκη, Δ/νση Marketing
  Την κα Bάσω Γιακουμάκη, Δ/νση Marketing
   
   
  Από το ΕΓ/ΟΓ ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β.
  Τον κ. Ξυδάκη Ιωάννη, Πλοίαρχο
  Τον κ. Δημητριάδη Κων/νο, Ύπαρχο
  Τον κ. Πέτρουλα Κυριάκο, Α’ Μηχανικό
  Τον κ. Αλυσανδράτο Χαράλαμπο, Υποπλοίαρχο
  Την κα Εξωμανίδου Αργυρώ, Υποπλοίαρχο 
  Τον κ. Παπαγεωργίου Ανδρέα, Ανθυποπλοίαρχο
  Τον κ. Μαντουδάκη Γεώργιο, Προϊστάμενο Αρχιθαλαμηπόλο
  Τον κ. Γρηγοράκη Γεώργιο, Προϊστάμενο Οικονομικό
  Τον κ. Γιαννικόπουλο Αντώνιο, Φροντιστή
  Τον κ. Βασίλειο Μπαγκερη, Αρχιμάγειρα
  Τον κ. Εύαγγελο Σπανό, Ναύκληρο

   Έχουμε συνηθίσει στο τέλος κάθε αφιερώματος, να γράφουμε δύο λόγια από καρδιάς, για τους ανθρώπους που συναντήσαμε στο πλοίο και μας βοήθησαν να υλοποιήσουμε αυτή την προσπάθεια μας. Σε αυτό το αφιέρωμα, όλο το πλήρωμα με μαέστρο τον καταπληκτικό cpt Γιάννη Ξυδάκη, ξεπέρασε τον εαυτό του και θα ήταν κρίμα να ξεχωρίσουμε κάποιον και να αδικήσουμε κάποιους άλλους. Ειλικρινά μέσα από την καρδιά μας, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους και ελπίζουμε να σας δούμε πάλι από κοντά, σε κάποιο από τα επόμενα ταξίδια μας. Σε ανταπόδοση όλων αυτών που κάνατε για μας, σας αφιερώνουμε την παρακάτω μαντινάδα : “Στον Σοφοκλή σαν έμπαιτε  να πάτε Βενετία, να μην κατέβετε ποτέ, θα ψάχνετε αιτία”. 

  Για να δείτε το φωτογραφικό άλμπουμ του αφιερώματος πατήστε πάνω στις μπλε λέξεις που υπάρχουν διασκορπισμένες μέσα στο κείμενο και αποτελούν τον σύνδεσμο προς τις φωτογραφίες.

  Δείτε δύο σχετικά video από το ταξίδι-αφιέρωμα που ετοίμασε για το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ ο Θανάσης Δρακάκης τον οποίο ευχαριστούμε θερμά. Video 1 Video 2
  ΑΛΚΥΟΝΗ PDF Εκτύπωση Email

  Πριν λίγα λεπτά άφησε το λιμάνι του Πειραιά το ΑΛΚΥΟΝΗ με προορισμό το λιμάνι του Βόλου όπου από τις 15/4 ξεκινάει τα δρομολόγια του στα νησιά των Σποράδων. Κατά τους θερινούς μήνες το ταχύπλοο της ΝEL LINES μία φορά την εβδομάδα θα εκτελεί δρομολόγιο και από/προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

  Newest: Το πλοίο εκτέλεσε δοκιμαστικό παρουσία επιθεωρητών και επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά. Ενώ η αναχώρηση του αναμένεται να γίνει σήμερα λίγο αργότερα.

  Newest: 22:50 Αναχώρησε για το λιμάνι του Βόλου.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/alkioni_001.jpg
  HIGHSPEED 6 PDF Εκτύπωση Email

  Νωρίς το μεσημέρι άφησε το μόλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες το HIGHSPEED 6 και μεθόρμισε στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά. Το ταχύπλοο της HSW κατά την περίοδο του Πάσχα (21/4-01/05) θα εκτελεί δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο.alt

  Photo-Thanos
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΝ PDF Εκτύπωση Email

  Σήμερα 13-4-2011 έλαβε χώρα έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας με μοναδικό θέμα τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη μελών του διευρυμένου νέου Διοικητικού Συμβουλίου ύστερα από τη δημοσίευση της  τροποποιήσεως του καταστατικού λειτουργίας της ΕΕΝ.

