• Η ώρα είναι...

   • Ιούλιος 2012

  Τρίτη 31 Ιούλιος 2012

  ΟΛΠ ΑΕ:ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ PDF Εκτύπωση Email

  Διεθνή Δημόσιο Ανοιχτό Διαγωνισμό για την προμήθεια και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού ισχύος 430 KWp στην περιοχή του λιμένος εμπορευματοκιβωτίων στο ΙΚΟΝΙΟ προκήρυξε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς.

  Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.230.000 ευρώ με ΦΠΑ και ο χρόνος παράδοσης ορίζεται σε 4 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Η ημερομηνία λήξης προσφορών ορίσθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2012.

  Το πρόγραμμα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων στο λιμάνι του ΟΛΠ Α.Ε. αποτελεί μέρος του επενδυτικού προγράμματος του ΟΛΠ Α.Ε., θα συμπληρωθεί δε εντός του έτους με την προκήρυξη 5 ακόμα φωτοβολταϊκών σταθμών, οι οποίοι θα αναπτυχθούν τόσο στο εμπορικό, όσο και στο επιβατικό λιμάνι του Πειραιά.

  Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης «Καταστήσαμε το λιμάνι του Πειραιά Οικολογικό Λιμάνι (ECOPORT) με διεθνή αναγνώριση από την ESPO και πιστοποίηση από τους Lloyds’. Από φέτος το ενισχύουμε ακόμα περισσότερο, δημιουργώντας ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 4 MWp. Το έργο  αυτό θα έχει θετικές επιπτώσεις όχι μόνο στο περιβάλλον, αλλά και στα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΛΠ Α.Ε., αφού όπως είναι γνωστό το λιμάνι είναι εξόχως ενεργοβόρο, αφού λειτουργεί 24 ώρες το 24ώρο επί 365 ημέρες το χρόνο, χρησιμοποιώντας μηχανήματα και γερανούς πέρα από το χερσαίο φωτισμό. Το έργο αυτό το οποίο θα αποσβεσθεί σε 4 μόνο χρόνια, δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης νέου ενεργειακού πεδίου στην περιοχή. Ήδη πριν από έναν μήνα προκηρύχθηκε επίσης ανοιχτός διαγωνισμός για την ενεργειακή πολιτική του ΟΛΠ Α.Ε. και τη δημιουργία νέου φωτιστικού πεδίου. Ένα ακόμα έργο του επενδυτικού προγράμματος του ΟΛΠ Α.Ε. εφαρμόζεται μετά από πλήρεις εγκρίσεις των αρμόδιων φορέων και τεχνικές αναλύσεις υψηλής ποιότητας».

  Δευτέρα 30 Ιούλιος 2012

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Ε.Ν. ΠΑΣΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΈΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΕΤΟΣ 2012 PDF Εκτύπωση Email

  1.ΑΓΚΙΣΤΡΙ

  Προέκταση κρηπιδώματος τουλάχιστον 50 μ. και διαπλάτυνση στα 50 μ. για την πρυμνοδέτηση ή πλαγιοδέτηση των πλοίων. Εκβάθυνση κατά μήκος του προβλήτα-αίθουσα αναμονής-χώροι υγιεινής -τοποθέτηση προσκρουστήρων.

  2. ΑΙΓΙΝΑ

  Κατασκευή λιμενοβραχίονα για προστασία από Δ-ΝΔ ανέμους. Εκβάθυνση λιμενολεκάνης-καθαρισμός εισόδου από υπάρχοντες υφάλους ή σήμανση αυτών. Απαιτείται νέα χαρτογράφηση γιατί τα βυθίσματα δεν ανταποκρίνονται σε αρκετά σημεία της λιμενολεκάνης. Λείπουν δέστρες (μπίντες) και οι προσκρουστήρες που υπάρχουν είναι ελαστικά αυτοκινήτων. Δεν υπάρχει αίθουσα αναμονής επιβατών και w.c. Να ενισχυθεί η φωτοβολία του φανού του προβλήτα (χάνεται στα φώτα της πόλης).

  3.ΜΕΘΑΝΑ

  Δεν προστατεύεται από Α-ΒΑ ανέμους. Λείπουν χώροι υγιεινής και αίθουσα αναμονής. Ενίσχυση φωτοβολίας. Να τοποθετηθεί μια ακόμη δέστρα στο κεφάλι του προβλήτα. Τοποθέτηση προσκρουστήρων.

  4.ΠΟΡΟΣ

  Απαιτείται εκβάθυνση του διαύλου. Λείπουν w.c. και αίθουσα αναμονής. Απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων αγκυρών ΑΒΕΡΩΦ από το νέο λιμάνι. Συνεχής μπερδέματα των αγκυρών των επιβατηγών πλοίων.

  5. ΥΔΡΑ

  Προέκταση κρηπιδώματος προς το εξωτερικό φανάρι για εξυπηρέτηση 2 πλοίων συγχρόνως. Λείπουν χώροι υγιεινής και αίθουσα αναμονής επιβατών. Τοποθέτηση προσκρουστήρων.

  6. ΣΠΕΤΣΕΣ

  Κατασκευή κυματοθραύστη για προστασία από ΒΔ έως ΒΑ ανέμους. Εκβάθυνση κατά μήκος του προβλήτα. Τοποθέτηση προσκρουστήρων-κατασκευή χώρων υγιεινής και αίθουσα αναμονής.

  7. ΝΕΑΠΟΛΗ

  Απαιτείται άμεση εκβάθυνση λιμενολεκάνης και επέκταση προβλήτα. Δεν υπάρχουν μπαλόνια (προσκρουστήρες) –στέγαστρα επιβατών.

  8. ΚΥΘΗΡΑ (ΔΙΑΚΟΦΤΗΣ)

  Εκβάθυνση-προσκρουστήρες. Προβληματική η αγκυροβολία λόγω της ποιότητας του βυθού (πετρώδης). Να δημιουργηθεί θέση πρυμνοπλαγιοδέτησης (L)για ασφαλή παραμονή των πλοίων. Κατασκευή χώρων υγιεινής και αίθουσα αναμονής.

  9. ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

  Από τα πλέον δύσκολα/ προβληματικά λιμάνια λόγω μικρού εύρους λιμενολεκάνης και μη προστασίας από ΒΑ ανέμους. Χρειάζεται φωτοσήμανση εισόδου και φωτισμό στον προβλήτα. Εκβάθυνση λιμενολεκάνης, κατασκευή μεγαλύτερου προβλήτα με καλύτερο προσανατολισμό (καθετότητα προς Β). Να γίνει χαρτογράφηση έξωθεν του λιμένος.

  10. ΚΑΣΤΕΛΙ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

  Απαιτείται εκβάθυνση λιμενολεκάνης. Ανύψωση των κρηπιδωμάτων τουλάχιστον για 50 c m.

  11. ΓΥΘΕΙΟ

  Απαιτείται εκβάθυνση. Διαπλάτυνση – επέκταση προβλήτα και να δημιουργηθεί θέση L. Καλύτερος φωτισμός στον προβλήτα. Λείπουν προσκρουστήρες (μπαλόνια) στέγαστρα επιβατών και χώροι υγιεινής.

  12. ΚΥΘΝΟΣ

  Φωτοσήμανση βραχονησίδας ΜΕΡΙΧΑΣ. Προστασία του νέου προβλήτα από λιμενοβραχίονα (Δ-ΝΔ άνεμοι). Προσκρουστήρες –αίθουσα αναμονής – w.c. Εκβάθυνση εσωτερικού λιμένα.

  13. ΣΕΡΙΦΟΣ

  Φωτοσήμανση εισόδου – προσκρουστήρες - αίθουσα αναμονής -προέκταση προβλήτα προς Α και διαπλάτυνση προς Ν. Κατασκευή λιμενοβραχίονα για προστασία από Ν ανέμους.

  14. ΣΙΦΝΟΣ

  Επέκταση προβλήτα. Δημιουργία ικανού χερσαίου χώρου για την εξυπηρέτηση των αυτοκινήτων. Κατασκευή λιμενοβραχίονα για προστασία από Δ-ΝΔ ανέμους. Προσκρουστήρες – Αίθουσα αναμονής επιβατών – Χώροι υγιεινής.

  15. ΜΗΛΟΣ

  Επέκταση προβλήτα για την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση τουλάχιστον 3 πλοίων. Δημιουργία θέσεως (L) πρυμνοπλαγιοδέτησης. Τοποθέτηση προσκρουστήρων, εκβάθυνση, βελτίωση σταθμού επιβατών χώρων υγιεινής. Να γίνει καλύτερος ο φωτισμός του προβλήτα.

  16. ΚΙΜΩΛΟΣ

  Απαραίτητη η φωτοσήμανση βραχονησίδων ΡΕΥΜΑΤΟΝΗΣΙΑ. Επέκταση προβλήτα από Δ προς Α. Κατασκευή λιμενοβραχίονα για προστασία από Ν-ΝΑ ανέμους. Σκιάδες , w.c., προσκρουστήρες.

  17. ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ

  Ίσως το πιο επικίνδυνο λιμάνι της χώρας. Απαραίτητη η φωτοσήμανση των βραχονησίδων ΠΟΛΥΟ-ΞΕΡΕΣ-ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ και του Ακ.ΛΑΤΙΝΗ καθιστά επικίνδυνη είσοδο και έξοδο των πλοίων. Επέκταση προβλήτα προς Α. Προσκρουστήρες, σκιάδες, w.c. Εκβάθυνση.

  18. ΣΙΚΙΝΟΣ

  Εκβάθυνση λιμενολεκάνης. Επέκταση προβλήτα. Φωτισμός προβλήτα, στέγαστρα επιβατών. Απροστάτευτο στους ΝΔ ανέμους.

  19. ΙΟΣ

  Επέκταση προβλήτα προς Β. Εκβάθυνση λιμενολεκάνης. Κρίνεται αναγκαίο κατά τους θερινούς μήνες να τοποθετηθούν διαχωριστικά και σημαντήρες ώστε να οριοθετηθεί η περιοχή των λουομένων για την αποφυγή ατυχήματος.

  20. ΘΗΡΑΣΙΑ

  Επικίνδυνη η προσέγγιση μεγάλων πλοίων λόγω αδυναμίας αγκυροβολίας εξαιτίας του μεγάλου βάθους. Επέκταση προβλήτα προς Β.

  21. ΘΗΡΑ ( ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ )

  Επειδή ο συγκεκριμένος χώρος (ΑΘΗΝΙΟΣ) είναι αδύνατον να γίνει λιμάνι λόγω του μεγάλου βάθους, είναι επιβεβλημένη η μεταφορά του λιμανιού σε άλλη περιοχή. Τα έργα που έγιναν στον ΑΘΗΝΙΟ οπωσδήποτε βελτίωσαν την κατάσταση, δεν έλυσαν όμως το βασικό πρόβλημα του λιμανιού που είναι η ασφαλής προσέγγιση και παραμονή των πλοίων. Αυξήθηκε ο χερσαίος χώρος και θεωρητικά οι θέσεις πρυμνοδέτησης, όμως στην πράξη δεν μπορούν ταυτόχρονα να εξυπηρετηθούν περισσότερα από δυο πλοία λόγω του συγκλίνοντα προσανατολισμού των προβλητών. Δημιουργία θέσεως (L) πρυμνοπλαγιοδέτησης.

  Συχνές απώλειες αγκυρών λόγω μεγάλου βάθους και εντελώς απροστάτευτο ελλείψει λιμενοβραχίονα από ΝΔ-Δ ανέμους.

  22. ΑΝΑΦΗ

  Η κατασκευή του νέου προβλήτα έχει βελτιώσει την κατάσταση. Εξακολουθεί να είναι απροστάτευτο από τους ΝΔ ανέμους. Να τοποθετηθούν προσκρουστήρες. Λείπουν χώροι υγιεινής και αίθουσα επιβατών.

  23. ΝΑΞΟΣ

  Εκβάθυνση λιμενολεκάνης εώς την είσοδο της μαρίνας. Αύξηση φωτοβολίας λιμενοβραχίονα. Σήμανση φωτοσήμανση υφάλου ΦΡΟΥΡΟΣ έξωθεν του λιμένος. Αύξηση της εμβέλειας του φανού ΑΜΑΡΙΔΕΣ και τοποθέτηση ανακλαστήρα ραντάρ. Προσκρουστήρες.

  24. ΠΑΡΟΣ

  Ενίσχυση φωτοβολίας φανού ΑΓΙΟΣ ΦΩΚΑΣ (χάνεται στα φώτα της πόλης). Απαιτείται επανασχεδιασμός στις κλίσεις των ραμπών ώστε να εξυπηρετούνται όλα τα πλοία. Προσκρουστήρες και δημιουργία περισσότερου χερσαίου χώρου για τη στάθμευση των αυτοκινήτων που πρόκειται να φορτωθούν στα πλοία. Εκβάθυνση πλησίον των θέσεων 6,7,8. Δημιουργία τουλάχιστον μιας θέσεως (L) πρυμνοπλαγιοδέτησης για παραμονή πλοίου με δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

  25. ΣΥΡΟΣ

  Σε πολλά σημεία της λιμενολεκάνης το βάθος έχει ελαττωθεί με αποτέλεσμα να δυσχεραίνονται οι χειρισμοί των πλοίων με μεγάλο βύθισμα. Δεν διατίθεται θέση πρυμνοπλαγιοδέτησης για ασφαλή παραμονή πλοίου όταν επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες. Κατά πληροφορίες μας έχει γίνει σχεδιασμός για νέο λιμάνι, νέας παγίδας, χωρίς να ζητηθούν οι απόψεις μας Ενίσχυση φωτοβολίας φανών εισόδου.

  26. ΚΕΑ

  Επέκταση προβλήτα προς Β και προς Ν. Εκβάθυνση λιμενολεκάνης. Φωτοσήμανση λιμενοβραχίονα. Να τοποθετηθούν προσκρουστήρες. Επέκταση λιμενοβραχίονα κατά 30 μ.το λιγότερο.

  27. ΑΝΔΡΟΣ (ΓΑΥΡΙΟΝ)

  Σε όλη τη λιμενολεκάνη απαιτείται εκβάθυνση. Λόγω του περιορισμένου βυθίσματος και του λασπώδους βυθού, δημιουργούνται προβλήματα στις αναρροφήσεις των πλοίων κατά την διάρκεια χειρισμών. Να γίνει φωτοσήμανση του ύφαλου «Βουβή» και της βραχονησίδας «Τουρλίτης». Να ενισχυθεί η φωτοβολία του πράσινου φανού του λιμενοβραχίονα. Να μετατραπεί σε προβλήτα ο βραχώδης λιμενοβραχίονας.

  28. ΤΗΝΟΣ

  Έχουν γραφεί τόσα πολλά και έχουν ειπωθεί άλλα τόσα από ειδικούς και μη για το συγκεκριμένο λιμάνι. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που είχαμε προβλέψει από τότε που ξεκίνησε να σχεδιάζεται το νέο έργο, ότι δηλαδή η υλοποίηση του (κατασκευή προστατευτικού λιμενοβραχίονα-νησίδα) θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει.

  Η αποπεράτωση του έργου θα στερήσει από κάποιες κατηγορίες πλοίων την δυνατότητα προσέγγισης αφού η λιμενολεκάνη που δημιουργείται θα είναι παγίδα όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές.

  Κρίνεται επιβεβλημένο να υλοποιηθεί σύντομα το νέο έργο που εκτελείται στην εξωτερική πλευρά του λιμανιού ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται από τα πλοία σαν εναλλακτική λύση όταν οι καιρικές συνθήκες βέβαια το επιτρέπουν. Απαραίτητη η εκβάθυνση της εσωτερικής λιμενολεκάνης. Έχει μειωθεί σημαντικά το βάθος λόγω των προσχώσεων.

  29. ΜΥΚΟΝΟΣ

  α)Παλαιό λιμάνι

  Εκβάθυνση λιμενολεκάνης. Τοποθέτηση προσκρουστήρων.

  β)Νέο Λιμάνι

  Δεν προστατεύεται από τους ΝΔ-ΒΔ ανέμους. Χρειάζεται αίθουσα αναμονής επιβατών και καλύτερες σκιάδες. Να φωτοσημανθεί η βραχονησίδα ΚΑΒΟΥΡΑΣ. Να αντικατασταθούν οι κατεστραμμένοι προσκρουστήρες.

  30. ΑΜΟΡΓΟΣ (ΚΑΤΑΠΟΛΑ)

  Επέκταση προβλήτα προς Α ή προς Δ. Φωτοσήμανση εισόδου. Προσκρουστήρες. Σκιάδες, w.c. Να γίνει αποξήλωση της κεκλιμένης ράμπας.

  31. ΑΜΟΡΓΟΣ (ΑΙΓΙΑΛΗ)

  Διαπλάτυνση προβλήτα –προσκρουστήρες –φωτισμός

  32. ΔΟΝΟΥΣΑ

  Εκβάθυνση λιμενολεκάνης. Προέκταση προβλήτα. Κατασκευή λιμενοβραχίονα για προστασία από ΝΔ ανέμους.

  33. ΡΑΦΗΝΑ

  Είναι η πρώτη φορά που δεν θα αναφέρουμε στερεότυπα τα ίδια προβλήματα όμως και τώρα δε μπορούμε να πούμε ότι έγινε λιμάνι παρά τα έργα βελτίωσης που έγιναν και συνεχίζονται να γίνονται, γιατί λείπει το βασικό έργο που είναι η κατασκευή του προστατευτικού λιμενοβραχίονα.

  Επιβεβλημένη η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης αλλά και η δημιουργία ολοκληρωμένων θέσεων πρυμνοπλαγιοδέτησης (L).

  ΆΜΕΣΑ πρέπει να γίνει η εκβάθυνση των θέσεων 3,4. Να τοποθετηθούν προσκρουστήρες όπου δεν υπάρχουν.

  34. ΛΗΜΝΟΣ

  Ένα μεγάλο έργο σε κόστος ολοκληρώθηκε με αμφίβολα όμως αποτελέσματα. Η κατασκευή του νέου λιμενοβραχίονα έγινε για να προστατευθεί το λιμάνι από τους Δ ανέμους, δεν πιστεύουμε όμως ότι ο στόχος επετεύχθη. Με την καθιέρωση πλέον σαν επιβατηγό λιμάνι την περιοχή του Αγίου Νικόλαου απαιτείται άμεσα κατασκευή αίθουσας αναμονής, σκιάδων και χώρων υγιεινής. Να τοποθετηθούν προσκρουστήρες.

  35. ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

  Επέκταση προβλήτα. Εκβάθυνση λιμενολεκάνης. Φωτισμός προβλήτα. Προσκρουστήρες.

  36. ΜΥΤΙΛΗΝΗ

  Ενίσχυση φωτοβολίας ερυθρού φανού εισόδου. Προσκρουστήρες, σκιάδες επιβατών, φωτισμός προβλήτα ελλειπής. Η κατασκευή του νέου λιμενοβραχίονα έχει ως αποτέλεσμα την δυσχερή είσοδο και έξοδο των πλοίων όταν δέχονται πλευρικό άνεμο. Χρήζει κυκλοφοριακή ρύθμιση χερσαίου χώρου. Αίθουσα επιβατών και χώροι υγιεινής.

  37. ΧΙΟΣ

  Εκβάθυνση της λιμενολεκάνης στα 10 μ. Προσκρουστήρες-ενίσχυση φωτοβολίας ερυθρού φανού. Το ΜΠΟΥΡΤΖΙ να φωταγωγηθεί. Δίπλα στις δέστρες σταθμεύουν αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να γίνονται συχνά ζημιές. Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση τουλάχιστον δύο πλοίων.

  38. ΣΑΜΟΣ (ΒΑΘΥ)

  Εκβάθυνση λιμενολεκάνης κυρίως κοντά στον προβλήτα. Ο χερσαίος χώρος είναι περιορισμένος. Προσκρουστήρες. Η διάταξη των δεστρών δεν εξυπηρετεί.

  39. ΣΑΜΟΣ (ΜΑΛΑΓΑΡΙ-νέο λιμάνι-έργο 2012)

  Χαρτογράφηση λιμένα. Χερσαία υποδομή ανύπαρκτη (σταθμοί επιβατών, χώροι υγιεινής, πρακτορείο).Δημιουργία θέσεως πρυμνοπλαγιοδέτησης γιατί θα υπάρχει πρόβλημα με τις υπάρχουσες πλευρικές καιρικές συνθήκες χρησιμοποιείται και για εμπορικό λιμάνι με όλα τα επακόλουθα.

  40. ΣΑΜΟΣ (ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ)

  Εκβάθυνση (συνεχείς προσχώσεις). Ενίσχυση φωτοβολίας φανών εισόδου. Προσκρουστήρες-στέγαστρα επιβατών (υποτυπώδη). Λόγω οριακών βυθισμάτων λιμενολεκάνης, δυσκολία χειρισμών (μειωμένη ικανότητα ελιγμών). Δημιουργία θέσεως L για πρυμνοπλαγιοδέτηση πλοίων νέας τεχνολογίας.

  41.ΙΚΑΡΙΑ (ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ)

  Προβληματικό από ΒΑ-ΝΑ ανέμους, πλευρικοί, επικίνδυνο. Επέκταση ΒΔ προβλήτα προστασία από τους Α-ΝΑ ανέμους με κατασκευή λιμενοβραχίονα. Στέγαστρα επιβατών, χώροι υγιεινής. Ενίσχυση φωτοβολίας φανού εισόδου. Ο χερσαίος χώρος δεν εξυπηρετεί. Εκβάθυνση.

  42. ΙΚΑΡΙΑ (ΕΥΔΗΛΟΣ)

  Προστασία από τους ΒΑ ανέμους με κατασκευή λιμενοβραχίονα. Εκβάθυνση λιμενολεκάνης. Αύξηση φωτοβολίας πράσινου φανού, προσκρουστήρες. Το υπό κατασκευή νέο λιμάνι δεν παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια και υποδομή.

  43. ΦΟΥΡΝΟΙ

  Διαπλάτυνση εξωτερικού προβλήτα για την ασφαλή πρόσδεση των πλοίων. Κατασκευή λιμενοβραχίονα για προστασία από Β-ΒΔ ανέμους, προσκρουστήρες, φωτισμός προβλήτα, στέγαστρα επιβατών, w.c. Εκβάθυνση.

  44. AΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

  Ο προβλήτας που υπάρχει στη θέση «Άγιος Ανδρέας» πρέπει να επιμηκυνθεί, να διαπλατυνθεί και να γίνει εκβάθυνση της λιμενολεκάνης.

  45.ΡΟΔΟΣ

  Κρίνεται επιβεβλημένο να γίνει εκβάθυνση περιοχής ΚΑΜΕΙΡΟΥ ΣΚΑΛΑΣ. Υπάρχει προβλήτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εναλλακτική λύση όταν το λιμάνι Ρόδου δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί λόγω καιρικών συνθηκών (Α-ΝΑ άνεμοι)

  46.ΚΩΣ

  Εκβάθυνση κατά μήκους του προβλήτα και σε απόσταση τουλάχιστον 30-40 μ.

  47. ΛΕΡΟΣ

  Εκβάθυνση στη μετώπη της προβλήτας. Προσκρουστήρες-στέγαστρα επιβατών. Το λιμάνι γίνεται δυσπρόσιτο με ΝΔ ανέμους. Χαρτογράφηση κόλπου Αγίας Μαρίνας και διαπλάτυνση προβλήτας. Χρησιμοποιείται σαν εναλλακτική λύση με ΝΔ ανέμους. Στον χάρτη λιμένα Λακκίου δεν υπάρχει η σήμανση της νέας μαρίνας καθώς και ο λιμενοβραχίονας αυτής που έχει φτιαχτεί εδώ και δύο χρόνια.

  48. ΚΑΛΥΜΝΟΣ

  Εκβάθυνση σε όλη τη λιμενολεκάνη. Προσκρουστήρες-φωτισμός προβλήτας. Η προέκταση του λιμενοβραχίονα παρ’όλες τις επισημάνσεις μας είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσει η είσοδος του λιμένος και τα πλοία που εισέρχονται ή εξέρχονται να κινδυνεύουν να πέσουν στα βράχια αφού η ταχύτητα είναι αναγκαστικά περιορισμένη. Ουσιαστικά είναι αλιευτικό καταφύγιο και όχι λιμάνι για πλοία 130-140 μέτρα. Να γίνει η εξωτερική προβλήτα με ανάλογα βυθίσματα για την προσέγγιση μεγάλων πλοίων και ανάλογη διαμόρφωση του χερσαίου χώρου.

  49. ΣΟΥΔΑ (ΧΑΝΙΑ)

  Εκβάθυνση-προσκρουστήρες. Η περιοχή του εμπορικού λιμένα χρειάζεται περισσότερο φωτισμό. Δεν υπάρχουν σκιάδες. Δεν υπάρχει τάξη κατά την φορτοεκφόρτωση των οχημάτων ώστε να διευκολύνονται επιβάτες και οδηγοί. Κατασκευή κεκλιμένης ράμπας.

  50.ΗΡΑΚΛΕΙΟ

  Εκβάθυνση των αβαθών περιοχής ΓΚΟΥΛΕ ή να γίνει σήμανση (σημαντήρας). Προσκρουστήρες –αντικατάσταση δέστρας στο κεφάλι της Νο.1 προβλήτας. Να γίνει εκκαθάριση (πυρομαχικά) της εσωτερικής (παλαιάς) εισόδου.

  51. ΠΑΤΜΟΣ

  Προσκρουστήρες. Διαμόρφωση χερσαίου χώρου όσο είναι δυνατόν για αναμονή Ι.Χ. αυτοκινήτων, επιβατών. Χώροι υγιεινής.

  52. ΡΕΘΥΜΝΟ

  Εκβάθυνση λιμενολεκάνης λόγω των συνεχών προσχώσεων. Ενίσχυση φωτοβολίας πράσινου φανού (χάνεται στα φώτα της πόλης). Δεν υπάρχουν στέγαστρα και w.c. για τους επιβάτες.

  Με Β –ΒΑ ανέμους δημιουργείται μεγάλη αποθαλασσιά (ενίσχυση – επέκταση λιμενοβραχίονα).

  53. ΝΙΣΥΡΟΣ

  Εκβάθυνση-φωτοσήμανση-φωτισμός προβλήτας. Δεν υπάρχει προστατευτικός λιμενοβραχίονας. Ανατολική προβλήτα επικίνδυνη λόγω υποχώρησης του κρηπιδώματος. Προσκρουστήρες.

  54. ΣΥΜΗ

  Προσκρουστήρες-στέγαστρα. Μικρή λιμενολεκάνη, δυσκολία χειρισμών για μεγάλα πλοία. Ανάγκη δημιουργίας από την εξωτερική πλευρά νέου προβλήτα στη θέση ρολόϊ.

  55. ΤΗΛΟΣ

  Εκβάθυνση. Δημιουργία χερσαίου χώρου. Προσκρουστήρες.

  56. ΛΕΙΨΟΙ

  Εκβάθυνση. Φωτοσήμανση των αβαθών.

  57.ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

  Δημιουργία νέου προβλήτα εξωτερικά της λιμενολεκάνης.

  58. ΧΙΟΣ (ΜΕΣΤΑ)

  Στέγαστρα και χώροι υγιεινής.

  59. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

  Εκβάθυνση λιμενολεκάνης, προσκρουστήρες, στέγαστρα, w.c.Επικίνδυνο λιμάνι για τις προσεγγίσεις μεγάλων πλοίων. Είναι ταυτόχρονα επιβατικό λιμάνι, εμπορικό λιμάνι, αλιευτικό καταφύγιο και μαρίνα.

  60. ΨΑΡΑ

  Φωτοσήμανση υφάλου ΤΡΙΦΥΛΛΙ και δεν υπάρχει πράσινος φανός. Προσκρουστήρες, στέγαστρα. Επικίνδυνο λιμάνι λόγω μικρού εύρους λιμενολεκάνης. Δεν προστατεύεται από τους Ν ανέμους.

  61. ΒΟΛΟΣ

  Στέγαστρα επιβατών, προσκρουστήρες. Να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις πρυμνοδέτησης και πρυμνοπλαγιοδέτησης (L).

  62. ΣΚΙΑΘΟΣ

  Η επέκταση του προβλήτα προς τη νησίδα Δασκαλειό με δυνατότητα πρυμνοδέτησης είτε βόρεια είτε νότια θα λύσει το πρόβλημα προσέγγισης των πλοίων ασφαλώς με όλους τους καιρούς. Ταυτόχρονα θα γίνει αύξηση του χερσαίου χώρου διευκολύνοντας τα οχήματα που πρόκειται να φορτωθούν στα πλοία.

  63. ΣΚΟΠΕΛΟΣ

  Επικίνδυνη είσοδος-έξοδος προσκρουστήρες, στέγαστρα επιβατών. Εκβάθυνση. Πρέπει να δημιουργηθεί προβλήτα στον κόκκινο φανό εισόδου με πλάτος 25 μ. Να μετατραπεί σε προβλήτα ο βραχώδης λιμενοβραχίωνας. Εκβάθυνση λιμενολεκάνης-προσκρουστήρες-φωτισμός.

  64.ΣΚΟΠΕΛΟΣ (ΑΓΝΩΝΤΑΣ)

  Να γίνει επισκευή του προβλήτα.

  65.ΣΚΟΠΕΛΟΣ (ΓΛΩΣΣΑ)

  Εκβάθυνση-προσκρουστήρες-φωτισμός προβλήτας. Να δημιουργηθεί προβλήτα στην εξωτερική πλευρά του βραχώδη λιμενοβραχίονα.

  66. ΑΛΟΝΗΣΟΣ

  Επικίνδυνη πρυμνοδέτηση στον εξωτερικό προβλήτα λόγω γειτνίασης με τα βράχια του λιμενοβραχίονα. Ανεπαρκής ο φωτισμός. Εκβάθυνση εσωτερικής λιμενολεκάνης.

  67.ΠΑΤΡΑ

  Το παλαιό λιμάνι της Πάτρας είναι πλέον μικρό απ’όλες τις απόψεις για τον αριθμό και το μέγεθος των πλοίων που δραστηριοποιούνται στη γραμμή της Αδριατικής. Εκβάθυνση της νότιας εισόδου. Ως εκ τούτου είναι επιβεβλημένη η ολοκλήρωση των έργων του νέου λιμανιού για να αυξηθεί η ασφάλεια και να διευκολυνθούν όλοι με την δημιουργία του επιπλέον χερσαίου χώρου. Να γίνει κατασκευή στεγάστρων. Να δημιουργηθεί πύλη εισόδου μόνο για ΙΧ ώστε να μην περιμένουν στον ήλιο οι επιβάτες τον έλεγχο των φορτηγών.

  Για άλλη μια φορά κάνουμε έκκληση για λύση του μεγάλου προβλήματος του λιμανιού που είναι οι λαθρομετανάστες.

  68. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

  Απαιτείται η διάνοιξη και εκβάθυνση του διαύλου για ασφαλέστερη διέλευση πλοίων. Κατασκευή στεγάστρων

  Και σε αυτό το λιμάνι, κάνουμε έκκληση για την λύση του μεγάλου προβλήματος των λαθρομεταναστών.

  69. ΠΕΙΡΑΙΑΣ

  Εκβάθυνση, καθαρισμός λιμενολεκάνης κυρίως στους προβλήτες περιοχής ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ-ΛΕΜΟΝΑΔΙΚΑ.

  70. ΚΑΣΟΣ

  Κατασκευή λιμενοβραχίονα για προστασία από ΒΑ ανέμους. Στέγαστρα επιβατών – w.c. – προσκρουστήρες.

  71. ΚΑΡΠΑΘΟΣ

  Ενίσχυση φωτοβολίας φανών εισόδου. Φωτισμός προβλήτα, δημιουργία περισσότερου χερσαίου χώρου, σκιάδες, w.c., προσκρουστήρες. Να τοποθετηθεί μια δέστρα (μπίντα) στην ΑΡ πλευρά του προβλήτα της εξωτερικής θέσης πρυμνοδέτησης.

  72. ΔΙΑΦΑΝΙ

  Εκβάθυνση λιμενολεκάνης. Δεν προστατεύεται από ΒΑ έως ΝΑ ανέμους.

  73. ΧΑΛΚΗ

  Απομάκρυνση πλωτής προβλήτας τουριστικών σκαφών.

  74. ΣΗΤΕΙΑ

  Ενίσχυση φωτοβολίας φανών εισόδου. Αποκατάσταση ζημιών προβλήτα, προσκρουστήρες.

  75. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

  Εκβάθυνση λιμενολεκάνης και κυρίως στην είσοδο του λιμένος, προσκρουστήρες.

  76.ΛΑΥΡΙΟ

  Ενίσχυση φωτοβολίας φανών εισόδου.

  77. ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ

  Επισκευή στην προέκταση της προβλήτας με τον χερσαίο χώρο.

  Παρασκευή 27 Ιούλιος 2012

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΝΕΝ PDF Εκτύπωση Email

  ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

  ΟΙ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

  Συνάδελφοι Ναυτεργάτες όλων των κλάδων,

  Η χώρα μας και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι και οι απόμαχοι της εργασίας αντιμετωπίζουν την πιο βάρβαρη και λυσσαλέα επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον των δικαιωμάτων τους το μεγάλο κεφάλαιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τρόικα και οι ελληνικές κυβερνήσεις που εκτελούν (ως υποτακτικοί της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας) τις μνημονιακές πολιτικές οι οποίες καθημερινά γκρεμίζουν και ισοπεδώνουν τις κατακτήσεις που κερδίσαμε με σκληρούς και δύσκολους αγώνες τα τελευταία 40 χρόνια.

  Κοινωνικά, εργασιακά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά και θεσμικά δικαιώματα αμφισβητούνται, ανατρέπονται και καταργούνται. Οι άνεργοι έφθασαν τους 1.200.000, οι περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις αρχίζουν από 20% έως 50%, τα φορομπηχτικά μέτρα και τα χαράτσια έρχονται να επιβαρύνουν ακόμη πιο πολύ την ήδη δραματική οικονομική κατάσταση της εργαζόμενης και λαϊκής οικογένειας. Οι ελαστικές μορφές εργασίας διευρύνονται και πλέον είναι πάνω από 500.000 αυτοί που απασχολούνται σε αυτές τις μορφές εργασίας (στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ) με μηνιαία εισοδήματα των 300 και 500 ευρώ!!!

  Η κυβέρνηση αδίστακτα ξεπουλάει τον δημόσιο πλούτο με ιδιωτικοποιήσεις όσων δημόσιων υπηρεσιών έχουν απομείνει. Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η αποδυνάμωση και διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας.

  Όλα δείχνουν ότι άμεσα θα ακολουθήσει νέο μνημόνιο Νούμερο 3 το οποίο θα έχει στο στόχαστρο για άλλη μια φορά τις συντάξεις, τα επικουρικά, τα εφάπαξ, τα κοινωνικά επιδόματα, τους μισθούς, την υγεία κ.α.

  Ανάλογες περικοπές και μειώσεις έχει υποστεί και ο Ναυτεργατικός κόσμος της χώρας μας και ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι μας οι οποίοι διαπιστώνουν ότι οι συντάξεις και το επικουρικό τους έχουν κατρακυλήσει σε επίπεδο πολύ κάτω από το 2002.

  Ταυτόχρονα η ανεργία αυξάνεται με δραματικούς ρυθμούς σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και για το σύνολο των ναυτεργατών. Την ίδια στιγμή δεν παίρνεται κανένα απολύτως μέτρο για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προστασία των ανέργων.

  Στην πραγματικότητα το εφοπλιστικό κεφάλαιο και με αυτή την κυβέρνηση (όπως με όλες τις άλλες προηγούμενα) απολαμβάνει πλήρη ασυδοσία στην επιχειρηματική του δραστηριότητα.

  Συνάδελφοι,

  Είναι σε όλους μας γνωστό τον τελευταίο χρόνο, μαζί με όλα τα παραπάνω προβλήματα, στον χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας παρουσιάζεται μια συστηματική καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων μισθών στην μεγάλη πλειοψηφία των εταιριών και των πλοίων (Ακτοπλοΐα, Ε/Γ διεθνών γραμμών, Πορθμεία). Κοντά και μαζί με τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, την παραβίαση της Διεθνούς Σύμβασης 180 για τις ώρες εργασίας, την παραβίαση των ΣΣΕ και την καταστρατήγηση της 10μηνης επάνδρωσης.