  Περισσότερα εδώ.

  alt

  Τρίτη 12 Απρίλιος 2011

  ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ PDF Εκτύπωση Email

  Στα ναυπηγεία Ελευσίνας θα οδηγηθεί αύριο το ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ της NEL LINES για δεξαμενισμό. Τα σενάρια που ακούγονται για τη γραμμή που θ'αναλάβει πολλά, χωρίς όμως η εταιρία του να έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/aeolos%20kenteris_001.jpg
  HIGHSPEED 4 PDF Εκτύπωση Email

  Δοκιμαστικό είχαμε για το ταχύπλοο της HELLENIC SEAWAYS, HIGHSPEED 4, με το πέρας επέστρεψε στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά και από την Παρασκευή 15/4 ξεκινάει τα δρομολόγια του στην γραμμή: Πειραιάς-Σύρος-Τήνος-Μύκονος.

  alt
  ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α. PDF Εκτύπωση Email

  Δοκιμαστικό είχαμε νωρίτερα για το ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α. της AGOUDIMOS LINES. Με την ολοκλήρωση του δοκιμαστικού το πλοίο επέστρεψε στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος και σύμφωνα με το Open Seas επιστρέφει στα δρομολόγια του(Ραφήνα-Άνδρο-Τήνο-Μύκονο) την Μ.Δευτέρα, ολοκληρώνοντας την ετήσια ακινησία του.

  alt
  ΑΡΙΑΔΝΗ PDF Εκτύπωση Email

  Λίγο πριν τις 3 το απόγευμα έφτασε έξω από το λιμάνι της Σύρου το επιβατηγό-οχηματαγωγό ΑΡΙΑΔΝΗ,της ΑΝΕΚ LINES.
  Παρέμεινε εκεί για σαράντα λεπτά περίπου για να ολοκληρώσει την βύθισή της και την προετοιμασία υποδοχής του  η μεγάλη πλωτή δεξαμενή του  ναυπηγείου ΒΙΟΛΑΝΤΏ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ  , καθώςλίγες ώρες νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί ο αποδεξαμενισμός του SUPERFAST I και η πλαγιοδέτησή του στον δυτικό ντόκο του Νεωρίου.
  Στις 15:30΄,συνοδεία ρυμουλκού πλησίασε στην είσοδο του λιμανιού, έδωσε προτεραιότητα στην άφιξη του BLUE STAR ITHAKI από την Τήνο,  και κατόπιν οδηγήθηκε στην δεξαμενή.
  alt

  alt

  alt

  Κείμενο-Φωτογραφίες: Χριστίνα Δρ. Ερμούπολη-Σύρος
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ATTICA GROUP PDF Εκτύπωση Email

  Για 5η συνεχή χρονιά ο Όμιλος Attica Group (Blue Star Ferries & Superfast Ferries), στηρίζει ως χορηγός την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Διάδραση» μέσω του προγράμματος «Άγονη Γραμμή Γόνιμη». Περισσότερα εδώ.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/attica.jpg
  ΑΡΙΑΔΝΗ PDF Εκτύπωση Email

  Πλώρη για το Νεώριο της Σύρου βάζει αυτή την ώρα το ΑΡΙΑΔΝΗ  για τον ετήσιο δεξαμενισμό του, όπως σας είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμα μας. Το πλοίο όπως όλα δείχνουν και φέτος στα μέσα Μαΐου θα μας αφήσει για την  ναύλωση του στην Algerie Ferries.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/ariadne1_001.jpg
  FESTOS PALACE PDF Εκτύπωση Email

  Σήμερα αναμένεται να πέσει από την δεξαμενή το ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ. Το πλοίο θα παραμείνει στα ναυπηγεία Ελευσίνας για κάποιες τελευταίες εργασίες ολοκληρώνοντας έτσι την ετήσια ακινησία του, από την Παρασκευή επιστρέφει και πάλι στα δρομολόγια του Πειραιά-Ηράκλειο.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/festos-eleysina.jpg

  Δευτέρα 11 Απρίλιος 2011

  NEL LINES PDF Εκτύπωση Email

  Η NEL LINES βάζει πλώρη...για το Πάσχα

  Η NEL LINES, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού ενόψει των εορτών του Πάσχα, ανακοινώνει:

  • Το Σάββατο 16/04/2010, προεκτείνει το δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ για Λήμνο και Θεσσαλονίκη, με επιστροφή την Κυριακή 17.04.2010. Τα δρομολόγια διαμορφώνονται ως εξής:

   alt


  ΣΑΒΒΑΤΟ 16/4: ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αν 09:00) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 14:20 αν 15:00) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (αφ 22:20)
  ΚΥΡΙΑΚΗ 17/4: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (αν 01:00) - ΛΗΜΝΟΣ (αφ 08:20 αν 09:00) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (αφ 14:20)

  • Η NEL LINES, πραγματοποιεί εκδρομή και  δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους της Λέσβου και της Χίου, να ζήσουν ένα μαγευτικό Πάσχα, συνδυάζοντας δύο από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, την Πάτμο και τη Ρόδο. Το πρόσφατα ανακαινισμένο EUROPEAN EXPRESS, με ευρύχωρες καμπίνες και άνετα σαλόνια, θα αποτελέσει το μέσο για μια ευχάριστη απόδραση στο νησί της Αποκάλυψης του Ιωάννη για την Ακολουθία του Επιταφίου και στο νησί των Ιπποτών για την Ανάσταση και το Άγιο Πάσχα.
   Πληροφορίες σε όλα τα Πρακτορεία της Λέσβου και της Χίου.
   Σε περίπτωση μη επαρκούς συμμετοχής έως την Παρασκευή 15/04/2011 η εκδρομή δεν θα  πραγματοποιηθεί (ισχύει η επιστροφή χρημάτων)

  alt
  ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ PDF Εκτύπωση Email

  Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ο δεξαμενισμός του ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ, στην μικρή δεξαμενή του Περάματος και αυτή την ώρα, συνοδεία ρυμουλκού, εισέρχεται στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά.