  Παρόμοια φαινόμενα είχαν προκύψει και στο πρόσφατο παρελθόν σε εταιρίες όπως : ΔΑΝΕ, ΣΑΟΣ, G.A FERRIES, Ηπειρωτική κ.α. Οι εφοπλιστές οδήγησαν τις εταιρίες στην πτώχευση, οι ναυτεργάτες έχασαν την δουλειά τους και για τα δεδουλευμένα τους στην μεγάλη τους πλειοψηφία τα πήραν κουτσουρεμένα, μετά από πολύμηνους αγώνες, μέσω ΝΑΤ ή ακόμα χειρότερα με δικαστικές διεκδικήσεις οι οποίες είναι χρονοβόρες και χωρίς πάντα να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα.

  Η κατάσταση αυτή δεν πρέπει να επαναληφθεί, δεν θα πρέπει για άλλη μια φορά οι ναυτεργάτες να γίνουν θύματα της ασυδοσίας των εφοπλιστών και των εκπροσώπων τους που διοικούν μια σειρά ναυτιλιακές εταιρίες.

  Το πρόβλημα αυτό η ΠΕΝΕΝ το έχει αναδείξει τόσο στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις όσο και με επίσημα έγγραφα προς τις εφοπλιστικές οργανώσεις και τις ναυτιλιακές εταιρίες ενώ επανειλημμένα έχουμε τοποθετηθεί στα αρμόδια όργανα της ΠΝΟ από την οποία έχει απαιτήσει να βγει από τον λήθαργο που βρίσκεται….. και επιτέλους να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει πρωτοβουλίες αλλά κυρίως να αναπτύξει αγωνιστική παρέμβαση για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ναυτεργατών. Ήδη με ευθύνη της ηγεσίας και της πλειοψηφίας της ΠΝΟ δεν έχει γίνει ακόμη κατορθωτό (στην πλειοψηφία των εταιριών) να καταβληθούν στα πληρώματα τα αναδρομικά του 2010 -2011. Οι γνωστές δικαιολογίες και προφάσεις εν αμαρτία της πλειοψηφίας της ΠΝΟ (του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού) ότι δήθεν τα πληρώματα δεν ακολουθούν ή δεν τα διεκδικούν μάλλον φαντάζουν και είναι προκλητικές. Φαίνεται να αγνοούν το γεγονός ότι ο κλάδος μας στην ακτοπλοΐα βρίσκεται σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης, αγνοούν άραγε την ανασφάλεια αλλά και το καθεστώς των πιέσεων και εκβιασμών που υφίστανται οι ναυτεργάτες από τις εταιρίες στις οποίες εργάζονται. Στην πραγματικότητα η ως τώρα στάση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ με την αδράνεια και την παθητικότητα που έχει επιδείξει έχει αχρηστεύσει ακόμη και αυτές τις γραπτές δεσμεύσεις των εταιριών για εφαρμογή της ΣΣΕ.

  Η ΠΕΝΕΝ βλέποντας τους κινδύνους που διαγράφονται από την παραβίαση των ΣΣΕ (μη καταβολή δεδουλευμένων μισθών και αναδρομικών) τονίζει την ανάγκη να παρθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα που επιβάλλονται για να διασφαλισθούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των ναυτεργατών.

  Αυτό είχε την ευκαιρία ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ να το υπογραμμίσει και στον νέο Υπουργό Ε.Ν σε πρόσφατη συνάντησή τους, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα το Υπουργείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του να έχουν κάνει το παραμικρό για την αυστηρή τήρηση και εφαρμογή της νομιμότητας. Οι ευθύνες του Υπουργείου Ε.Ν και των υπηρεσιών του (πρώην και νυν) για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι πελώριες και πρέπει εδώ και τώρα να επιβάλουν τον νόμο και να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις τους.

  Οι εφοπλιστές καλά θα κάνουν να εγκαταλείψουν την υποκρισία και τον φαρισαϊσμό, να πάψουν να επικαλούνται για την μη εξόφληση των μισθών την κρίση, την άνοδο των καυσίμων και την καθυστέρηση της κρατικής επιδότησης για τα πλοία που εκτελούν άγονη γραμμή.

  Καλούμε την ΠΝΟ, τα Ναυτεργατικά Σωματεία και τους Ναυτεργάτες πριν την λήξη της καλοκαιρινής περιόδου (μέσα στον Αύγουστο) να διεκδικήσουν αποφασιστικά την καταβολή όλων των δεδουλευμένων μισθών και των αναδρομικών αποδοχών έτσι ώστε πριν το τέλος Αυγούστου να έχουν εξοφληθεί οι οφειλόμενες αποδοχές.

  Πειραιάς 27/7/2012

  Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

  Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  Πέμπτη 26 Ιούλιος 2012

  ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ PDF Εκτύπωση Email

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα την 26η Ιουλίου 2012, η έκτακτη  Γενική Συνέλευση της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, στα Γραφεία της.

  Ο πρόεδρος της Ενώσεως κ. Θεόδωρος Κόντες, στην ομιλία του επισήμανε:

  • Ο κλάδος των κρουαζιερόπλοιων είναι από τους νευραλγικούς κλάδους της ναυτιλίας και του θαλάσσιου τουρισμού, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εθνική οικονομία, στην ανάπτυξη του τουρισμού, στην απασχόληση χιλιάδων εργαζομένων στη θάλασσα και βεβαίως στη στεριά.
  • Η σημερινή μέρα είναι ιστορική για όλους μας.
  • Καταφέραμε κάτι το οποίο ήταν αναγκαίο για την πρόοδο και ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας, που όλοι μας προσπαθούμε, με την εμπειρία, τις γνώσεις, αλλά και την αγάπη προς τον κλάδο αυτό. Εννοώ την ίδρυση του συλλογικού οργάνου της Ενώσεως Εφοπλιστών Κροιυαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας που τώρα πλέον, ύστερα και από την ολοκλήρωση όλων των νομίμων διαδικασιών, λειτουργεί πλήρως, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους και σκοπούς που προβλέπονται από το καταστατικό της.
  • Με την αποφασιστικότητα όλων μας δραστηριοποιήθηκε η Ένωση από την πρώτη στιγμή και ενήργησε επί πολλών θεμάτων, πραγματοποιώντας κατ’ αρχάς συναντήσεις με πολλούς φορείς κυβερνητικούς και μη, προκειμένου για την εξέταση θεμάτων του κλάδου, όπως:
   • το θέμα του cabotage
   • το θέμα της βίζας για τους αλλοδαπούς, από χώρες εκτός Σένγκεν, που επιθυμούν να επισκεφτούν την χώρα, κυρίως από τις ανατολικές χώρες
   • τα ρυμουλκικά δικαιώματα
   • τα πλοηγικά δικαιώματα
   • την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου
   • την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών
   • την εκπροσώπηση της Ενώσεως μας σε επιτροπές, συμβούλια όπου εξετάζονται θέματα που αφορούν τον κλάδο και τους εργαζόμενους στα πλοία και στα Γραφεία.
   • Πραγματοποιήσαμε επισκέψεις σε Οργανισμούς Λιμένος, όπου υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα από πλευράς προσεγγίσεως των κρουαζιεροπλοίων, προκειμένου για την εξέταση θεμάτων που αφορούν την αναβάθμιση της λιμενικής υποδομής, για την καλύτερη εξυπηρέτηση αυτής της κατηγορίας των πλοίων και των δια αυτών διακινουμένων επιβατών – τουριστών. Σε ορισμένες από αυτές περιπτώσεις καταφέραμε οι συναντήσεις – συσκέψεις να έχουν ευρύτητα συμμετοχής, λόγω της σοβαρότητος των θεμάτων για την επίλυση των οποίων απαιτούνται σφαιρικά ενέργειες και παρεμβάσεις από περισσότερους του ενός φορείς. Τώρα, με τις ολοκληρωμένες νομικές διαδικασίες και την νέα Διοίκηση που θα προκύψει εντός ολίγου από τις αρχαιρεσίες που θα ακολουθήσουν, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τον αγώνα, σύμφωνα με τα προγράμματα δράσης, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε την επίλυση όσο το δυνατό περισσότερα από τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, προκειμένω για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πλοίων αλλά και των διαχειριστριών εταιρειών, σύμφωνα πάντα με τις εξελίξεις της εποχής, την τεχνολογική ανάπτυξη, και αυτά που επιβάλλει η ελεύθερη αγορά στον Διεθνή στίβο.

  Νοιώθουμε υπερήφανοι, τόνισε ο κ. Πρόεδρος, που η εγγραφή μελών στην Ένωση συνεχώς αυξάνεται και αυτό σημαίνει αναγνώριση του συλλογικού μας οργάνου που, με την δύναμη όλων, θα προχωρήσει στους στόχους της ανάπτυξης του κλάδου.

  Τέλος, εκφράζω την ευαρέσκεια της Διοίκησης και εμού προσωπικά για το επιτελούμενο έργο εκ μέρους του προσωπικού της Ενώσεως, καθώς και για τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει για την επίτευξη μίας ποιοτικής εργασίας, στην οποία βεβαίως συμβάλλουν η πείρα και οι πλούσιες γνώσεις του.

  Στη συνέχεια έγινε εκλογή ανάδειξης του Διοικητικού Συμβουλίου.

  Τα εκλεγέντα μέλη είναι:

  Θεόδωρος Κόντες / Πρόεδρος

  Μιχαήλ Λάμπρος / Αντιπρόεδρος κλάδου Πλοιοκτητριών – Διαχειριστριών Εταιρειών κρουαζιεροπλοίων

  Ιωάννης Ευσταθίου / Αντιπρόεδρος κλάδου Ναυτικών – Τουριστικών Πρακτόρων

  Γεώργιος Κουμπενάς / Γενικός Γραμματέας

  Βασίλειος Γκάζικας / Ταμίας

  Μέλη (αλφαβητικά):

  Αντώνιος Καλούδης

  Γεώργιος Παλιούρας

  Ελευθέριος Τσάφος

  Δέσποινα Φιλίππου
  HSW: ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΣΥΡΟ-ΜΥΚΟΝΟ-ΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΜΟ ΜΕ ΤΟ ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ PDF Εκτύπωση Email

  Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών των επιβατών που την τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, η Hellenic Seaways ανακοινώνει το πρόγραμμα δρομολoγίων του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ που από 27 Ιουλίου θα εξυπηρετεί τη γραμμή από Πειραιά για Σύρο, Μύκονο, Ικαρία και Σάμο, προσφέροντας ευέλικτες επιλογές στην  μετακίνηση των επιβατών της.

  Το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ θα αναχωρεί από Πειραιά κάθε Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.30 για Σύρο, Μύκονο, Εύδηλο, Καρλόβασι και Βαθύ και από Βαθύ κάθε Τρίτη – Τετάρτη – Παρασκευή και Κυριακή στις 09.00 για Καρλόβασι, Εύδηλο, Μύκονο, Σύρο, Πειραιά .

  Από 21/8 το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ θα αναχωρεί από Πειραιά κάθε Τρίτη – Πέμπτη και Σάββατο στις 14.00 για Σύρο, Μύκονο, Εύδηλο, Καρλόβασι και Βαθύ και από Βαθύ κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 18.00 και κάθε Κυριακή στις 12.00 για Καρλόβασι, Εύδηλο, Μύκονο, Σύρο, Πειραιά .

  Το πρόγραμμα δρομολογίων της Hellenic Seaways με την δρομολόγηση του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ στην γραμμή Σύρου, Μυκόνου, Ικαρίας και Σάμου, επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά την προτεραιότητα της εταιρείας για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ιδίως κατά την συγκεκριμένη περίοδο του Καλοκαιριού που οι ανάγκες είναι αυξημένες.

  Σημειώνεται ότι στη γραμμή Χίος-Μυτιλήνη, η οποία μέχρι τώρα εξυπηρετείτο από το Νήσος Μύκονος, επιστρέφει το Νήσος Χίος το οποίο θα πραγματοποιεί κανονικά τα δρομολόγια της γραμμής αυτής.
  SUPERFERRY II PDF Εκτύπωση Email

  Από την Παρασκευή 3-8 και για όλες τις Παρασκευές του Αυγούστου (3-8,10-8,17-8,24-8,31-8) το SUPERFERRY II θα έρχεται στην Νάξο.Με αναχώρηση 17:00 από Ραφήνα θα φτάνει στο μεγαλύτερο Κυκλάδονήσι στις 23:05!!! Από εκεί θα αναχωρεί στις 23:20 και θα επιστρέφει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στη Ραφηνα στις 03:50!!!!
  Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ MINOAN LINES ΜΕΤΑ ΤΗΝ Γ.Σ ΤΗΣ HSW ΤΗΣ 25-07-12 PDF Εκτύπωση Email

  Την Τετάρτη 25.07.2012 έλαβε χώρα η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Hellenic Seaways στα γραφεία της Εταιρείας στον Πειραιά. Κατά τη Συνέλευση, οι Εκπρόσωποι της MINOAN LINES (η οποία είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος με ποσοστό 33,35%) εξέφρασαν την κριτική και τις επιφυλάξεις τους σχετικά με την διοίκηση της εταιρείας και τις οικονομικές της καταστάσεις, οι οποίες εγκρίθηκαν με το σημαντικά μειωμένο ποσοστό του 51,7% του παριστάμενου  μετοχικού κεφαλαίου. Η δε απαλλαγή του Δ.Σ. για την παρελθούσα χρήση κατά το Άρθρο 35 του Ν.2190/1920 εγκρίθηκε από το οριακό ποσοστό του 50,23% του παριστάμενου μετοχικού κεφαλαίου, ποσοστό το οποίο προκύπτει από τους υπολογισμούς της εταιρείας.

  Μεταξύ των λόγων για τους οποίους η ΜΙΝΟΑΝ LINES άσκησε κριτική προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και τα άλλα μέλη της Διοίκησης είναι το τεράστιο χρέος του Ομίλου ΑΝΕΚ, ο οποίος επίσης ελέγχεται και διοικείται από τον κ. Βαρδινογιάννη, έναντι της Hellenic Seaways  παραπάνω από 13.000.000 ευρώ. Αλλά επίσης και η αιφνίδια καταγγελία του ναυλοσυμφώνου για το «ΝΗΣΟΣ  ΜΥΚΟΝΟΣ»  από εταιρεία του Ομίλου ΑΝΕΚ στην οποία ο κ. Βαρδινογιάννης δεν έφερε αντίρρηση και την αντικατάσταση του πλοίου από πλοίο της ΑΝΕΚ ενώ το «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» είναι τώρα δεμένο.

  Όσον αφορά την πρόσφατη πώληση των Γραμμών του Σαρωνικού, η ΜΙΝΟΑΝ LINES προέβαλλε την απόλυτη έλλειψη διαφάνειας της εν λόγω πώλησης, που έγινε για ένα πολύ χαμηλό τίμημα προς Ελληνική εταιρεία. Το Δ.Σ ενημερώθηκε μόνο στο τέλος Μαΐου για τη διαπραγμάτευση, τη στιγμή που ο κ. Βαρδινογιάννης ζήτησε να εξουσιοδοτηθεί από το Δ.Σ. για να προβεί στην πώληση.

  Χάρη στην πίεση που ασκήθηκε από τους εκπροσώπους της ΜΙΝΟΑΝ LINES κατά τις συνεδριάσεις, το παραπάνω τίμημα αυξήθηκε σε 11.150.000 ευρώ αλλά εξακολουθεί να θεωρείται πάρα πολύ χαμηλό για τους εκπροσώπους της ΜΙΝΟΑΝ LINES, οι οποίοι καταψήφισαν την πώληση.

  Η ενδιαφέρουσα διαπίστωση στην οποία κατέληξε η ΜΙΝΟΑΝ LINES ελέγχοντας τα στοιχεία που  μπόρεσε να συγκεντρώσει σχετικά με τις συμβάσεις της πώλησης είναι ότι τα μόνα δύο (2) πλοία (εκ των έντεκα (11) της en block πώλησης ), που μεταβιβάστηκαν από τη Hellenic Seaways μέχρι στιγμής, έχουν πράγματι  πωληθεί  σε ξένους αγοραστές φερόμενους ως υποδειχθέντες από την ARGOSARONIC LINES, προς τίμημα περίπου διπλάσιο από αυτό που η ARGOSARONIC LINES συμφώνησε με τη Hellenic Seaways.

  Συγκεκριμένα, το «Flying Cat 2» που πωλήθηκε από τη Hellenic Seaways στη συλλογική (enblock) πώληση στην ενδεικτική τιμή των 1.400.000 ευρώ, πωλήθηκε από την ARGOSARONIC LINES  για 3 εκατομμύρια ευρώ σε Κορεάτες αγοραστές ενώ για το «ΝΕFELI» το αντίστοιχο ποσό ήταν 2.600.000 ευρώ, και πωλήθηκε από την  ARGOSARONIC LINES έναντι 4.750.000 ευρώ  σε εταιρεία του Παναμά.

  Έχει ζητηθεί στον κ. Βαρδινογιάννη από τη MINOAN LINES και στο παρελθόν και κατά τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και στο απελθόν Δ.Σ. να παράσχει πληροφορίες για αυτά τα «εκπληκτικά» γεγονότα. Τα πλοία φαίνεται να επιθεωρήθηκαν από τους Κορεάτες και τους Παναμανέζους αγοραστές με τη συναίνεση της Διοίκησης της Hellenic Seaways. Ο κ. Βαρδινογιάννης επίσης ερωτήθηκε να παράσχει στον κ. Francesco Lauro τόσο και με ιδιότητά του ως μέλος του Δ.Σ. όσο και ως εκπρόσωπος της ΜΙΝΟΑΝ LINES στη Γενική Συνέλευση το μνημόνιο της συμφωνίας αναφορικά με τα δύο της πλοία, αλλά προς κατάπληξή μας αρνήθηκε επανειλημμένα να παρέχει αυτές τις ουσιώδεις πληροφορίες.

  Ο κ. Francesco Lauro επιφανής Ιταλός δικηγόρος και τέως Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος της Νάπολη δήλωσε: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια συναλλαγή και τέτοια έλλειψη πληροφόρησης από τη Διοίκηση μιας εταιρείας. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της Hellenic Seaways των μετόχων της και των εργαζόμενών της».