  alt

  Κυριακή 10 Απρίλιος 2011

  SS ELLIN PDF Εκτύπωση Email

  Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει, τα ατμόπλοια εμπορικού τύπου, που αλώνιζαν όχι μόνο τη Μεσόγειο αλλά ολόκληρο τον κόσμο, μέχρι που ήρθε ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος, που τα αφάνισε όλα. Πλοία όπως το SS Aris, SS Thrasyvoulos, SS Kynia, SS Theodoros ήταν λίγα από αυτά που διέσχιζαν για μήνες ολόκληρους τους ωκεανούς και μετέφεραν κυρίως ξηρά φορτία στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Ένα τέτοιο πλοίο ήρθε να μας θυμίσει, ο Πλοίαρχος του ΕΓ/ΟΓ ΔΙΑΓΟΡΑΣ, cpt Ιωάννης Πασχάλης, o οποίος σε συνάντηση που είχαμε μαζί του, μας παραχώρησε φωτογραφικό υλικό και στοιχεία, για το SS ELLIN, ιδιοκτησίας της EMBIRICOS LTD.Περισσότερα εδώ.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/ss%20ellin%20small.jpg
  SS ELLIN PDF Εκτύπωση Email

  1945-2011. Εξήντα έξι χρόνια περίπου, μετά το τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ελληνική Ναυτιλία έχει καταφέρει να είναι μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές δυνάμεις παγκοσμίως, παρά την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστη ο ελληνικός εμπορικός στόλος, κατά τη διάρκεια του Πολέμου αυτού. Μεγάλο ρόλο σε αυτή την θέση που είμαστε τώρα, έπαιξαν τα πλοία τύπου LIBERTY, που κατασκευάστηκαν σε Η.Π.Α. και Καναδά και παραχωρήθηκαν  στην Ελλάδα, μετά το τέλος του πολέμου και τα οποία συνέβαλαν στην αναδημιουργία του ελληνικού εμπορικού στόλου. Έναν τέτοιο θρύλο, έχουμε τη χαρά σήμερα, να τον έχουμε κοντά μας,  στα ελληνικά νερά, πλήρως ανακαινισμένο και διατηρημένο, σε πολύ καλή κατάσταση. Το όνομα αυτού SS HELLAS LIBERTY (ex. Arthur M. Huddell), το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά, δίπλα από τις δεξαμενές Βασιλειάδη και έχει χαρακτηριστεί σαν πλωτό μουσείο. Όμως ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει, τα ατμόπλοια εμπορικού τύπου, που αλώνιζαν όχι μόνο τη Μεσόγειο αλλά ολόκληρο τον κόσμο, μέχρι που ήρθε ο καταστροφικός αυτός πόλεμος, που τα αφάνισε όλα. Πλοία όπως το SS Aris, SS Thrasyvoulos, SS Kynia, SS Theodoros ήταν λίγα από αυτά που διέσχιζαν για μήνες ολόκληρους τους ωκεανούς και μετέφεραν κυρίως ξηρά φορτία στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Ένα τέτοιο πλοίο ήρθε να μας θυμίσει, ο Πλοίαρχος του ΕΓ/ΟΓ ΔΙΑΓΟΡΑΣ, cpt Ιωάννης Πασχάλης, o οποίος σε συνάντηση που είχαμε μαζί του, μας παραχώρησε φωτογραφικό υλικό και στοιχεία, για το SS ELLIN, ιδιοκτησίας της EMBIRICOS LTD.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/ss%20ellin%20small.jpg

  Το SS ELLIN κατασκευάστηκε το 1938,στα Ναυπηγεία Bartram & Sons Ltd, στην αγγλική πόλη Σάντερλαντ. Είχε μήκος 127,2 μέτρα και πλάτος 17,2 μέτρα και είχε χωρητικότητα 4917 τόνους. Ανήκε στην Embiricos G. M. & Sons - Embiricos S. G., με έδρα την Άνδρο. Το εμπορικό αυτό πλοίο που κινιόταν με ατμό δυστυχώς τορπιλίστηκε όπως και πολλά άλλα πλοία τέτοιου τύπου, από γερμανικά υποβρύχια τύπου U. Συγκεκριμένα το SS ELLIN με Α’ Μηχανικό ,τον Νικόλαο Γκιώνη, θείο και ανάδοχο του cpt Ιωάννη Πασχάλη, τορπιλίστηκε στις 23:55 της 18/2/1940,στο κόλπο του Biscay, 25 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του ακρωτηρίου FINISTERRE, μεταφέροντας κάρβουνο από το Cardiff στον Πειραιά. Το πλοίο τορπιλίστηκε στη θέση BF7582, από το γερμανικό υποβρύχιο U-37, με καπετάνιο τον KK Wilhelm Friedrich Adolf Hartmann Weiner και ενώ εκτελούσε την 3η περιπολία του, που είχε αρχίσει στις 28/1/1940 και τελείωσε στις 27/2/1940.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/u-37.jpg