  Ο κ. Emanuele Grimaldi, υπό την ιδιότητα του Προέδρου της ΜΙΝΟΑΝ LINES και του Ομίλου GRIMALDI, σχολιάζει: «Η Hellenic Seaways πρέπει να διοικείται από πρόσωπα υψηλού επαγγελματικού κύρους και χωρίς συγκρουόμενα συμφέροντα με αυτά της Εταιρείας, προς όφελος όλων των μετόχων και όχι ορισμένων εξ’ αυτών».

  Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε

  στο δικηγόρο κ.Κωνσταντίνο Γρ.Βουτεράκο

  ΚΓΔΗ Δικηγορική Εταιρεία

  2108171500
  ΚΙ ΕΣΥ ΦΕΥΓΕΙΣ... BLUE HORIZON PDF Εκτύπωση Email

  Στις 5/7 αναρωτιόμασταν «ΚΙ ΕΣΥ ΦΕΥΓΕΙΣ...?», για ένα ακόμη πλοίο της ακτοπλοΐας μας, ότι πρόκειται να μας αφήσει για άλλες θάλασσες. Τελικά η συμφωνία ολοκληρώθηκε κι έτσι το BLUE HORIZON μας αφήνει οριστικά. O Ιάπωνας της MITSUBISHI, όπως αναφέραμε χαρακτηριστικά,  πουλήθηκε σε εταιρεία της Κορέας.


  Τετάρτη 25 Ιούλιος 2012

  SUPERFAST XII PDF Εκτύπωση Email

  Η ναύλωση των τριών χρόνων φαίνεται να γίνεται πώληση κι έτσι ο κόκκινος πύραυλος της γραμμής του Ηρακλείου, να μας αφήνει οριστικά για την Κίνα. Αυτά είναι τα τελευταία νέα που φτάνουν στ αυτιά μας για το SUPERFAST XII κι έτσι εμείς σαν καραβολάτρες, να λυπούμαστε γι άλλη μία φορά, για την απώλεια ενός διαμαντιού της ακτοπλοίας μας. Την θέση του στην γραμμή του Ηρακλείου, θα κληθούν να πάρουν ή το SUPERFAST VI ή το SUPERFAST XI, με το τελευταίο να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να έρθει στο Αιγαίο.
  ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ PDF Εκτύπωση Email

  Σήμερα το απόγευμα στις 15:35΄αναχώρησε από το ναυπηγείο Σύρου ''ΝΕΩΡΙΟΝ'' το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ και πραγματοποίησε δοκιμαστικό πλου μισής ώρας.Όταν επέστρεψε,πρυμοδέτησε στο κεντρικό επιβατικό λιμάνι από το οποίο απέπλευσε στις 19:25΄ για τον Πειραιά ,έχοντας ολοκληρώσει την αποκατάσταση της ζημιάς που είχε υποστεί στις 17 Ιουνίου. Όπως ήδη έχουμε πει και σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων, το πλοίο θα επανέλθει στα δρομολόγια του, στην γραμμή του Βορειανατολικού Αιγαίου, στις 27/7.

  Κείμενο-Φωτογραφίες : Xριστίνα Δρακάκη


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ PDF Εκτύπωση Email

   

  Το Προεδρείο της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), είχε συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη. Η κα Υπουργός ενημερώθηκε για την εκπροσώπηση του συλλογικού οργάνου της ΕΕΚΦΝ στον ευρύτερο χώρο της Κρουαζιέρας, καθώς και για τους στόχους και σκοπούς του Σωματείου. Παράλληλα ετέθησαν υπόψη της κας Υπουργού θέματα και προβλήματα που απασχολούν τον χώρο της κρουαζιέρας και ζητήθηκε η εξέτασή των από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού και όπου απαιτείται συνεργασία με άλλα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να ακολουθήσουν οι διαδικασίες εξέτασής των, ώστε να μπορέσουν να γίνουν, χωρίς καθυστέρηση, οι αναγκαίες ρυθμίσεις που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην χώρα μας.

  • Οι εκπρόσωποι της ΕΕΚΦΝ τόνισαν ότι καταβάλλονται προσπάθειες προσέγγισης περισσοτέρων κρουαζιεροπλοίων σε Ελληνικούς Λιμένες και ιδιαίτερα αυτών που δεν φέρουν κοινοτική σημαία, προκειμένου για την εκτέλεση κυκλικών ταξιδίων, χρησιμοποιώντας τους λιμένες ως home port, μετά και την απελευθέρωση του cabotage με την τελευταία Νομοθετική ρύθμιση.
  • Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήτο η διευκόλυνση στους ελέγχους επιβατών – τουριστών από χώρες Σέγκεν και χώρες εκτός Σέγκεν. Επ’ αυτού τονίστηκε η ανάγκη αφενός απλοποίησης των διαδικασιών, όσον αφορά την έκδοση βίζα από τους τουρίστες των ανατολικών χωρών και της Τουρκίας, που επιθυμούν να επισκεφθούν την χώρα και αφετέρου η δυνατότητα αποεπιβίβασης στο πλοίο, σε όλους τους ενδιάμεσους λιμένες προσεγγίσεως, επιβατών – τουριστών χωρών της Ε.Ε. που δεν υπόκεινται σε χορήγηση βίζα από Προξενική Αρχή.

  Η διεύρυνση των ωρών λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στις περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων, ήτο επίσης θέμα της συζήτησης.

  • Στο υπόμνημα που εδόθη στην κα Υπουργό αναφέρονται και άλλα θέματα που επίσης αφορούν τον κλάδο όπως:
  • Η μελέτη όσον αφορά την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, ιδιαίτερα για τις νότιες περιοχές της Χώρας, όπου οι καιρικές συνθήκες κατά την διάρκεια του χειμώνα είναι ηπιότερες. Το θέμα απαιτεί κοινή εξέταση από συναρμόδια Υπουργεία, όπως της Ανάπτυξης, Ναυτιλίας, Πολιτισμού
  • Το θέμα σχετικά με τις απ’ ευθείας αεροπορικές συνδέσεις, προκειμένου για υπερατλαντικά ταξίδια π.χ. από πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και ιδιαίτερα την Ατλάντα, που επί χρόνια υπήρχαν τέτοιες απ’ ευθείας συνδέσεις με την Ελλάδα μεταφέροντας χιλιάδες τουρίστες.
  • Η κα Υπουργός άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον αυτά που ετέθησαν υπόψη της από πλευράς του Προεδρείου της ΕΕΚΦΝ και δήλωσε ότι, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και άλλα σχετικά έγγραφα της Ενώσεώς Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας, στα οποία καταγράφονται θέματα που συμβαίνει να υπάρχει συναρμοδιότητα και άλλων Υπουργείων, θα συνεργαστεί με τους συναδέλφους της Υπουργούς, προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες ρυθμίσεις.
  Τρίτη 24 Ιούλιος 2012

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ NEL LINES PDF Εκτύπωση Email

  NEL LINES

  ΔΩΡΕΑΝ ο οδηγός

  από και προς Σάμο και Ικαρία!

  Φέτος το καλοκαίρι, η NEL LINES γιορτάζει τα 40 της χρόνια με προσφορές προς τους αγαπημένους σας προορισμούς,τονώνοντας παράλληλα την τουριστική κίνηση προς τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου.Έτσι, έως 9 Σεπτεμβρίου οι οδηγοί των Ι.Χ. ταξιδεύουν σε όλες τις θέσεις εντελώς δωρεάν με το δρομολόγιο που διεξάγεται με το πλοίο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» κάθε Σάββατο από Πειραιά προς Ικαρία και Σάμο και κάθε Δευτέρα από Σάμο προς Ικαρία και Πειραιά!

  Ενώ αν ταξιδέψετε με οποιοδήποτε δρομολόγιο από και προς Σάμο και Ικαρία θα έχετε 30% έκπτωση στο ατομικό εισιτήριο επιστροφής!

  Τα δρομολόγια της NEL LINES από Πειραιά προς Σάμο και Ικαρία εκτελούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 22:00, ενώ από Σάμο προς Ικαρία και Πειραιά κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή στις 18:00 και Κυριακή στις 07:00.

  Με απόλυτο σεβασμό προς το επιβατικό κοινό, η NEL LINES εδώ και 40 χρόνια διαμορφώνει πολιτικές που αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών της τουριστικής κίνησης και την ικανοποίηση και διευκόλυνση των πελατών της.

  Με ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών – πρακτόρων και παρέχοντας τη δυνατότητα on-line κρατήσεων μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας www.nel.gr, η NEL LINES χαράζει γραμμή πλεύσης και φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά!

  Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή με τη NEL LINES ● T: 210 4115 015 ● Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

  Για αναλυτικά δροµολόγια και προσφορές ακολουθήστε τον σύνδεσµο: http://www.nel.gr

  www.facebook.com/nellines.sa
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΛΠ PDF Εκτύπωση Email

  Πρόσκληση υποβολής προσφορών για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης του φωτισμού στα κτίρια και τις εγκαταστάσεις της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, εξέδωσε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ Α.Ε.), προϋπολογισμού 42.000 Ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

  Ο ανοιχτός πρόχειρος διαγωνισμός με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη προσφορά θα διεξαχθεί στις 29 Αυγούστου 2012.

  Το αντικείμενο του διαγωνισμού περιλαμβάνει την καταγραφή και ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, τη νέα ταξινόμηση των φωτιστικών χώρων ανά περιοχή και είδος, προτάσεις ανασύνθεσης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και οδηγίες για τη συνεχή συντήρηση του δικτύου.

  Όπως τόνισε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «το λιμάνι το οποίο εκτείνεται σε έκταση κρηπιδότοιχων 22 χλμ., με τεράστιους χερσαίους χώρους, αποτελεί μεγάλο καταναλωτή ενέργειας. Στα πλαίσια των φιλοπεριβαλλοντικών δράσεων του ΟΛΠ Α.Ε., στον οποίο ήδη απονεμήθηκε το 2011 από την ESPO (Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων) ο τίτλος του ECOPORT, εκτός από τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων, αποφασίσθηκε η μελέτη νέων φωτιστικών πεδίων με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενίσχυση των φωτιστικών πεδίων. Από τις μεταβολές αυτές αναμένεται να προκύψουν οφέλη άνω των 2 εκ. Ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο ισοδυναμεί με το 2% του τζίρου και το 20% των κερδών του. Σημειώνεται ότι ο ΟΛΠ Α.Ε. εξυπηρέτησε το 2011 μέρα-νύχτα επί 365 ημέρες το χρόνο 50.000 αφιξοαναχωρήσεις πλοίων».
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ MINOAN LINES PDF Εκτύπωση Email

  Πληροφορηθήκαμε ότι έχει στηθεί μία παραπλανητική εκστρατεία δυσφήμησης, έντεχνα αναρτημένη σε κάποια blogs από ομάδες συμφερόντων μη επαρκώς αναγνωρισμένων, κάτι το οποίο υποχρεώνει τον Πρόεδρο της Minoan Lines και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Grimaldi να λάβει αποστάσεις.

  Ο κ. Emanuele Grimaldi και ο όμιλος Grimaldi συνδέονται με μία δυνατή σχέση σεβασμού και φιλίας με πολλούς διεθνείς Έλληνες ιδιοκτήτες εφοπλιστές, οι οποίοι συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο ιδιοφυείς και προικισμένους εκπροσώπους στον τομέα τους, και  λειτουργούν, υπό την ιδιοκτησία τους, τις καλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο.

  Σε μία πανελλαδική εφημερίδα αναφέρθηκε εσφαλμένα ότι θα αφήναμε «με το εισιτήριο στο χέρι» 80.000 επιβάτες που ταξίδευαν από τη Βενετία στην Ελλάδα ενώ στην πραγματικότητα οι επιβάτες ήταν κατά πολύ λιγότεροι, περίπου 30.000 και στους οποίους προσφέρθηκαν εναλλακτικές αναχωρήσεις την ίδια μέρα από την Αγκώνα και επιπλέον μείωση τιμών στους ναύλους των εισιτηρίων και δωρεάν γεύματα στο πλοίο.

  Επιπροσθέτως, λανθασμένα ερμηνεύοντας ότι ο όμιλος Grimaldi εγγυάται τις διακοπές των Ιταλικών οικογενειών, τονίζουμε ότι απλώς παρεξηγήθηκε η πρόθεσή μας να επικοινωνήσουμε προς τα έξω ότι, ως Grimaldi Tours, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους επιβάτες ότι απαιτείται για να εξασφαλίσουμε το ταξίδι τους, το κατάλυμά τους και τυχόν προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν.

  Αυτό δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το ότι συνέβη στο Μπάρι και το Μπρίντιζι.  Στην προκειμένη περίπτωση μεσολαβήσαμε για να μεταφέρουμε τους επιβάτες που ταξίδευαν με πλοία που κρατήθηκαν δεσμευμένα στα λιμάνια λόγω οικονομικών οφειλών τους, με μόνη πρόθεση την παροχή βοήθειας στους επιβάτες, σύμφωνα με τα όσα απαιτούνταν από τις Δημόσιες Τοπικές Αρχές.

  Δυστυχώς, η κρίση στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και γενικότερα στην παγκόσμια ναυτιλία είναι μία πραγματικότητα και επιθυμούμε να εκφράσουμε την συμπάθεια και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας ιδιοκτήτες εφοπλιστές,  στους διαχειριστές ναυτιλιακών εταιρειών και τους πράκτορες που βιώνουν ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές.

  Σε αντίθεση με αυτά που διαβάζουμε, έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και δεσμευόμαστε απόλυτα  να αυξήσουμε το μεταφορικό έργο με την χώρα, οργανώνοντας πακέτα με ξενοδοχεία και επενδύοντας δυνατά στην διαφήμιση και προώθηση διακοπών στην Ελλάδα και στα Ελληνικά νησιά.

  Νάπολη, 23.07.2012

  Emanuele Grimaldi

  Κυριακή 22 Ιούλιος 2012

  ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ PDF Εκτύπωση Email

  Δοκιμαστικό αναμένεται να πραγματοποιήσει αύριο Δευτέρα, το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ, μετά το ατυχές γεγονός που είχε πριν λίγες ημέρες στην Τήνο και το ανάγκασε να σταματήσει τα δρομολόγια του και να οδηγηθεί στο Νεώριο της Σύρου. Εάν όλα πάνε καλά, το πλοίο, πιθανότατα, θα επανέλθει στα δρομολόγια του την Παρασκευή 27/7.

  ΕΛΛΗ Τ. PDF Εκτύπωση Email

  Λίγο πριν τις 7 το πρωι, έφτασε στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, το ΕΛΛΗ Τ., της CRETAN LINES, πραγματοποιώντας το πρώτο του εμπορικό δρομολόγιο, από το Ρέθυμνο προς τον Πειραιά. Με το πλοίο ταξίδεψαν αρκετοί Ρεθυμνιώτες ενώ στο πρώτο του ταξίδι παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της CRETAN LINES, κ.Γιάννης Νικολούδης. Στις 9:30 το πρωί, το ΕΛΛΗ Τ. απέπλευσε πάλι για το Ρέθυμνο, μετά από ολιγόλεπτη καθυστέρηση, λόγω ελέγχου των εγγράφων του πλοίου, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

  πρωινός κατάπλους

  αριστερά ο πρόεδρος της Cretan Lines κ.Γιάννης Νικολούδης

  Πέμπτη 19 Ιούλιος 2012

  ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΕΛΛΗ Τ. PDF Εκτύπωση Email

  Αγαπητοί Ρεθεμνιώτες και Ρεθεμνιώτισσες,

  Σας κάνουμε γνωστό ότι ο Υπουργός κ.Μουσουρούλης, υπέγραψε την έκδοση αποδοχής δρομολόγησης του πλοίου μας.

  Μετά από αυτό, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, όπως υπεύθυνα σας είχαμε ενημερώσει, ότι το πλοίο μας ΕΛΛΗ Τ, θα ξεκινήσει αύριο Σάββατο, 21-7-2012, το πρώτο του ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ από Ρέθυμνο για Πειραιά.

  Όσοι από τους Ρεθεμνιώτες επιθυμούν να ταξιδέψουν στο πρώτο ταξίδι του πλοίου ΕΛΛΗ Τ, με άμεση επιστροφή την Κυριακή 09:00’ το πρωί, επειδή παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση η έκδοση εισιτηρίων και ο αριθμός των αδιάθετων είναι ήδη περιορισμένος, παρακαλούμε για την επικοινωνία με τα γραφεία μας προκειμένου να γίνει η έκδοση εισιτηρίων.

  Η έναρξη των δρομολογίων εκτός του ότι είναι ιστορική, είναι και σημαντική για την ανάπτυξη του Ρεθύμνου και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

  Καλούμε όλους τους Ρεθεμνιώτες να βοηθήσουν οικονομικά αγοράζοντας μερίδες της CRETAN LINES και να προτιμούν στις μετακινήσεις τους το δικό τους πλοίο.

  Ένα όνειρο των Ρεθεμνιωτών έγινε επιτέλους ξανά πραγματικότητα και πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε κρατήσουμε το πλοίο ΕΛΛΗ Τ για πάντα στο Ρέθυμνο.

  Εκ του Δ.Σ.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ Ι.

  20-7-2012

  Η CRETAN LINES ανακοινώνει ότι μετά απο τον πολυήμερο έλεγχο των πιστοποιητικών του πλοίου μας ΕΛΛΗ Τ, από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όσον αφορά την αξιοπλοϊα του και την ασφαλή εκτέλεση των δρομολογίων του.

  Η Διεύθυνση Επιθεώρησης διαβίβασε στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας το παραπάνω σήμα και περιμένουμε την υπογραφή του προκειμένου να ξεκινήσει το πλοίο μας τα δρομολόγιά του.

  Θέλουμε να καθησυχάσουμε τους Ρεθεμνιώτες των οποίων το ενδιαφέρον και την αγωνία καταλαβαίνουμε, ότι οποιαδήποτε εμπόδια και αν παρουσιάζονται, θα τα ξεπερνάμε και θα τα επιλύουμε. Όποια παραπληροφόρηση και σχόλια ακούγονται είναι ανυπόστατα και εξυπηρετούν κάποιες σκοπιμότητες.

  Το πλοίο των Ρεθεμνιωτών είναι πλέον έτοιμο για την έναρξη των δρομολογίων του το Σάββατο, εφόσον υπογράψει ο Υπουργός την έκδοση αποδοχής δρομολόγησης. Από αύριο, (Παρασκευή 20-7-2012), θα εκδίδονται κανονικά εισιτήρια.