  Ευτυχώς για το πλήρωμα του SS ELLIN όλα πήγαν καλά και όλοι διασώθηκαν. Να σημειώσουμε, ότι το U-37, τη περίοδο 10/1939 έως και 3/1941, βύθισε άλλα 6 ελληνικά εμπορικά πλοία στην περιοχή που επιχειρούσε.

  Δείτε το SS ELLIN σε μεγαλύτερη ανάλυση (1000χ 658) εδώ.

  Παρασκευή 08 Απρίλιος 2011

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ MINOAN LINES PDF Εκτύπωση Email

  Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, που θα διακινηθεί κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα 2011, η MINOAN LINES έχει προγραμματίσει ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ από τα λιμάνια του Ηρακλείου και του Πειραιά αντίστοιχα, σε πολύ οικονομικές και συμφέρουσες τιμές. Περισσότερα εδώ.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/knossosfestoslow.jpg
  GIROLATA (ex.ΑΡΕΤΟΥΣΑ) PDF Εκτύπωση Email

  Στα Ναυπηγεία της Τούζλα στη Τουρκία, εξακολουθεί να  παραμένει για τον δεξαμενισμό του, το GIRORATA (ex.ΑΡΕΤΟΥΣΑ), της γαλλικής LA MERIDIONALE.Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες που τράβηξε ο David Stuart και δημοσιεύονται στο site WWW.PASSENGERSHIPS.FR, το πλοίο  τις προσεχείς ημέρες θα είναι έτοιμο να γυρίσει στη Μασσαλία, βαμμένο με τα νέα σινιάλα της γαλλικής εταιρείας.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/girolata%201.jpgalt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/girolata2.jpgalt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/girolata3.jpg

  Πέμπτη 07 Απρίλιος 2011

  ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ PDF Εκτύπωση Email

  Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, θα οδηγηθεί αύριο νωρίς το πρωί, το ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ, προκειμένου να εκτελέσει τον ετήσιο δεξαμενισμό του. Το πλοίο θα επανέλθει στα δρομολόγια του στις 15/4 ενώ μέχρι τότε, στη γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο, θα το αντικαθιστά το ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ.

  alt
  ΣΑΟΣ ΙΙ PDF Εκτύπωση Email

  Ρότα προς το λιμάνι του Πειραιά έχει βάλει εδώ και λίγη ώρα, το ΣΑΟΣ ΙΙ, με σκοπό να πραγματοποιήσει τον δεξαμενισμό του, στη μεγάλη πέτρινη δεξαμενή Βασιλειάδη, από αύριο Παρασκευή 8/4 εώς και την Κυριακή 10/4, σύμφωνα με το πρόγραμμα δεξαμενισμών του ΟΛΠ. Να πούμε, οτι το πλοίο είναι το μόνο που εξακολουθεί να πλέει ακόμα με τα σινιάλα της SAOS FERRIES, εξυπηρετώντας τη  γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/saos%20ii.jpg
  ΑΡΙΑΔΝΗ PDF Εκτύπωση Email

  Στο Νεώριο της Σύρου θα μεταβεί κατα πάσα πιθανότητα την Τρίτη 12/4, η ΑΡΙΑΔΝΗ, προκειμένου να εκτελέσει τον ετήσιο δεξαμενισμό της. Το αρχοντοβάπορο της ANEK LINES, με τα μέχρι τώρα στοιχεία που υπάρχουν, θ' αναχωρήσει τελικά για την καθιερωμένη καλοκαιρινή ναύλωση του στην ALGERIE FERRIES, χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημα η ακριβής ημερομηνία απόπλου του.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/ariadne%20mytilene.jpg
  SPEEDURUNNER II PDF Εκτύπωση Email

  Στο Μόλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, μεθόρμισε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, το SPEEDRUNNER II, της AEGEAN SPEED LINES, προκειμένου να ξεκινήσει τις εργασίες συντήρησης του. Να θυμίσουμε, οτι το ταχύπλοο, μετά την χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας, από 27/4/11 εώς και 22/6/11, θ αντικατασταθεί από το SPEEDRUNNER III, στη γραμμή Ηράκλειο-Σαντορίνη.

  alt
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ NEL LINES PDF Εκτύπωση Email

  Σας ενημερώνουμε ότι:

  1) το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ παραμένει στο λιμένα Λαυρίου από εχθές Τετάρτη 06/04/2011, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στις περιοχές πλόων του. Ως εκ τούτου το δρομολόγιο της Τετάρτη από Λαύριο – Ψαρά – Μεστά καθώς η επιστροφή του σήμερα από Μεστά – Ψαρά – Λαύριο θα παραμείνουν ανεκτέλεστα. Το πλοίο θα επανέλθει στα τακτικά του δρομολόγια αύριο Παρασκευή 08/04 αναχώρηση από Λαύριο στις 17:00'.