  Να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας βοήθησαν το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα τους Βουλευτές Ρεθύμνου, κ.κ.Κεφαλογιάννη Γιάννη και Ξανθό Ανδρέα που με πραγματικό ενδιαφέρον παρακολουθούσαν από κοντά και βοηθούσαν την προσπάθεια που κάναμε.

  Εκ του Δ.Σ.

  19/07/2012

  Τετάρτη 18 Ιούλιος 2012

  H NEL LINES ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΣΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ PDF Εκτύπωση Email

  Η NEL LINES, στα πλαίσια της πολιτικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στις ανάγκες των κατοίκων απομακρυσμένων νησιών, στηρίζει την εκδήλωση που διοργανώνει στη Λήμνο ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μ.Ε.Α.Σ «ΕΡΜΗΣ» Βάρους.

  Κύριος στόχος της εκδήλωσης που θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 με θέμα «Οστεοπόρωση, η σιωπηλή επιδημία», είναι η ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη, την διατροφή και πολλά άλλα.

  Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη: την πραγματοποίηση δωρεάν μετρήσεων οστικής πυκνότητας, και τη διεξαγωγή ενημερωτικών ομιλιών από εξειδικευμένους επιστήμονες.

  Η NEL LINES, στέκεται έμπρακτα αρωγός σε αυτή την κοινωνική προσφορά προς τους Λημνιούς μεταφέροντας εντελώς δωρεάν το κλιμάκιο των γιατρών-επιστημόνων που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση.

  Με απόλυτο σεβασμό προς τους νησιώτες, η NEL LINES συνεχίζει να αναπτύσσει κοινωνική πολιτική, με διάθεση σταθερής και διαρκούς προσφοράς υπηρεσιών και με κριτήριο τις ανάγκες τους.
  ΟΛΠ ΑΕ:2500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΤΟ 2020 PDF Εκτύπωση Email

  Τη σύμφωνη γνώμη τους εξέφρασαν ο Δήμος Σαλαμίνας και ο ΟΛΠ Α.Ε. για :

  α) την άμεση σύγκληση, υπό τον συντονισμό και ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, σύσκεψης για τη δημιουργία Φορέα Ειδικού Σκοπού κατά το πρότυπο του «Αθήνα 2004» για τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2020.

  β) την έναρξη των διαδικασιών παραχώρησης του χώρου της Κυνόσουρας για τη δημιουργία πολιτιστικού και αρχαιολογικού πάρκου και

  γ) την ολοκλήρωση εντός του 2012 των περιβαλλοντικών όρων αποκατάστασης της περιοχής Τούρλας.

  Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκτός από τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργο Ανωμερίτη και στελέχη του ΟΛΠ, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κόγιας Νίκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παπαθεοχάρης Π., Σπηλιόπουλος Ι. και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μπακαούκας Στάμος.


  Επιστολή από τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΛΠ κ.Γ.Ανωμερίτη

  Προς

  τον Περιφερειάρχη Αττικής

  κ. Γιάννη Σγουρό

  ΘΕΜΑ: Εορτασμός 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2020.

  Όπως ανέφερα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο προ ημερών, οφείλουμε από τώρα να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες για ένα τόσο σημαντικό γεγονός παγκόσμιας ακτινοβολίας όπως αυτό του εορτασμού των 2500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Μέσα στη γενική κατάπτωση, η επιλογή ενός νέου “ελληνικού” στόχου – επετείου, θα δώσει στην Αττική πρωτίστως, αλλά και στην Ελλάδα και τον ελληνισμό προοπτικές ανάτασης και αισιοδοξίας. Έχουμε ήδη την πρόσφατη διαδικασία επίτευξης των στόχων κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Έχουμε δηλαδή πρότυπα και εμπειρίες. Η Περιφέρεια κι εσύ προσωπικά πρέπει να αναλάβεις την κύρια πρωτοβουλία, αφού το ιστορικό αυτό γεγονός ως εορτασμός αφορά πρωτίστως την Περιφέρεια Αττικής.

  Κατά την άποψή μου πρέπει να γίνουν τα ακόλουθα:

  1. Συγκέντρωση θεσμικών εταίρων: Να κληθούν (π.χ.: στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ) όλοι οι θεσμικά εμπλεκόμενοι: Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος,

  Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ΕΟΤ, ΣΕΤΕ, ΟΛΠ, και οι  Δήμοι Αθηναίων, Πειραιώς, Δραπετσώνας - Κερατσινίου, Περάματος και Σαλαμίνας. Στην πρώτη αυτή συγκέντρωση, θα εξαγγείλεις την Απόφαση Εορτασμού το 2020 και θα εισηγηθείς τα πρώτα βήματα.

  1. Ίδρυση Εταιρίας Ειδικού Σκοπού (Ε.Ε.Σ.): Κατά τα πρότυπα του “Αθήνα 2004”, φυσικά σε μικρογραφία. Η εταιρία αυτή θα καταρτίσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της περιοχής και το χρονοδιάγραμμα έργων και εορτασμού. Προτεινόμενος τίτλος: Ελευθερία 2020”.
  2. Καταγραφή από κοινή Επιτροπή Περιφέρειας και Εταιρίας όλων των προτεινόμενων αναπτυξιακών υποστηρικτικών έργων και προτάσεων για τον ευρύτερο χώρο της Αττικής. Αξιοποίηση των ανενεργών υποδομών των Ολυμπιακών Αγώνων (π.χ. Φάληρο, Νίκαια, Λιμάνι, Κυνόσουρα κλπ).
  3. Σύσταση Ευρείας Τιμητικής Επιτροπής Προσωπικοτήτων.
  4. Εορτασμός: Σύνθεση Πολιτιστικών, Πνευματικών, Τουριστικών, Αθλητικών και Ναυτιλιακών/Θαλασσίων εκδηλώσεων.
  5. Χώροι: Αθήνα, Πειραιάς, Σαλαμίνα, Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες, Πανεπιστήμια, Ελληνισμός.
  6. Διεθνείς δραστηριότητες: Η ναυμαχία της Σαλαμίνας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς για τον Δυτικό Πολιτισμό. Επομένως πλην του Ελληνισμού θα κληθούν να πάρουν μέρος όλες οι χώρες του λεγόμενου δυτικού πολιτισμού και πρωτίστως της Ευρώπης.
  7. Ο προϋπολογισμός του έργου, ο οποίος θα είναι εφικτός, θα μπορεί αρχικά να καλυφθεί από το ΥΠ.ΠΟ.Τ., την Περιφέρεια Αττικής, τον ΟΛΠ και μετέπειτα από τράπεζες, φορείς, ειδικό λογαριασμό, εφοπλιστές κ.α. Από τα πρώτα θέματα θα πρέπει να είναι η επιλογή management και manager για την Ε.Ε.Σ.

  Σε μια εποχή που λείπουν στόχοι και οράματα, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα γεγονός ανάτασης. Εφόσον η Απόφαση σου θα είναι θετική, μια μικρή ομάδα ανθρώπων, αθόρυβα, θα μπορούσε να προετοιμάσει την αρχική σου εισήγηση προς τους θεσμικούς εταίρους και το Περιφερειακό Συμβούλιο, η οποία μπορεί να γίνει και πριν το Πάσχα.

  Στη διάθεσή σου για κάθε διαβούλευση.

  Γιώργος Ανωμερίτης

  Τρίτη 17 Ιούλιος 2012

  EUROPA PALACE PDF Εκτύπωση Email

  Τελικά το EUROPA PALACE, δεν άργησε ν'ακολουθήσει το αδελφό του πλοίο στην γειτονική Ιταλία  κι έτσι αυτή την ώρα, πλέει κι αυτό με την σειρά του προς το λιμάνι της MESSINA. Τα 2 πλοία, θα φτάσουν στον τελικό τους προορισμό νωρίς το πρωί ενώ την διαδρομή τους προς την γείτονα χώρα, δεν αποκλείεται ν' ακολουθήσει σύντομα και ένα ακόμη πλοίο της ακτοπλοίας μας. Εμείς να ευχηθούμε και στα 2 πληρώματα καλό ταξίδι.
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΛΠ PDF Εκτύπωση Email

  Α.- Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. ενέκρινε και η Δ/ση Οικονομικών Υπηρεσιών κατέβαλε το ποσό των 1.940.490,20 ευρώ στο Υπουργείο Οικονομικών.

  Το ποσό αυτό, το οποίο ισοδυναμεί με το 2% του καθαρού κύκλου εργασιών του Ο.Λ.Π. Α.Ε. καταβάλλεται ετησίως, πέρα από τα μερίσματα των κερδών του Οργανισμού, βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ Ο.Λ.Π. Α.Ε. και Ελληνικού Δημοσίου (Ν.3654/08).

  Β.- Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. έκανε δυνατό το αίτημα της ΣΕΠ Α.Ε. για εξέταση του θέματος τρόπου καταβολής ΦΠΑ της ΣΕΠ Α.Ε. προς τον Ο.Λ.Π. Α.Ε., μέσω της διαδικασίας φιλικού διακανονισμού (άρθρο 33, παρ.2 της Σύμβασης Παραχώρησης). Η ανάγκη διακανονισμού προέκυψε λόγω μη είσπραξης εισέτι από το Ελληνικό Δημόσιο του οφειλόμενου προς τη ΣΕΠ Α.Ε. ΦΠΑ.
  ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ PDF Εκτύπωση Email

  Ολιγόλεπτο δοκιμαστικό πραγματοποίησε πριν από λίγο, στον Σαρωνικό, το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ, επιστρέφοντας πάλι στην αρχική του θέση, στην Κυνόσουρα Σαλαμίνας.  Στο πλοίο εδώ και λίγες ημέρες  γίνονται εργασίες συντήρησης, χωρίς όμως ακόμα να έχει ανακοινωθεί κάτι για πιθανή δρομολόγηση του.

  OLYMPIA PALACE PDF Εκτύπωση Email

  Για το λιμάνι της Μεσίνα, αναχώρησε πριν από λίγο, το OLYMPIA PALACE, προκειμένου να ξεκινήσει τις ετοιμασίες ένταξης του, στο στόλο της CIN όπως ήδη σας είχαμε ενημερώσει με σχετικό post. Εμείς να ευχηθούμε σε πλοίο και πλήρωμα καλή συνέχεια.


  Δευτέρα 16 Ιούλιος 2012

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ PDF Εκτύπωση Email

  Συνάδελφοι όλων των κλάδων,

  Η οικονομική κρίση, οι μνημονιακές πολιτικές και η νεοφιλελεύθερη διαχείρισή τους έχουν προκαλέσει τεράστια κοινωνικά ρήγματα. Οι δυσμενέστατες αλλαγές που έχουν συντελεσθεί στο οικονομικό και στο κοινωνικό πεδίο τροποποιούν ριζικά τους όρους εργασίας και ζωής της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων της χώρας μας.

  Δεκαετίες νεοφιλελευθερισμού έχουν οδηγήσει στην σταδιακή αποδιάρθρωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, υπονόμευσαν το όπλο της συλλογικής διαπραγμάτευσης, στάθηκαν με απόλυτα εχθρικό τρόπο απέναντι στον θεσμό των Συνδικάτων και στην άσκηση της συνδικαλιστικής δράσης.

  Το τελευταίο διάστημα με αφορμή την οικονομική κρίση και τα αντεργατικά μνημόνια, η επίθεση στους εργαζομένους και στα συνδικάτα παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας. Κατακτήσεις ενός αιώνα έχουν ανατραπεί. Το κεφάλαιο δεν θα μπορούσε να περιμένει ευνοϊκότερη συγκυρία για την υλοποίηση των στρατηγικών του στόχων που αποσκοπούν στην πλήρη απορρύθμιση του κοινωνικού κράτους και του εργατικού δικαίου και στην εξατομίκευση των εργασιακών σχέσεων.

  Οι προγραμματικές δηλώσεις όπως διατυπώθηκαν από την νέα μνημονιακή κυβέρνηση (Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) τις χωρίζει άβυσσος από την άμεση και επιτακτική ανάγκη αποκατάστασης της συντελεσμένης πρωτοφανούς μνημονιακής εργασιακής, μισθολογικής και ασφαλιστικής κατεδάφισης.

  Μισθοί, Συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, ΣΣΕ, χαράτσια. Έχουν ισοπεδώσει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις δεκαετιών.

  Η αμαρτωλή και αντεργατική συγκυβέρνηση δεν εγγυάται και δεν δεσμεύεται σε τίποτα για τα εργασιακά, τις ΣΣΕ, τους μισθούς, την ανεργία. Όλα τα θέτει υπό την έγκριση της τρόικας. Έχει αφήσει τις κόκκινες γραμμές να τις βάζουν η τρόικα και οι πιστωτές. Στην ουσία κινείται στην κατεύθυνση «σφάξτε μας αγάδες μας να αγιάσουμε».

  Στον χώρο της ναυτιλίας και παίρνοντας υπόψη τις προγραμματικές θέσεις και δηλώσεις του νέου Υπουργού Ε.Ν κ. Μουσουρούλη, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι συνεχίζεται η εφοπλιστόδουλη πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο που αναφέρεται στις προγραμματικές δηλώσεις είναι η θέση ότι: «το θεσμικό πλαίσιο παραμένει ως έχει ενώ πρόκειται να παρθούν μέτρα για να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό το ελληνικό νηολόγιο».

  Η κατεύθυνση και το περιεχόμενο τόσο των προγραμματικών δηλώσεων όσο και της κυβερνητικής πολιτικής είναι η συντριβή των δικαιωμάτων του ναυτεργατικού κόσμου της χώρας μας.

  Σε αυτό δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, για αυτό δεν πρέπει να καλλιεργούνται ψευδαισθήσεις, αυταπάτες, ούτε να υπάρχει ανοχή ή οποιαδήποτε επανάπαυση.

  Η κυβερνητική ατζέντα (και στην Ναυτιλία) δεν περιλαμβάνει στις προτεραιότητές της την επίλυση των δίκαιων Ναυτεργατικών αιτημάτων. Για αυτό και δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στις προγραμματικές δηλώσεις στα Ναυτεργατικά προβλήματα και την επίλυσή τους όπως είναι οι περικοπές στις συντάξεις και στο Επικουρικό Ταμείο, η ανεργία, οι εργασιακές σχέσεις, η μεσιτεία, ο εκδημοκρατισμός της Ναυτικής νομοθεσίας, του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και του επαγγέλματος, η εφαρμογή των ΣΣΕ κ.α.

  Τα ζητήματα τέθηκαν και παρουσιάστηκαν αναλυτικά στον Υπουργό Ε.Ν και Αιγαίου κατά την συνάντηση που είχε μαζί του ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος στις 10/7/2012 αλλά και από τον εκπρόσωπο της ΠΕΝΕΝ στην συνάντηση του Υπουργού Ε.Ν με την ΠΝΟ στις 27/6/2012.

  Ειδικότερα ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κατά την συνάντηση με τον Υπουργό Ε.Ν υπογράμμισε τα εξής:

  - Άμεση ανάκληση της πολιτικής επιστράτευσης (που ισχύει εδώ και πολλούς μήνες) για τους Ναυτεργάτες της Ακτοπλοΐας.

  - Κατάργηση όλων των περικοπών και μειώσεων στις συντάξεις των απόμαχων του κύματος.

  - Απορρόφηση όλων των ανέργων, επιμήκυνση του χρόνου επιδότησης της ανεργίας, επιδότηση όλων των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

  - Αυτοτέλεια του ΝΑΤ, του Οίκου Ναύτη και όλων των άλλων ταμείων μας και κάλυψη των αναγκών τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  - Κατάργηση όλων των εγκριτικών πράξεων και των ειδικών συνθέσεων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

  - Οικονομική στήριξη των Ταμείων Πρόνοιας έτσι ώστε να συντομευθεί ο χρόνος απόδοσης των εφάπαξ παροχών.

  - Εφαρμογή των ΣΣΕ, καταβολή των αυξήσεων, των αναδρομικών και των δεδουλευμένων μισθών καθώς και υπογραφή των ΣΣΕ για το 2012.

  - Εκδημοκρατισμός του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, της ναυτικής νομοθεσίας και του ναυτεργατικού επαγγέλματος.

  Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ στάθηκε ιδιαίτερα στην παρέμβασή του στην ανάγκη να γίνει σεβαστό το ισχύον πλαίσιο επάνδρωσης των επιβατηγών και ακτοπλοϊκών πλοίων και εναντιώθηκε σε οποιαδήποτε απόπειρα για περιορισμό ή κατάργηση των θέσεων εργασίας του ξενοδοχειακού προσωπικού και οποιασδήποτε άλλης επιστασίας που οι προγραμματικές δηλώσεις του Υπουργού Ε.Ν αφήνουν ανοιχτό, ενώ είναι γνωστές και οι θέσεις των εφοπλιστών (ΣΕΕΝ – ΝΕΕ κλπ).

  Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τους Ναυτεργάτες και τον κλάδο μας να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα. Επιβάλλεται να οργανωθούν νέοι αγώνες για να υπερασπίσουμε ενωμένοι τα δικαιώματά μας και να αντικρούσουμε την συντονισμένη επίθεση από τους εφοπλιστές και την συγκυβέρνηση (Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) για να μην περάσουν τα σχέδια σε βάρος του Ναυτεργατικού κόσμου της χώρας μας.

  Πειραιάς 11/7/2012

  Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

  Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ
  ΟΛΠ ΑΕ:ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ PDF Εκτύπωση Email

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. αποφάσισε την εκ νέου παραχώρηση του ακινήτου του στην περιοχή Ρετσίνα (Ασκληπειού, Παπαστράτου και Μαυρομιχάλη) στο Δήμο Πειραιά για τη στέγαση του 13ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Πειραιά.

  Η παραχώρηση αυτή, η οποία γίνεται με συμβολικό τίμημα, θα είναι διετής εντός της οποίας περιόδου ο Ο.Λ.Π, ο Δήμος, η Περιφέρεια Αττικής και το Υπ. Παιδείας θα πρέπει μέσω Ειδικής Επιτροπής να διερευνήσουν τους όρους της οριστικής επίλυσης του θέματος λόγω της τεχνικής και οικονομικής περιπλοκής του.

  Πέμπτη 12 Ιούλιος 2012

  ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΟΛΠ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ PDF Εκτύπωση Email

  Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση (Α.Π.2489/9.7.2012) από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής για το έργο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. “Επέκταση επιβατικού λιμένα κρουαζιέρας – νότιος προβλήτας λιμένος Πειραιώς”, προϋπολογισμού 220.000.000 Ευρώ.

  Όπως είναι γνωστό με κύριο στόχο να μετατραπεί το Λιμάνι του Πειραιά σε κόμβο κρουαζιέρας (hub) της Ανατολικής Μεσογείου, ο Ο.Λ.Π. Α.Ε., αφού κατάρτισε όλες τις απαιτούμενες μελέτες, υπέβαλε τις προτάσεις του στο ΕΣΠΑ, οι οποίες οδήγησαν στην έκδοση Y.A. (57534/ΕΥΣ6330/ 27.12.2011) το Δεκέμβριο του 2011.

  Το έργο αυτό, εντάσσεται πλέον στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική 2007 - 2013” στον άξονα προτεραιότητας 1 (Ενίσχυση των υποδομών προσπελασιμότητας) με προϋπολογισμό 220.000.000 Ευρώ, εκ των οποίων τα 187.000.000 αποτελούν κοινοτική συνδρομή και τα 33.000.000 Εθνική Συμμετοχή.

  Για την εκτέλεση του έργου αυτού έχουν προβλεφθεί δύο φάσεις, ώστε μέχρι το 2015 να απορροφηθούν πόροι από το τρέχον ΕΣΠΑ. Αναμένεται να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες σε Αθήνα και Βρυξέλλες εντός του έτους, ώστε η κατασκευή του έργου να ξεκινήσει στις αρχές του 2013.

  Η κύρια αιτιολογία για την κατασκευή του μεγάλου έργου αυτού βρίσκεται:

  (α) στο βασικό ρόλο που έχει το λιμάνι του Πειραιά στη στήριξη της κρουαζιέρας μέσω της πλήρους παροχής υπηρεσιών (νερό, καύσιμα, τροφοεφόδια, επισκευές, παραλαβή λυμάτων κλπ.), υπηρεσίες που δεν παρέχουν τα άλλα λιμάνια κρουαζιέρας και

  (β) λόγω του μεγέθους των νέας γενιάς κρουαζιερόπλοιων, τα οποία λόγω του μήκους τους δεν μπορούν να ελλιμενισθούν στις υπάρχουσες θέσεις του Κεντρικού Λιμένα.

  Με τη λειτουργία και των νέων θέσεων ελλιμενισμού, ο Πειραιάς καθίσταται το μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας της Μεσογείου, προσδίδοντας επισκεψιμότητα και νέες θέσεις εργασίας καθόλη τη διάρκεια του έτους.

  Ήδη μέχρι το τέλος του 2012 θα παραδοθούν δύο νέες θέσεις ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων στην Ακτή Μιαούλη, οι οποίες επίσης χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Αττικής, καθώς και δύο σύγχρονοι Σταθμοί Υποδοχής Επιβατών 9.500 τ.μ.

  Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης: “Αναδεικνύουμε την κρουαζιέρα σε πυλώνα του θαλάσσιου τουρισμού και τον Πειραιά σε κέντρο Τουρισμού και Πολιτισμού. Τα συναρμόδια Υπουργεία και η Περιφέρεια Αττικής με τον Περιφερειάρχη κ. Ι. Σγουρό, κατανόησαν και βοήθησαν στο να δρομολογηθεί επιτέλους και στον Πειραιά ένα μεγάλο έργο. Μαζί με την Πολιτιστική Ακτή Πειραιά ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός δίνουν νέες αναπτυξιακές προοπτικές στον Πειραιά και την Αττική. Πρόκειται όμως για ένα έργο, που δίνει δύναμη και σε όλα τα περιφερειακά και νησιώτικα λιμάνια κρουαζιέρας, αφού χωρίς έναν σύγχρονο και μεγάλο κόμβο (hub) κρουαζιέρας στην Ελλάδα, όλη η δυναμική της κρουαζιέρας θα κινδύνευε προς όφελος τρίτων. Με το έργο αυτό, ένα ακόμα μεγάλο έργο του Αναπτυξιακού Προγράμματος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης».

  Σημ.: Το πλήρες υλικό της συγκεκριμένης πρόσκλησης έχει αναρτηθεί στο site του Ο.Λ.Π. A.E.: www.olp.gr και βρίσκεται επίσης διαθέσιμο στον ιστότοπο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής, στην ηλεκτρονική διεύθυνση  www.pepattikis.gr, στον σύνδεσμο «Προσκλήσεις ΠΕΠ Αττικής 2007-2013».
  SUPERFERRY II PDF Εκτύπωση Email

  Λίγα λεπτά μετά τις 19:00΄αναχώρησε από το λιμάνι της Σύρου το SUPERFERRY II καθώς ολοκλήρωσε στο ναυπηγείο ΄΄Νεώριον΄΄ τις διαδικασίες αποκατάστασης του προβλήματος που του παρουσιάστηκε στον μηχανισμό της έλικας λίγες μέρες πριν.Προηγουμένως,το απόγευμα , πραγματοποίησε για μισή ώρα δοκιμαστικό πλου .

  Κείμενο-Φωτογραφία: Xριστίνα Δρακάκη
  IONIAN SKY PDF Εκτύπωση Email

  Ρότα προς το λιμάνι του Brindisi έχει βάλει αυτή την ώρα το IONIAN SKY, της AGOUDIMOS LINES, αφήνοντας πίσω του τα Αμπελάκια της Σαλαμίνας. Το πλοίο, από αύριο Παρασκευή, επανέρχεται στα δρομολόγια του, στην γραμμή Ηγουμενίτσα-Brindisi.

  Τετάρτη 11 Ιούλιος 2012

  ΤΟ SALAMIS FILOXENIA ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ PDF Εκτύπωση Email

  Εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται στο λιμάνι της Σύρου των Κυπριακών συμφερόντων κρουαζιερόπλοιο SALAMIS FILOXENIA στα πλαίσια της πενθήμερης κρουαζιέρας που πραγματοποιεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

  Συγκεκριμένα το πλοίο,που έχει σαν home port το λιμάνι της Λεμεσού ,ξεκίνησε την Κυριακή 8 Ιουλίου την κρουαζιέρα του στα πλαίσια της οποίας οι επιβάτες του επισκέφτηκαν και γνώρισαν διαδοχικά την Πάτμο , την Μυτιλήνη,το Μπατσί της Άνδρου,την Σύρο και πριν επιστρέψουντην Παρασκευή στο λιμάνι της Κύπρου, θα επισκεφτούν και την Κάλυμνο.
  Η Κυπριακή εταιρία SALAMIS CRUISE LINES που διαχειρίζεται το πλοίο και οργανώνει τις κρουαζιέρες του,έχει διαλέξει για φέτος πολύ ωραίους και ξεχωριστούς προορισμούς για τους επιβάτες της
  Συγκεκριμένα πέρα από τη Μύκονο,τη Ρόδο,την Κέρκυρα και τα λοιπά τουριστικά και προβεβλημένα νησιά δίνει την ευκαιρία στο κοινό, με πενθήμερες κυρίως κρουαζιέρες, να γνωρίσει κάποιους ιδιαίτερους προορισμούς όπως τους Αγίους Τόπους,τη Χίο, τη Σάμο,την Αίγινα,τη Σύμη ,τη Ζάκυνθο,το Καστελόριζο,την Κεφαλλονιά , τις Σπέτσες και τη Μονεμβασιά.

  Κείμενο-φωτογραφία: Χριστίνα Δρακάκη  ΟΛΠ ΑΕ:ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ PDF Εκτύπωση Email

  Σχετικά με ανακοινώσεις και δηλώσεις μέσω των οποίων αποδίδονται ευθύνες στον Ο.Λ.Π. Α.Ε. για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Πειραιά από τον Ο.Λ.Π. Α.Ε. γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

  1. Είναι παράλογο, την ώρα που έχουν καταρρεύσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τελούν υπό πτωχευτική διαδικασία τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, να επιχειρείται η μετάθεση ευθυνών στον Ο.Λ.Π. Α.Ε. ο οποίος :

  1. α. Υφίσταται ετησίως ζημιές χρήσης ύψους 5.000.000 Ευρώ για να διατηρεί σε λειτουργία τις εγκαταστάσεις της ζώνης στο Πέραμα και τη Δραπετσώνα εντός των οποίων απασχολούνται και οι επιχειρήσεις της ζώνης.

  1. β. Τα  τελευταία 3 έτη δαπάνησε 4.500.000 Ευρώ για τη συντήρηση των δεξαμενών και επισκευές υποδομών στη ΝΕΖ.

  1. γ. Τα τελευταία έτη όχι μόνο δεν αύξησε αλλά μείωσε τα τιμολόγιά του στη Ζώνη (μέχρι το 2013) κατά 10-15%.

  1. δ. Ίδρυσε το 2010 τον ενιαίο φορέα, που ήταν αίτημα της ζώνης, τη ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε. της οποίας η πλήρης λειτουργία αναμένεται να γίνει εντός του 2012, αφού προηγουμένως λόγω κρίσης καθυστέρησαν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μεταβίβασης προς αυτήν των απαιτούμενων περιουσιακών στοιχείων του Ο.Λ.Π. Α.Ε.

  1. ε. Συμμετείχε ενεργά μέσω ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε. στην κατάκτηση κοινοτικών προγραμμάτων υπέρ των εργαζομένων της Ζώνης.

  1. στ. Πρότεινε στην Πολιτεία συγκεκριμένα μέτρα από το 2009 μέχρι     σήμερα, τα οποία με ευθύνη της δεν προχώρησαν.

  1. ζ. Ρυθμίζει συνεχώς τα χρέη των επιχειρήσεων της Ζώνης προς τον        Ο.Λ.Π. Α.Ε., (1.610.000 Ευρώ) κατανοώντας τις συγκυριακές δυσκολίες.

  2. Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. έχει πολλές φορές τονίσει, ότι για την καταστροφική πορεία της ναυπηγοεπισκευής τεράστιες ευθύνες έχουν το δημόσιο, οι εργοδότες και τα συνδικάτα. Ευθύνες καθολικές και από κοινού, γι’ αυτό ας μην ρίχνει ο ένας ευθύνες στις πλάτες του άλλου και πάντως όχι στον Ο.Λ.Π. Α.Ε.

  3. Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. έχει διαχρονικά εκταμιεύσει εκατομμύρια Ευρώ για την στήριξη της Ζώνης, χωρίς άμεσο όφελος, αφού όπως είναι γνωστό η ναυπηγοεπισκευή δεν αποτελεί λιμενική δραστηριότητά του και ούτε στον χώρο αυτό ασκεί οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα. Γι’ αυτό και μέσω ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε. θα πρέπει το ταχύτερο δυνατό να επιλεγούν λύσεις, οι οποίες θα στηρίξουν τη Ζώνη, αλλά και θα απεμπλέξουν τον Ο.Λ.Π. Α.Ε. από τις ευθύνες και ζημίες ενός χώρου, στου οποίου τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες άμεσα δε συμμετέχει.

  4. Σε κάθε περίπτωση, στις δύσκολες αυτές οικονομικές συνθήκες, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη ναυπηγοεπισκευή με την οποία έχει ιστορική σχέση. Δεν πρόκειται όμως να αποδέχεται άδικες και παράλογες κατηγορίες σε βάρος του. Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. θα επιδιώξει για μια ακόμη φορά να πάρει πρωτοβουλίες συνεννόησης παρά τις δύσκολες συγκυρίες.
  BLUE STAR PATMOS PDF Εκτύπωση Email

  Στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται αυτή την στιγμή το BLUE STAR PATMOS, κάνοντας την παρθενική του εμφάνιση στο ακριτικό νησί. Το πλοίο έφτασε στο νησί της Σαπφούς γύρω στις 15:30 το μεσημέρι ενώ νωρίτερα στις 6 το πρωί είχε προσεγγίσει το λιμάνι της Χίου οπου έγιναν τα εγκαίνια του πλοίου παρουσία πλήθους κόσμου. Και στα 2 νησιά το πλοίο έτυχε θερμής υποδοχής και οι κάτοικοι των 2 νησιών είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά το εσωτερικό του.Εμείς να ευχαριστήσουμε τους Σταύρο Ρεπάνη(Μυτιλήνη) και Μ.Β(Χίος) για τις πρώτες φωτογραφίες του BLUE STAR PATMOS από τα 2 νησιά. Όλες τις φωτογραφίες των 2 φίλων μπορείτε να τις δείτε πατώντας εδώ.

  Διαβάστε εδώ και το σχετικό δημοσίευμα από το Lesvosreport.gr με βίντεο και φωτογραφίες από την παρθενική άφιξη του πλοίου στη Μυτιλήνη.

  παρθενική άφιξη του BLUE STAR PATMOS στην Χίο ,photo Μ.Β.

  παρθενική άφιξη του BLUE STAR PATMOS στην Μυτιλήνη, photo Σταύρος Ρεπάνης
  ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ PDF Εκτύπωση Email

  Αναχώρησαν πριν λίγη ώρα από το λιμάνι του Πειραιά, τα δύο ταχύπλοα της NEL LINES, ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ, που όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή, με σχετικό post, ναυλώθηκαν στο Μαρόκο, για λογαριασμό της INTER LINES. Με πλοιάρχους τους cpt Λεονάρδο Παλαιολόγου και cpt Κώστα Καψάλη, θα ναυλωθούν για 6 μήνες με option αγοράς. Εμείς να  ευχηθούμε στα δύο πληρώματα καλό ταξίδι και με το καλό να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα.

  Παναγία Θαλασσινή

  Παναγία Πάρου

  φωτογραφίες πριν λίγο κατά την αναχώρηση τους
  ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ BLUE STAR PATMOS PDF Εκτύπωση Email

  Με υπευθυνότητα, αξιοπιστία αλλά και συνεχή εξέλιξη δημιουργούμε με πνεύμα πρωτοπορίας τα νέα δεδομένα στο θαλάσσιο ταξίδι. Στο πλαίσιο της προσπάθειας συνεχούς αναβάθμισης της ποιότητας υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, εντάσσεται και η απόκτηση του BLUE STAR PATMOS, ένα ακόμα νεότευκτο, υπερσύγχρονο πλοίο της Blue Star Ferries.

  Το  BLUE STAR PATMOS ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co Ltd της Ν. Κορέας με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και παραλήφθηκε τον Ιούνιο του 2012. Το νεότευκτο πλοίο πραγματοποίησε το πρώτο του δρομολόγιο στη γραμμή Πειραιά – Χίου – Μυτιλήνης την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012. Με αφορμή τον πρώτο του κατάπλου στα νησιά, την Τετάρτη 11 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν τελετές παρουσίασης του πλοίου στα λιμάνια της Χίου και της Μυτιλήνης παρουσία, του Υπουργού Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη, του προέδρου της Marfin Investment Group (MIG) κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, των τοπικών Αρχών και πλήθος κόσμου.

  Η Blue Star Ferries εγκαινίασε τη νέα εποχή στις θαλάσσιες συγκοινωνίες της χώρας και συνεχίζει σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα με μία επένδυση που υπερβαίνει τα 70 εκατ. ευρώ, με στόχο τη συνεχή προσπάθεια να προσφέρει υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες με σύγχρονα, καινούργια και γρήγορα πλοία και να συμβάλλει στην ανάπτυξη των νησιών προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών τους.

  Σε ομιλία του στην εκδήλωση για το πρώτο δρομολόγιο του νέου σκάφους, ο κ. Σπύρος Πασχάλης, Διευθύνων Σύμβουλος  της Attica Group, δήλωσε:

  Η Εταιρεία μας μέσα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας αλλά και προβληματική για τις Ακτοπλοϊκές μας συγκοινωνίες, τόλμησε και κατάφερε με επιτυχία να ολοκληρώσει επένδυση αξίας € 140 εκατ. με την κατασκευή του BLUE STAR PATMOS, αλλά και του αδελφού του πλοίου BLUE STAR DELOS το οποίο έχει δρομολογηθεί με επιτυχία στις γραμμές των Κυκλάδων, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν ακόμα δυνατότητες για πρόοδο και ανάπτυξη στην χώρα μας.

  Με την δρομολόγηση του BLUE STAR PATMOS, η Εταιρεία μας θα εξυπηρετεί τις Ακτοπλοϊκές μας συγκοινωνίες στο Αιγαίο με 9 πλοία,  μέσου όρου ηλικίας μόλις 10 ετών, το μεταφορικό μας έργο θα ξεπεράσει τους 3.150.000 επιβάτες το 2012 και θα εκτελεστούν συνολικά πάνω από 3.500 δρομολόγια.

  Για το μεγάλο αυτό έργο και την συμβολή μας στην αναβάθμιση των Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της πατρίδας μας είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, και σήμερα οφείλουμε να τιμήσουμε και να ευχαριστήσουμε τους μετόχους μας, τα στελέχη και τους συναδέλφους μας της στεριάς και κυρίως τους ναυτικούς μας, χωρίς τις ικανότητες των οποίων, τα νησιά μας θα ήταν καταδικασμένα σε μαρασμό. ”

  Ο Υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Κωστής Μουσουρούλης ανέφερε σχετικά:

  “Καλή τύχη με έφερε σήμερα εδώ με ανάμικτα και ειλικρινή συναισθήματα. Από τη μια είναι η μεγάλη μου χαρά που εγκαινιάζεται αυτή η γραμμή με αυτό το συγκεκριμένο πλοίο και σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά και κοινωνικά συγκυρίες και από την άλλη δέος για τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας στον θαλάσσιο τομέα. Έναν τομέα που η Ελλάδα έχει δείξει υπεροχή σε παγκόσμιο επίπεδο.”

  Ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, πρόεδρος της MARFIN INVESTMENT GROUP (MIG), μητρικής εταιρείας του ομίλου στον οποίο ανήκει και η  Blue Star Ferries,  δήλωσε:

  “Είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι γιατί βρισκόμαστε εδώ σε ένα από τα καλύτερα πλοία. Είμαστε περήφανοι γιατί το πιο σύγχρονο πλοίο στον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα και έχει δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη”.