  2) το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL που βρίσκεται στο λιμένα Σύρου από εχθές Τετάρτη 06/04 με απαγορευτικό απόπλου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, μετά την άρση του απαγορευτικού θα αναχωρήσει σήμερα 07/04/2011 από Σύρο στις 13:00' για το υπόλοιπο δρομολόγιο της Τετάρτης και στη συνέχεια για το σημερινό του. Οι ώρες αφιξοαναχωρήσεων διαμορφώνονται ως εξής:

  ΠΕΜΠΤΗ 07/04: ΣΥΡΟΣ (αν 13:00) - ΤΗΝΟΣ (αφ 13:45 αν 14:00) - ΑΝΔΡΟΣ (αφ 15:40 αν 15:55) - ΤΗΝΟΣ (αφ 17:35 αν 17:50) - ΣΥΡΟΣ (αφ 18:35 αν 18:50) - ΚΥΘΝΟΣ (αφ 21:05 αν 21:20) - ΚΕΑ (αφ 22:20 αν 22:35) - ΛΑΥΡΙΟ (αφ 23:30)

  alt
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ANEK LINES PDF Εκτύπωση Email

  Η ΑΝΕΚ LINES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι :
   
  1) μετά την άρση του απαγορευτικού απόπλου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, και προς ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των επιβατών, τα Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΛΥΡΟΣ” και Ε/Γ-Ο/Γ “ΛΑΤΩ” της γραμμής ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΧΑΝΙΑ, καθώς και τα Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΡΗΤΗ Ι” και “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” της γραμμής ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ θα εκτελέσουν τα εγκεκριμένα δρομολόγια τους σήμερα 07/04/2011 με ώρα αναχώρησης 21:00 από ΠΕΙΡΑΙΑ, ΧΑΝΙΑ και ΗΡΑΚΛΕΙΟ.
   
  2) λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και της σχετικής απαγόρευσης απόπλου , του Ε/Γ -Ο/Γ ''ΑΡΤΕΜΙΣ''παραμένει στην ΑΝΑΦΗ μέχρι άρσεως του απαγορευτικού, όποτε θα εκτελεστεί το σημερινό δρομολόγιο ΠΕΜΠΤΗ 7-4-2011 : ΑΝΑΦΗ- ΘΗΡΑ-ΘΗΡΑΣΙΑ-ΙΟΣ -ΣΙΚΙΝΟΣ-ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ-ΝΑΞΟΣ-ΠΑΡΟΣ-ΣΥΡΟΣ.
   
  3) λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και του σχετικού απαγορευτικού απόπλου το Ε/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' παραμένει στο λιμένα ΘΗΡΑΣ σήμερα 7-4-2011, μέχρι στην άρση του απαγορευτικού , όποτε θα συνεχίσει την εκτέλεση του υπόλοιπου  δρομολογίου προς ΑΝΑΦΗ- ΚΑΣΟ-ΠΗΓΑΔΙΑ-ΔΙΑΦΑΝΙ-ΧΑΛΚΗ-ΡΟΔΟ.Οι επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδεύσουν για να πληροφορηθούν τις ακριβείς ώρες αφιξοαναχωρήσεων στα παραπάνω  λιμάνια , μπορούν να απευθύνονται στα κατά  λιμένα πρακτορεία ΑΝΕΚ-ΑΙΓΑΙΟΝ.Εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης στην ολοκλήρωση του δρομολογίου αυτού, και για να επανέλθει το πλοίο  το συντομότερο στα κανονικά του δρομολόγια , θα παραμείνουν ανεκτέλεστα τα δρομολόγια με αναχώρηση:

  ΑΠΟ ΡΟΔΟ 19:00 της ΠΕΜΠΤΗΣ 7-4-2011 προς ΠΗΓΑΔΙΑ -ΚΑΣΟ-ΣΗΤΕΙΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΘΗΡΑ -ΜΗΛΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ και από ΠΕΙΡΑΙΑ .ώρα 23:59 της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 8-4-2011 προς ΜΗΛΟ-ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΣΗΤΕΙΑ-ΚΑΣΟ-ΠΗΓΑΔΙΑ-ΡΟΔΟ.

  Παρακαλούνται οι επιβάτες των ανωτέρω δρομολογίων όπως επικοινωνήσουν με την Εταιρεία στα τηλέφωνα 210 4197400 & 470 ή με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα.
   
  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/anek_logo.jpg

  Τετάρτη 06 Απρίλιος 2011

  EUROPEAN EXPRESS PDF Εκτύπωση Email

  Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS

  Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Τετάρτη 06/04/2011, το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS με το κατάπλου στον λιμένα της Χίου, θα παραμείνει με απαγόρευση απόπλου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Το πλοίο θα αναχωρήσει άμεσα με την άρση απαγόρευσης απόπλου.

  alt
  AEGEAN SPEED LINES PDF Εκτύπωση Email

  Σας ενημερώνουμε ότι από 27/4/2011 έως 21/6/2011 το πλοίο SPEEDRUNNER III θα εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Ηρακλείου - Θήρας. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την κατηγορία: Δρομολόγια

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/speedrunner.jpg
  SPEEDRUNNER III PDF Εκτύπωση Email

  Η ASL ανακοινώνει ότι λόγω τροποποιήσεων δρομολογίων, τα δρομολόγια του πλοίου SPEEDRUNNER III για την περίοδο από 27/4/2011 έως 22/6/2011 στη γραμμή Πειραιά - Σύρου - Τήνου - Μυκόνου θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

  Επίσης, κατά την ίδια περίοδο, το ταχύπλοο θα εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Ηρακλείου - Θήρας. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την κατηγορία: Δρομολόγια.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/sppedrunner%20iiia.jpg
  ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ PDF Εκτύπωση Email

  Σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ σήμερα Τετάρτη 06/04/2011 παραμένει στο λιμένα Λαυρίου με απαγορευτικό απόπλου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στις περιοχές πλόων του.Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

  alt

  Τρίτη 05 Απρίλιος 2011

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ PDF Εκτύπωση Email

  Επειδή σε αυτό τον τόπο έχουμε συνηθίσει να τα «ισοπεδώνουμε» όλα ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι που αναγνωρίζουν το έργο που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο τα πληρώματα που υπηρετούν στα πλοία της ακτοπλοΐας μας…

  Ευχαριστήρια επιστολή έστειλε ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου στον πλοίαρχο του ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ cpt Στέφανο Πονηρό κάνοντας την κοινοποίηση στη NEL LINES και στο ΥΘΥΝΑΛ.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/master.jpg

  Ως Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες τις δικές μου αλλά και όλων των συμπατριωτών μου και των επισκεπτών του Αη Στράτη, προς το πρόσωπό σας ως πλοιάρχου αλλά και όλων των μελών του πληρώματος του πλοίου ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ της ΝΕΛ, γιατί όλο αυτό το διάστημα που το πλοίο με πλοίαρχο εσάς καπετάν Στέφανε, εκτελεί τα δρομολόγια της δικής μας «Άγονης γραμμής», έχετε επιδείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού με εξαιρετική ναυτική ικανότητα, αλλά και ευγένεια και ανθρώπινη καλοσύνη, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, που πολλές φορές αντιμετωπίζετε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων σας. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και ευχόμαστε σε όλους να έχετε υγεία και οικογενειακή ευτυχία και να συνεχίσετε να τιμάτε την Ελληνική ναυτοσύνη.

  Σας ευχαριστούμε

  Ο Δήμαρχος

  Μακρής Χαράλαμπος 
  EUROPA PALACE PDF Εκτύπωση Email

  Γύρω στις 12 το μεσημέρι άφησε τα ναυπηγεία της Μεσσίνα το EUROPA PALACE με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά όπου  αναμένεται να φτάσει αύριο λίγο πριν το μεσημέρι. Να θυμίσουμε ότι το πλοίο την Πέμπτη ξεκινάει δρομολόγια στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ αντικαθιστώντας το FESTOS PALACE  το οποίο θα μεταβεί στα ναυπηγεία Ελευσίνας για το ετήσιο δεξαμενισμό του.

  alt
  ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ PDF Εκτύπωση Email

  Γραμμές ακτοπλοΐας- Γραμμές ζωής.

  Προτάσεις για την ενίσχυση της σύνδεσης των μικρών νησιών της πατρίδας μας  κατέθεσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών  Νησιών Ελευθέριος Σ Κεχαγιόγλου στην  ημερίδα πού διοργάνωσαν στο Πειραιά η Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλάδων. Περισσότερα εδώ.

  alt
  ORANGE 2 ex. HIGHSPEED 1 PDF Εκτύπωση Email

  Στη ράδα του Πειραιά για πετρέλευση βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα το ORANGE 2 (ex.HIGHSPEED 1) πριν μας αφήσει οριστικά για την μακρινή Κορέα.

  alt
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ANEK LINES PDF Εκτύπωση Email

  Τα πασχαλινά ημερήσια δρομολόγια ανακοίνωσε με Δελτίο Τύπου η ANEK LINES. Περισσότερα εδώ.

  alt
  HIGHSPEED 6 PDF Εκτύπωση Email

  Στο Μόλο της Δ.Ε.Η στο Κερατσίνι, βρίσκεται από τις 10:00 το πρωί, το HIGHSPEED 6, προκειμένου να εκτέλεσει τις τελευταίες εργασίες συντήρησης του, πριν την έναρξη των μικρών σε διάρκεια δρομολογίων του, την Πέμπτη 21/4, από την Ραφήνα για Άνδρο-Τήνο Μύκονο.