  Τα κύρια χαρακτηριστικά του πλοίου είναι: Ολικό μήκος 145,9μ.  -   Πλάτος 23,2μ.  -  Βύθισμα 5,7μ.  -  Ιπποδύναμη κυρίων μηχανών 42.913 BHP ή 32.000 KW  - GRT 10.756 - Ταχύτητα 26 μίλια/ώρα, δυνατότητα μεταφοράς 2.000 επιβατών και 430 αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης ή 60 φορτηγών και 146 Ι.Χ..

  Διαθέτει 90 καμπίνες επιβατών (326 κλίνες), 405 καθίσματα Αεροπορικού Τύπου, άνετους κοινόχρηστους χώρους επιβατών και όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να προσφέρει ένα πολυτελές και άνετο ταξίδι όλο το χρόνο ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.
  Ο ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ PDF Εκτύπωση Email

  Ορίσθηκε για την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, η συνάντηση των νησιών του ΕΔΜΝ   του Αργοσαρωνικού με τον Υπουργό Ναυτιλίας κο Κωστή Μουσουρούλη, για το κύριο και φλέγον θέμα πού προέκυψε στη γραμμή του Αργοσαρωνικού.

  Αμέσως μετά τον υπουργό, οι εκπρόσωποι του ΕΔΜΝ και των μικρών νησιών του Αργοσαρωνικού,  θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και τον εκπρόσωπο της εταιρείας πού δραστηριοποιείται στα νησιά του Αργοσαρωνικού, για να συζητήσουν την υφιστάμενη κατάσταση και να βρούν  λύσεις για το πρόβλημα πού έχει δημιουργηθεί.

  Το ΕΔΜΝ θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ελευθέριος Σ Κεχαγιόγλου και ο Αντιδήμαρχος Σπετσών Σπύρος Φαρδέλλος. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης συνεργάτες του ΕΔΜΝ και  οι Δήμαρχοι  των 3 μικρών νησιών του Αργοσαρωνικού  (Σπέτσες  Ύδρα,  Πόρος) πού αντιμετωπίζουν και το κύριο πρόβλημα.

  Αμέσως μετά τις δύο προγραμματισμένες συναντήσεις το ΕΔΜΝ  θα συναντηθεί στην Αθήνα με τους συναρμόδιους Έλληνες Ευρωβουλευτές για μία πρώτη τεχνική συνάντηση, πάνω στο ίδιο θέμα.

  Το αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων θα είναι η βάση και των προτάσεων πού θα κατατεθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Θαλασσίων Υποθέσεων και της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της  Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Τρίτη 10 Ιούλιος 2012

  NEL LINES 40% ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΡΟΣ ΧΙΟ ΚΑΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗ PDF Εκτύπωση Email

  Φέτος το καλοκαίρι, η NEL LINES γιορτάζει τα 40 της χρόνια και συνεχίζει τις πολύ δελεαστικές προσφορές προς τους αγαπημένους σας προορισμούς.

  Ταξιδέψτε έως 15 Σεπτεμβρίου από Πειραιά προς Χίο και Μυτιλήνη και επωφεληθείτε 40% έκπτωση στο εισιτήριο επιστροφής!

  Δηλαδή με τιμές που ξεκινούν από 36€ στην οικονομική θέση και από 48€ σε καμπίνα, κατ’ άτομο ανά διαδρομή,

  ενώ από μόλις 72€ ανά διαδρομή για τα Ι.Χ!

  Με απόλυτο σεβασμό προς το επιβατικό κοινό, η NEL LINES εδώ και 40 χρόνια διαμορφώνει πολιτικές που αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών

  της τουριστικής κίνησης και την ικανοποίηση και διευκόλυνση των πελατών της.

  Με ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών – πρακτόρων και παρέχοντας τη δυνατότητα on-line κρατήσεων μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας www.nel.gr, η NEL LINES συνεχίζει με συνέπεια να χαράζει γραμμή πλεύσης προς Χίο και Μυτιλήνη τώρα και με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές!
  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. PDF Εκτύπωση Email

  Στις 1 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά,ο αγιασμός για το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. Το πλοίο, νωρίς το πρωί, άφησε την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος και μεθόρμισε στα 200αρια οπου και παραμένει μέχρι αυτή την ώρα.Στον αγιασμό παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια σύντομη ξενάγηση στο εσωτερικό του. Αύριο το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π., με Πλοίαρχο τον cpt Γεώργιο Κολίτσα, θα πραγματοποποιήσει ταξίδι γνωριμίας στα νησιά Μύκονο,Τήνο και Άνδρο και το βράδυ θα δέσει στο λιμάνι της Ραφήνας. Εμείς σαν www.ellinikiaktoploia.net να του ευχηθούμε καλή αρχή και ο Αγιος Νικόλαος να είναι πάντα στην πλώρη του.
  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ PDF Εκτύπωση Email

  Με τον Δ/ντα Σύμβουλο της Global Investments κ. Saygin Narin, τον Γενικό Διευθυντή της Ege Ports κ. Aziz Gungor και στελέχη της Global συναντήθηκε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, για θέματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις των λιμένων κρουαζιέρας Ελλάδας και Τουρκίας.

  Σημειώνεται ότι η Ege Ports αποτελεί τη διαχειρίστρια εταιρία του Λιμένα του Κουσάντασι με μετοχική συμμετοχή της Royal Caribbean και της Global Investments.

  Η ελληνική πλευρά (ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο Γενικός Δ/ντής κ. Σταύρος Χατζάκος, και ο Προϊστάμενος Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Αθ. Καρλής) παρουσίασε το επενδυτικό πρόγραμμα του Ο.Λ.Π. Α.Ε. (Ξενοδοχείο 5*, Θεματικά Πάρκα, επέκταση και ανωδομές λιμένος κρουαζιέρας) καθώς και τις ανάγκες και δυνατότητες συνεργασίας σε τομείς της λιμενικής βιομηχανίας.

  Και οι δύο πλευρές αποδέχθηκαν τη συνέχιση της συνεργασίας τους με ανταλλαγή πληροφοριών και ενδιαφερόντων, οι οποίες θα μπορούσαν να λάβουν μορφές γενικότερων συνεργασιών μετά την ολοκλήρωση των μελετών για το εθνικό λιμενικό σύστημα. Σημειώνεται ότι με συμβάσεις παραχώρησης εκτελούνται ή βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία 4 έργα στο λιμάνι του Ο.Λ.Π. Α.Ε.
  ΟΛΠ:ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΝΕΝΕΡΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ PDF Εκτύπωση Email

  Μετά την κήρυξη του α΄ διαγωνισμού ως άγονου, το Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. Α.Ε. αποφάσισε την επανάληψη του ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση και απομάκρυνση εκτός λιμενικής ζώνης, των ακόλουθων πλοίων:

  1. Ρ/K “Απόλλων” Ν.Π. 4578 που βρίσκεται στο λιμανάκι Περάματος
  2. Φ/Γ “Βερισάριος” Ν.Π. 2320 που βρίσκεται στο λιμανάκι Περάματος
  3. Α/Κ “Αρχιπέλαγος” Ν.Π. 9082 που βρίσκεται στα Αμπελάκια Σαλαμίνας
  4. Δ/Ξ “Αναστάσιος” Ν.Π. 3630 που βρίσκεται στο λιμανάκι Περάματος και
  1. Ε/Γ-Ο/Γ “Tζετ Φέρρυ Ι” που βρίσκεται στο κεντρικό λιμάνι,

  με έκπτωση 20% επί της τιμής του προηγούμενου διαγωνισμού.

  Να σημειωθεί ότι ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. συνεχίζει τις προσπάθειες που ξεκίνησε στο Κεντρικό Λιμάνι με την απομάκρυνση των επικίνδυνων και ανενεργών πλοίων και στην υπόλοιπη λιμενική ζώνη με όσο το δυνατόν ταχύτερους ρυθμούς.

  Δευτέρα 09 Ιούλιος 2012

  ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ PDF Εκτύπωση Email

  Στην υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας αποφάσισαν να προχωρήσουν ο Δήμος Χίου και ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. για το master plan και την προώθηση των υποδομών κρουαζιέρας της Νήσου Χίου.

  Στη συμφωνία αυτή κατέληξαν οι δύο πλευρές, μετά από ευρεία σύσκεψη, η οποία συνήλθε στο Δήμο Χίου, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Χίου κ. Πολύδωρα Λαμπρινούδη και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργου Ανωμερίτη.

  Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Βορ. Αιγαίου κ. Κώστας Γανιάρης, εκπρόσωποι του Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Λιμεναρχείου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων και εκπρόσωποι φορέων της πόλης και του νησιού.

  Από την πλευρά του Ο.Λ.Π. Α.Ε. συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής κ. Σταύρος Χατζάκος, ο Διευθυντής Κρουαζιέρας κ. Θ. Τσίτουρας, ο Δ/νων Σύμβουλος της Ο.Λ.Π. Consulting-Logistics κ. Γ. Nικολούλιας και ο Εκτελεστικός Δ/ντής της ΕΛΙΜΕ κ. Γ. Καστελλάνος. Στη σύσκεψη παρευρέθη επίσης ο κ. Χρ. Καραχάλιος ως εκπρόσωπος του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Κ. Μουσουρούλη και ο βουλευτής κ. Κ. Τριαντάφυλλος.

  Παρότι στη συζήτηση εξετάσθηκαν όλα τα θέματα λιμένων και ακτοπλοΐας του νησιού, κυριάρχησε το θέμα της κρουαζιέρας. Όπως τόνισε ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «η Χίος έχει όλα εκείνα τα προτερήματα για να γίνει σταθμός στη ρότα των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων. Δεν είναι νοητό οι παγκόσμιοι μεταφορείς να διακινούνται στο Αιγαίο από την Κρήτη μέχρι την Κωνσταντινούπολη και να μη συμπεριλαμβάνουν στους προορισμούς τους τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ιδιαίτερα τη Χίο. Πολύ περισσότερο που όπως έδειξε το SeaTrade για την κρουαζιέρα στη Σμύρνη, η Τουρκία προσπαθεί ακριβώς απέναντι από τη Χίο να δημιουργήσει λιμενικό κόμβο για την κρουαζιέρα. Οφείλουμε να λάβουμε τις τελικές μας αποφάσεις για την κρουαζιέρα στο Αιγαίο και την Χίο, δημιουργώντας άμεσα τις πολυζητημένες υποδομές. Η κρουαζιέρα είναι εθνική υπόθεση και αφορά όλους τους κλασσικούς και νέους προορισμούς με άξονα το Λιμάνι του Πειραιά, το οποίο ήδη μετατρέπεται στον μεγαλύτερο κόμβο κρουαζιέρας της Μεσογείου».

  Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης και οι εκπρόσωποι του Ο.Λ.Π. Α.Ε. επισκέφθηκαν στη συνέχεια το Ίδρυμα Μαρίας Τσάκου, όπου ενημερώθηκαν από το Δ/ντή του Ιδρύματος κ. Στ. Μιχαηλίδη για τις σημαντικές δραστηριότητες του Ιδρύματος για το νησί και τη ναυτιλία.
  ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ BLUE STAR PATMOS PDF Εκτύπωση Email

  Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, έφτασε λίγο πριν τις 7 το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά, το BLUE STAR PATMOS. Το νεότευκτο πλοίο της BLUE STAR FERRIES, έτυχε θερμής υποδοχής απ'όλα τα πλοία που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο μεγάλο λιμάνι ενώ τα ομόσταυλα BLUE STAR DELOS και BLUE STAR NAXOS, κατά την αναχώρηση τους, προσέγγισαν το πλοίο και το καλοσόρισαν με σφυρίγματα και αψίδες νερού.Το BLUE STAR PATMOS προσωρινά έδεσε μπροστά από το Υπουργείο Ναυτιλίας ενώ από αύριο ξεκινάει κανονικά τα δρομολόγια του στην γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη.Εμείς σαν www.ellinikiaktoploia.net να του ευχηθούμε να είναι καλοτάξιδο και να έχει πάντα καλές θάλασσες.

  Blue Star Patmos

  Blue Star Delos-Blue Star Patmos

  Blue Star Naxos-Blue Star Patmos

  Blue Star Delos πλοίαρχος cpt Δημήτρης Διονυσάτος

  Blue Star Naxos πλοίαρχος cpt Ηλίας Βερβενιώτης

  λίγα λεπτά μετά αφού ακούμπησε για πρώτη φορά ο καταπέλτης του Blue Star Patmos

  cpt Σπύρος Πεφάνης

  Κυριακή 08 Ιούλιος 2012

  BLUE STAR PATMOS: ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΦΕΡΝΟΥΝ PDF Εκτύπωση Email

  Ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Κρήτης, πλέει αυτή την ώρα το BLUE STAR PATMOS, που αύριο το πρωί, λίγο πριν τις 7, θα κάνει την παρθενική του είσοδο στο λιμάνι του Πειραιά. Μετά από ένα ταξίδι 26 ημερών, τα 27 μέλη του πληρώματος, θα έχουν την ευκαιρία να δουν ξανά τα συγγενικά τους πρόσωπα ενώ οι απανταχού καραβολάτρες, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά, το νέο απόκτημα της BLUE STAR FERRIES. Εμείς να τους ευχηθούμε καλή άφιξη και να παραθέσουμε ιστορικά και μόνο,την λίστα του πληρώματος που έφερε στην πατρίδα μας, το BLUE STAR PATMOS.

  Πεφάνης Σπυρίδων Πλοίαρχος
  Κάντσος Ιωάννης Ύπαρχος
  Κολονιώτης Ευάγγελος Υποπλοίαρχος
  Βάλβης Μιχαήλ Υποπλοίαρχος
  Τουμαζάτος Βασίλειος Α' Μηχανικός
  Διόλης Νικόλαος Α'/Β' Μηχανικός
  Τσιρώνης Μιχαήλ Β' Μηχανικός
  Βασσάλος Ιωάννης Β' Μηχανικός
  Δαμιανάκης Κων/νος Προϊστάμενος Ηλεκτρολόγος
  Αποστολίδης Γρηγόριος Α’ Ηλεκτρολόγος
  Μαντέλης Αθανάσιος Λοστρόμος (Ναύκληρος)
  Μαστρομανώλης Βασίλειος Ναύτης
  Κόντος Ανδρέας Ναύτης
  Αβτζή Σαμπρί Ναύτης
  Καλαμαρας Κων/νος Ναύτης
  Ανδρουτσόπουλος Σπυρίδων Ναύτης
  Κάκκος Αλέξανδρος Ναύτης
  Μπουζιάνης Στυλιανός Α' Μηχανοδηγός
  Καρασάββας Αναστάσιος Α' Μηχανοδηγός
  Γιαγκίνης Κων/νος Α' Μηχανοδηγός
  Πατούχας Κων/νος Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος
  Ρήγας Αριστοτέλης Θαλαμηπόλος
  Κοτσιάφτης Σωτήριος Βοηθός Θαλαμηπόλος
  Παπασπανούδης Κων/νος Βοηθός Θαλαμηπόλος
  Συρίγος Γεώργιος Βοηθός Θαλαμηπόλος
  Πλουμίδης Πολυχρόνης Αρχιμάγειρας
  Γιακούπ Ορχάν

  Σάββατο 07 Ιούλιος 2012

  ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ/ΠΡΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η CRETAN LINES PDF Εκτύπωση Email

  Η CRETAN LINES για ενημέρωση των Ρεθεμνιωτών, ανακοινώνει τις τιμές των εισιτηρίων, επιβατών και οχημάτων και τις εκπτώσεις ανά κατηγορία.

  Οι τιμές οι οποίες έχουν καθοριστεί είναι προσιτές σε όλους και πάρα πολύ ανταγωνιστικές.

  Καλούμε όλους να προγραμματίζουν τις μετακινήσεις τους και να στηρίζουν συνεχώς με την προτίμησή τους το πλοίο μας ΕΛΛΗ Τ για το συμφέρον και το καλό όλων.

  Περιμένουμε και πιστεύουμε ότι η ανταπόκριση και η βοήθεια όλων είναι δεδομένη.

  Ευχόμαστε ότι με τη στήριξη όλων, για πολλά χρόνια το πλοίο ΕΛΛΗ Τ θα υπηρετεί τα συμφέροντα των Ρεθεμνιωτών και του τόπου μας.

  Το αμέσως επόμενο διάστημα, μόλις το Υπουργείο μας δώσει έγκριση και το άνοιγμα κωδικού για την έκδοση εισιτηρίων, το πλοίο είναι έτοιμο και θα ξεκινήσει τα δρομολόγιά του.

  Ζητούμε την κατανόηση των Ρεθεμνιωτών για την όποια καθυστέρηση στην έναρξη των δρομολογίων, η οποία δεν οφείλεται σε δική μας υπαιτιότητα.

  Η όποια αγωνία τους για την γρηγορότερη έναρξη των δρομολογίων, είναι και δική μας.

  Εκ του Δ.Σ.

  Για να δείτε τις τιμές των εισιτηρίων πατήστε εδώ.

  ΤΟ BLUE STAR PATMOS ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ PDF Εκτύπωση Email

  Σε λιγότερο από μία ώρα, θα πλέει στα νερά της Μεσογείου το BLUE STAR PATMOS, το νεότευκτο της BLUE STAR FERRIES. Όπως είχαμε γράψει με σχετικό post, το πλοίο σήμερα, νωρίς το πρωί, ξεκίνησε την διέλευση της διώρυγας του Σουέζ όπως φαίνεται και από την σημερινή φωτογραφία που παραθέτουμε παρακάτω. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το πλοιο θα χρειαστεί γύρω στις  43 ώρες (7:00 το πρωί της Δευτέρας 9/7/2012) για να διανύσει το τελευταίο κομμάτι του ταξιδίου του, το ταξίδι του μέχρι τον Πειραιά.