  alt
  ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ PDF Εκτύπωση Email

  Στην μικρή δεξαμενή του Περάματος, οδηγείται αυτή την ώρα, το ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ, της HELLENIC SEAWAYS, με σκοπό να πραγματοποιήσει τον ετήσιο δεξαμενισμό του. Σύμφωνα με το πρόγραμμα δεξαμενισμών του ΟΛΠ, το πλοίο θα καθήσει στη δεξαμενή μέχρι τις 10/4/11.

  alt

  Δευτέρα 04 Απρίλιος 2011

  ΕΛΛΗ Τ. PDF Εκτύπωση Email

  Πλώρη προς τα Ναυπηγεία Αυλίδας, έχει βάλει εδώ και λίγη ώρα, το ΕΛΛΗ Τ., της ENDEAVOR LINES, προκειμένου να εκτελέσει τον ετήσιο δεξαμενισμό και ακινησία του. Όπως είχαμε αναφέρει το Σάββατο , το πλοίο κατα πάσα πιθανότητα, στο τέλος του χρόνου, θ' αντικατασταθεί από το PRINCESS T., που αυτό το καιρό ετοιμάζεται στο Αμπελάκι Σαλαμίνας.

   alt
  ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ PDF Εκτύπωση Email

  Στον Πειραιά αναμένεται να βρίσκεται αύριο ο Ταξιάρχης, ολοκληρώνοντας το δεξαμενισμό του στα Ναυπηγεία Αυλίδας και συνεχίζοντας την ακινησία του στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Μέσα του μήνα θα αναχωρήσει για το Βορειοανατολικό Αιγαίο οπου και θ αντικαταστήσει το Πηνελόπη στην άγονη γραμμή.

  UPDATE: Στο Νεό Μόλο Δραπετσώνας έδεσε γύρω στις 9:00 το πρωί.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/taxiarchis.jpg
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Ν. PDF Εκτύπωση Email

  Επιστολή απέστειλε, ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ν., κ. Απόστολος Βεντούρης στον ΥΘΥΝΑΛ, κ.Διαμαντίδη, με αφορμή, την υπογραφή ΣΣΕ μεταξύ ΠΝΟ και ΣΕΕΝ. Περισσότερα εδώ

  alt.
  ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ PDF Εκτύπωση Email

  Στο Μόλο της Δ.Ε.Η. στο Κερατσίνι, βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα, το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ, της HELLENIC SEAWAYS, προερχόμενο από το λιμάνι του Βόλου. Το πλοίο, είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Σούδας, οπου και εκτελούσε την ετήσια ακινησία του, στις 23/2/11, για ν αντικαταστήσει το ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, το οποίο εκτάκτως είχε αποχωρήσει, για να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις στη Λιβύη.

  UPDATE: Στο Νέο Μόλο έδεσε τελικά το ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/express%20pegasus_001.jpg

  Κυριακή 03 Απρίλιος 2011

  ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ PDF Εκτύπωση Email

  Στα δρομολόγια του, στις Δυτικές Κυκλάδες, επιστρέφει από αύριο, το ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ, της ZANTE FERRIES, μετά από απουσία 20 ημερών περίπου.

  alt
  ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α. PDF Εκτύπωση Email

  Ολοκλήρωσε τον δεξαμενισμό του το ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α. στην μεγάλη πέτρινη δεξαμενή "Βασιλειάδη" και αυτή την ώρα είναι έτοιμο να επιστρέψει στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

  alt

  Σάββατο 02 Απρίλιος 2011

  PRINCESS T. PDF Εκτύπωση Email

  Στο Αμπελάκι Σαλαμίνας, βρίσκεται από σήμερα το πρωί, το PRINCESS T., μετά από πολύμηνη παραμονή, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Στο πλοίο ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο ξενοδοχειακό του κομμάτι ενώ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένεται να παρθούν και οι προσφορές, για την μετασκευή του πρυμναίου τμήματος. Το πλοίο, σύμφωνα με τα πλάνα της εταιρίας, που υπάρχουν μέχρι τώρα, αναμένεται να δρομολογηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, στη θεση του ΕΛΛΗ Τ. Να σημειώσουμε εδώ, οτι  τουλάχιστον δυο ναυτιλιακές εταιρίες εξέφρασαν ενδιαφέρον για αγορά ή ναύλωση του,χωρίς όμως να έχουμε εξέλιξη στο θέμα αυτό.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/princess%20t__001.jpg

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/princess%20t__002.jpg

  οι φωτογραφίες, είναι από τη σημερινή του μεθόρμιση, στο Αμπελάκι Σαλαμίνας.
  ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ PDF Εκτύπωση Email

  Αυτή την ώρα, ψάλλεται η νεκρώσιμος ακολουθία, στον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης, στην Κυψέλη, για τον Μεγάλο Συγγραφέα και Καλλιτέχνη, Ιάκωβο Καμπανέλλη. Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, εκτός από το μεγάλο συγγραφικό έργο που άφησε πίσω του, για μας τους καραβολάτρες υπήρξε και ο ανάδοχος του BLUE STAR NAXOS, σε μια εντυπωσιακή τελετή που έλαβε  χώρα, στο λιμάνι της Νάξου. Καλό του ταξίδι.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/blue%20star%20naxos2.jpg

  φωτογραφία από τα εγκαίνεια του BLUE STAR NAXOS , στο λιμάνι της Νάξου.

  Παρασκευή 01 Απρίλιος 2011

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ AEGEAN SPEED LINES PDF Εκτύπωση Email

  Η Aegean Speed Lines επιθυμεί να κάνει γνωστό ότι η συνεχιζόμενη και διαρκώς αυξανόμενη τιμή των καυσίμων κίνησης των πλοίων της εταιρίας, καθώς επίσης και η αλλαγή του τύπου καυσίμου που καλείται πλέον να χρησιμοποιεί εξαιτίας της αδυναμίας των προμηθευτών της να της εξασφαλίσουν τους τύπους που απαιτούν τα πλοία της, προκαλεί την έντονη δυσφορία και αντίδρασή της.

  Διαβάστε περισσότερα εδώ.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/speedrunner.jpg
  AEGEAN ODYSSEY PDF Εκτύπωση Email

  Απέπλευσε το μεσημέρι, από το λιμάνι της Σύρου, το κρουαζιερόπλοιο AEGEAN ODYSSEY, με προορισμό  το Πέραμα αφού προηγουμένως, ολοκλήρωσε τον δεξαμενισμό του στο Νεώριο. To πλοίο, όταν ολοκληρώσει την επισκευή του, θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Κεντρική και  Ανατολική Μεσόγειο, φιλοξενώντας 350 επιβάτες.

  alt

  alt

  Κείμενο-Φωτογραφίες : Χριστίνα Δρ., Ερμούπολη Σύρου
  SUPERFAST I PDF Εκτύπωση Email

  Στις 07:15΄, έφτασε στη Σύρο, το  SUPERFAST I,  προερχόμενο από την Πάτρα και κατευθύνθηκε στο Νεώριο προκειμένου να πραγματοποιήσει τον ετήσιο δεξαμενισμό του, στην πλωτή δεξαμενή, ΄΄Βιολαντώ Γουλανδρή ΄΄.

  alt

  Κείμενο-Φωτογραφία : Χριστίνα Δρ, Ερμούπολη Σύρου
  ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α. PDF Εκτύπωση Email

  Στην Μεγάλη πέτρινη δεξαμενή Βασιλειάδη, βρίσκεται από σήμερα το πρωί, το ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α., για να πραγματοποιήσει τον ετήσιο δεξαμενισμό του. Σύμφωνα με το πρόγραμμα δεξαμενισμών του ΟΛΠ ,το πλοίο θα παραμείνει στη δεξαμενή μέχρι και αύριο.

  alt
  ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ PDF Εκτύπωση Email

  Σας ενημερώνουμε ότι το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ σήμερα Παρασκευή 01/04/2011 παραμένει στο λιμένα Λαυρίου με απαγορευτικό απόπλου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στις περιοχές πλόων του.Μετά την άρση του απαγορευτικού το πλοίο θα αναχωρήσει άμεσα για το δρομολόγιο της Παρασκευής από Λαύριο προς Ψαρά - Μεστά.

  alt
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ν.Ο. PDF Εκτύπωση Email

  Διαβάστε εδώ, το ψήφισμα που εξέδωσε η Π.Ν.Ο., για την πολιτική επιστράτευση των Ελλήνων Ναυτεργατών.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/compass.jpg
  IONIAN KING PDF Εκτύπωση Email

  Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, δένει αυτή την ώρα το IONIAN KING, μετά το σύντομο ταξίδι του στη Λιβύη και την ολιγόωρη παραμονή του, στη ράδα του Πειραιά.

  alt src=http://www.ellinikiaktoploia.net/images/2010b/ionian%20king2.jpg
  THE CALYPSO PDF Εκτύπωση Email

  Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, οδηγείται αυτή την ώρα, το THE CALYPSO, της LOUIS CRUISES, μετά απο αρκετό χρονικό διάστημα παραμονής του, στην ακτή Ξαβερίου, στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο σύμφωνα με τα πλάνα της εταιρίας του, θα ξεκινήσει τις 4ημερες και 5ημερες κρουαζιέρες του, στο Αιγαίο, στις 16/5/11.

  alt
  Easy Loans In Hartsville ScPayday Loans IndianaViagra For Sale No PrescipstionGoogleNews
  Διαφήμιση
 • Αρχείο

  < Απρίλιος 2011 >
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
          1 2 3
  4 5 6 7 8 9 10
  11 12 13 14 15 16 17
  18 19 20 21 22 23 24
  25 26 27 28 29 30  

  Νέες φωτογραφίες

  Video