  Παρασκευή 06 Ιούλιος 2012

  ΤΟ SUPERFERRY II ΣΤΗ ΣΥΡΟ PDF Εκτύπωση Email
  Λίγο μετά τις 11:00΄σήμερα το πρωί έφτασε στην είσοδο του λιμανιού της Σύρου το SUPERFERRY II, προερχόμενο από τη Ραφήνα.Παρέμεινε εκεί προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα πλοία της γραμμής,πρώτα τοBLUE STAR NAXOS που ήρθε από τον Πειραιά και στις 11:50 ΄απέπλευσε για την Τήνο,αμέσως μετά το HIGH SPEED 5 που ήρθε από τη Μύκονο και στις 12:05΄αναχώρησε για τον Πειραιά ,και τέλος το AQUA JEWEL που ήρθε από Κύθνο και αναχώρησε στις 12:25΄για Μύκονο!
  Στις 12:35΄ το SUPERFERRY ΙΙ έλαβε άδεια εισόδου στο λιμάνι και πλαγιοδέτησε αυτοδύναμα στην νέα προβλήτα κρουαζιερόπλοιων ,στη θέση τελωνείο.
  Στις 15:00΄το παρέλαβε πιλότος και τα ρυμουλκά του ναυπηγείου,τα οποία το οδήγησαν στις εγκαταστάσεις του Νεωρίου όπου άρχισε η διαδικασία δεξαμενισμού του στην πλωτή δεξαμενή ''ΕΡΜΟΥΠΟΛΙΣ'' .
  Κείμενο-Φωτογραφίες:Χριστίνα Δρακάκη  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ PDF Εκτύπωση Email

  Το Προεδρείο της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), είχε συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη. Ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε για την εκπροσώπηση του συλλογικού οργάνου της ΕΕΚΦΝ στον ευρύτερο χώρο της Κρουαζιέρας, καθώς και για τους στόχους και σκοπούς του Σωματείου. Παράλληλα ετέθησαν υπόψη του κ. Υπουργού θέματα και προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο της κρουαζιέρας μεταξύ των οποίων:

  Οι προοπτικές προσέγγισης περισσοτέρων κρουαζιεροπλοίων σε Ελληνικούς Λιμένες και ιδιαίτερα αυτών που δεν φέρουν κοινοτική σημαία προκειμένου για την εκτέλεση κυκλικών ταξιδίων, χρησιμοποιώντας τους λιμένες ως home port, μετά την απελευθέρωση του cabotage με την τελευταία Νομοθετική ρύθμιση.

  Η αναγκαιότητα εκτελέσεως έργων υποδομής στους λιμένες, και ιδιαίτερα αυτούς του νησιωτικού τμήματος της Χώρας, αποτελεί σοβαρό παράγων για την προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων, ανεξαρτήτως σημαίας κράτους. Στις υποδομές αυτές κυρίαρχα σημεία επισημάνθησαν νέες λιμενικές εγκαταστάσεις σύγχρονης μορφής, προκειμένου για την παραμονή των πλοίων, καθώς και terminals προς εξυπηρέτηση των αποεπιβιβαζομένων από τα κρουαζιερόπλοια τουριστών. Στις αναγκαίες υποδομές, καθώς και στις βελτιώσεις των υπαρχουσών, τονίστηκε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η υποχρέωση εφαρμογής των απαιτήσεων που προβλέπονται από τις Διεθνείς Συμβάσεις και την Κοινοτική Νομοθεσία, σχετικά με τον Διεθνή Κώδικα ISPS για το Maritime Security.

  Από πλευράς Ενώσεως επισημάνθηκε ακόμη ότι, για ορισμένους τουριστικούς λιμένες που παρουσιάζεται μεγάλη κίνηση κρουαζιεροπλοίων, υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες όσον αφορά την εξυπηρέτηση των αποεπιβιβαζομένων τουριστών, όπως για παράδειγμα η περίπτωση της Σαντορίνης και η μεγάλη ανάγκη κατασκευής δεύτερης σύγχρονης και με μεγάλη μεταφορική ικανότητα μονάδος τελεφερίκ. Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα έργα επέκτασης του προβλήτα στον λιμένα της Κέρκυρας, οι εργασίες του οποίου έχουν διακοπεί από καιρό και θα πρέπει να συνεχιστούν χωρίς άλλη καθυστέρηση, προκειμένου για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που δημιουργούνται από την προέλευση μεγάλου αριθμού κρουαζιεροπλοίων στο νησί.

  Η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των ναυτικών στο ΝΑΤ σύμφωνα με τις εν ισχύει οδηγίες της Ε.Ε. – Guideline on State Aids on Maritime Transport – τις οποίες τα άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζουν συστηματικά.

  Η αναμόρφωση του καθεστώτος στελέχωσης των πλοίων, σύμφωνα με τις Αποφάσεις του Διεθνούς Ναυτιλιακό Οργανισμού IMO, αναφερόμενες στο Safe Manning.

  Η μελέτη όσον αφορά την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, ιδιαίτερα για τις νότιες περιοχές της Χώρας, όπου οι καιρικές συνθήκες κατά την διάρκεια του χειμώνα είναι ηπιότερες. Το θέμα απαιτεί κοινή εξέταση από συναρμόδια Υπουργεία, όπως αυτά του Τουρισμού και της Ανάπτυξης.

  Η απλοποίηση των διαδικασιών, όσον αφορά την έκδοση βίζας από τους τουρίστες των ανατολικών χωρών και της Τουρκίας, που επιθυμούν να επισκεφθούν την χώρα μας.

  Η διεύρυνση των ωρών λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων.

  Η συνεργασία με άλλα επίσης αρμόδια Υπουργεία, όπως Μεταφορών και Τουρισμού, σχετικά με τις απ’ ευθείας αεροπορικές συνδέσεις, προκειμένου για υπερατλαντικά ταξίδια π.χ. από πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και ιδιαίτερα της Ατλάντα, που επί χρόνια υπήρχαν τέτοιες απ’ ευθείας συνδέσεις με την Ελλάδα μεταφέροντας χιλιάδες τουρίστες.

  Η ανάγκη τροποποιήσεως διατάξεων του κανονισμού «περί ενδιαιτήσεως επιβατών των επιβατηγών πλοίων», οι οποίες θέτουν εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιβατηγά πλοία μικράς κατηγορίας πλόων.

  Η αναμόρφωση της Εθνικής Νομοθεσίας σχετικά με τις πλοηγήσεις και ρυμουλκήσεις των πλοίων στους λιμένες, οι οποίες πρέπει να γίνονται με γνώμονα πάντα τα κριτήρια που επιβάλλουν οι κανόνες για την ασφαλή ναυσιπλοΐα και όχι άλλοι εμπορικής φύσεως λόγοι.

  Η εξέταση του σοβαρού θέματος που προέκυψε τελευταία στον λιμένα του Πειραιά, όσον αφορά το διαχωρισμό του σε δύο ξεχωριστά τμήματα για τους επιβάτες – τουρίστες intra και extra Schengen, κατάσταση που έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην άνετη κυκλοφορία των επιβατών, αλλά και στον προσδιορισμό των κρηπιδωμάτων για την παραβολή των πλοίων.

  Ο κ. Υπουργός άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον όλα τα θέματα που ετέθησαν υπόψη του από πλευράς του Προεδρείου της ΕΕΚΦΝ και προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της εξέτασής των, ζήτησε από το Προεδρείο της ΕΕΚΦΝ όπως:

  Γίνει η καταγραφή των θεμάτων εκείνων που αρμοδιότητα αποκλειστική έχει το Υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς και εκείνων για τα οποία συμβαίνει να εμπλέκονται και άλλα Υπουργεία τα οποία και θα κατονομαστούν.

  Καταγραφή των λιμένων που η υποδομή των, η φυσική τους θέση, τα ενδιαφέροντα προς επίσκεψη από τους τουρίστες μέρη, συνηγορούν στους σκοπούς της ανάπτυξης.

  Με τον σκοπό αυτό, λαμβανομένων υπ’ όψιν και των ιδιαιτεροτήτων του κάθε λιμένα, θα συνεχιστούν οι προσπάθειες εφαρμογής του συστήματος προτεραιοτήτων στις θέσεις υποδοχής των κρουαζιεροπλοίων – berth allocation – σύμφωνα και με το γενικότερο σύστημα και πολιτική που ακολουθείται για τους Ευρωπαϊκούς λιμένες και ιδιαίτερα της Μεσογείου.

  Όλα τα παραπάνω, τόνισε ο κ. Υπουργός, θα προετοιμάσουν το έδαφος, ώστε να εξεταστεί στην συνέχεια και το θέμα των επενδύσεων και οι επαφές με ενδιαφερόμενους, προκειμένου για την εκτέλεση έργων υποδομής και ανάπτυξης.

  Ο κ. Υπουργός εδήλωσε ότι θα παρακολουθήσει στενά την μελέτη κάθε θέματος που απασχολεί τον κλάδο της κρουαζιέρας, προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες ρυθμίσεις, με προτεραιότητα τα θέματα εκείνα που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Είπε επίσης ότι, θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την ΕΕΚΦΝ, προκειμένου να επιβεβαιώνεται η πρόοδος επίλυσης των θεμάτων και να επισημαίνονται τυχόν δυσκολίες που προκύπτουν, για τις οποίες θα ανταλλάσσονται απόψεις για την εξεύρεση των αναγκαίων λύσεων.

  Πέμπτη 05 Ιούλιος 2012

  ΚΙ ΕΣΥ ΦΕΥΓΕΙΣ...? PDF Εκτύπωση Email

  Ένα-ένα, τα καμάρια των Ναυπηγείων της MITSUBISHI, φαίνεται να αφήνουν την Ελλάδα για άλλες χώρες. Έτσι μετά τον ΕΡΜΗ και τον ΗΡΑΚΛΗ, άλλος ένας γιαπωνέζος είναι ένα βήμα πριν την οριστική του πώληση. Με πολύχρονη παρουσία στην ελληνική ακτοπλοία και πλούσιο έργο θα αφήσει τα ελληνικά νερά προκαλώντας ανάμικτα συναισθήματα σε εμάς τους καραβολάτρες.

  SUPERFERRY II PDF Εκτύπωση Email

  Για το Νεώριο της Σύρου, θ'αναχωρήσει μέσα στις επόμενες ώρες, το SUPERFERRY II, μετά την μηχανική βλάβη που παρουσιάστηκε στην αριστερή κύρια μηχανή του. Το πλοίο θα δεξαμενιστεί και αναμένεται να επανέλθει στα δρομολόγια του το αργότερο σε μία εβδομάδα.
  ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ PDF Εκτύπωση Email

  Το αργότερο την Δευτέρα 9/7, πρόκειται ν'αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά, τα 2 ταχύπλοα της NEL LINES, ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ και ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ, για το μακρινό Μαρόκο όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, από χθες, με σχετικό post. Tα 2 ταχύπλοα θα ναυλωθούν για 6 μήνες με option αγοράς.
  ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ BLUE STAR PAROS ΠΡΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟ PDF Εκτύπωση Email

  Ένα ακόμη δρομολόγιο προς την Κάλυμνο -κάθε Σάββατο- θα πραγματοποιεί από την επόμενη εβδομάδα το Blue Star Paros για την πληρέστερη ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού.

  Αυτό αποφασίστηκε σε σημερινή σύσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη με εκπροσώπους της Blue Star Ferries, παρουσία του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας, Νικολάου Λίτινα και υπηρεσιακών παραγόντων.

  Όπως ανακοινώθηκε, αποφασίστηκε επίσης να ξεκινήσει άμεσα η μελέτη του έργου προέκτασης του λιμενοβραχίονα του λιμένα της Καλύμνου, ώστε να είναι εφικτή από την επόμενη θερινή περίοδο, η δρομολόγηση και των πλοίων Blue Star 1 ή Blue Star 2.

  Πηγή:naftemporiki.gr

  Τετάρτη 04 Ιούλιος 2012

  NEL LINES:ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ PDF Εκτύπωση Email

  H NEL LINES, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο μείζον πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει τη χώρα μας, συνεχίζει δυναμικά τη συμμετοχή της στην εκστρατεία του ΟΑΕΔ για την προσπάθεια μείωσης των επιπτώσεων της ανεργίας προσφέροντας 50% έκπτωση στους κατόχους κάρτας ανεργίας.

  Έτσι, η NEL LINES που δραστηριοποιείται στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών από Πειραιά, Λαύριο, Θεσσαλονίκη και Καβάλα προς περισσότερους

  από 40 προορισμούς στο Αιγαίο, δίνει τη δυνατότητα στους άνεργους συμπολίτες μας να χαρούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αφού η προσφορά

  ισχύει όλο το χρόνο, ακόμα και την υψηλή περίοδο του Αυγούστου!

  Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της NEL LINES

  στο 210 4115015. Η προσφορά ισχύει σε όλα τα δρομολόγια, με όλα τα πλοία της NEL LINES σε οικονομική θέση και 4κλινες καμπίνες,

  και με on-line κρατήσεις μέσα από το site της εταιρείας www.nel.gr.

  Με ιδιαίτερη ευαισθησία προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η NEL LINES είναι η μοναδική ακτοπλοϊκή εταιρεία που στέκεται έμπρακτα αρωγός

  δίπλα και στους ανέργους χαράζοντας γραμμή πλεύσης ανθρωπιάς και φέρνοντας αυτό το καλοκαίρι όλους τους Έλληνες πιο κοντά!
  ΦΟΡΟΥΜ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ PDF Εκτύπωση Email

  Τρόπους συνεργασίας στα θέματα ανάπτυξης της κρουαζιέρας στην  Ανατολική Μεσόγειο και ειδικά στο Αιγαίο, συζήτησε κατά τη διάρκεια του Forum του Seatrade για την κρουαζιέρα το οποίο διεξάγεται στη Σμύρνη, ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης κ. Ekrem Demirtas, τους επικεφαλής των λιμένων, τους εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και τον Δήμαρχο της πόλης της Σμύρνης.

  Στο Forum κρουαζιέρας του Seatrade, τα θέματα κρουαζιέρας της Μεσογείου εισηγήθηκε ο κ. Σταύρος Χατζάκος, Γενικός Δ/ντής του Ο.Λ.Π. και Πρόεδρος της MedCruise. Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους και συναποφάσισαν τη συνεργασία Σμύρνης και Πειραιά στα θέματα ανάπτυξης της κρουαζιέρας.

  BLUE STAR PATMOS PDF Εκτύπωση Email

  Αργά το βράδυ της Κυριακής ή νωρίς το πρωί της Δευτέρας, θα βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά, το νεότευκτο BLUE STAR PATMOS. Το πλοίο αυτή την στιγμή βρίσκεται στο Τζιμπουντί ενώ το Σάββατο 7/7 θα διασχίσει το Σουέζ.

  ΝΕΑ ΝΑΥΛΩΣΗ PDF Εκτύπωση Email

  Συνεχίζονται απ'οτι φαίνεται οι ναυλώσεις πλοίων μας στο εξωτερικό.Έτσι σειρά έχουν 2 ταχύπλοα μας, που μέσα στις επόμενες ημέρες θα βρεθούν στο Μαρόκο, για λογαριασμό ξένης ναυτιλακής εταιρίας.

  Τρίτη 03 Ιούλιος 2012

  RONKE (ex.SCORPIO) PDF Εκτύπωση Email

  Συνεχίζεται το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει εδώ και λίγο καιρό το ταχύπλοο RONKE.Έτσι άλλη μία μεθόρμιση είχαμε σήμερα το απόγευμα(18:30) για το RONKE το οποίο άφησε τα Ναυπηγεία Σπανόπουλου και έδεσε στον Νέο Μόλο Δραπετσώνας........

  Photo: Kostis
  ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ, ΠΡΟΙΣΤ.ΑΡΧΙΘΑΛΑΜΗΠΟΛΟΣ ΕΓ/ΟΓ BLUE STAR NAXOS PDF Εκτύπωση Email

  Στέλιος Κουρκούλης, Προιστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος του BLUE STAR NAXOS. Τον γνωρίσαμε πρόσφατα μέσα από το αφιέρωμα που πραγματοποιήσαμε στο BLUE STAR NAXOS, με την ευκαιρία των 10 χρόνων από τότε που ήρθε το πλοίο στην Ελλάδα.Ένας υπέροχος άνθρωπος,σωστός επαγγελματίας που έχει καταφέρει και έχει αποκτήσει τον σεβασμό όλων των συναδέλφων του. Εμείς σαν www.ellinikiaktoploia.net συνομιλήσαμε μαζί του και ανταλλάξαμε ιδέες και απόψεις γύρω από την ναυτιλία και όχι μόνο.Περισσότερα διαβάστε πατώντας εδώ.

  ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ, ΠΡΟΙΣΤ.ΑΡΧΙΘΑΛΑΜΗΠΟΛΟΣ ΕΓ/ΟΓ BLUE STAR NAXOS PDF Εκτύπωση Email

  Στέλιος Κουρκούλης, Προιστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος του BLUE STAR NAXOS. Τον γνωρίσαμε πρόσφατα μέσα από το αφιέρωμα που πραγματοποιήσαμε στο BLUE STAR NAXOS, με την ευκαιρία των 10 χρόνων από τότε που ήρθε το πλοίο στην Ελλάδα.Ένας υπέροχος άνθρωπος,σωστός επαγγελματίας που  έχει καταφέρει και έχει αποκτήσει τον σεβασμό όλων των συναδέλφων του. Εμείς σαν www.ellinikiaktoploia.net συνομιλήσαμε μαζί του και ανταλλάξαμε ιδέες και απόψεις γύρω από την ναυτιλία και όχι μόνο.

  Προϊστάμενε πες μας δύο λόγια για σένα.

  Η καταγωγή μου είναι από την Λακωνία. Ξεκίνησα την καριέρα μου στα πλοία το 1985. Ξεκίνησα από τα κρουαζιερόπλοια του Καβουνίδη και βρισκόμαστε στο 2012 στην BLUE STAR FERRIES. Από τότε έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα, πέρασα από πάρα πολλά κρουαζιερόπλοια και θεωρώ τον εαυτό μου πάρα πολύ τυχερό που κάνω αυτή την δουλειά. Αν ξεκινούσα την καριέρα μου πάλι από την αρχή πάλι το ίδιο θα έκανα , την δουλειά που κάνω τώρα.Ξεκίνησα από το κρουαζιερόπλοιο ΩΡΙΩΝ του κ. Καβουνίδη και συνέχισα στην εταιρία του κ. Παναγόπουλου , στο GOLDEN ODYSSEY και στο ROYAL ODYSSEY , στο STELLA SOLARIS , στο STELLA OCEANIS , στο STELLA MARIS, βαπόρια θρύλοι, εκείνη την εποχή. Χειμώνα-καλοκαίρι δουλεύαμε Καραϊβική και στην Μεσόγειο.Βέβαια όλα αυτά τα χρόνια με την BLUE STAR FERRIES συμπλήρωσα το puzzle, ταξιδεύοντας σε όλες τις γραμμές , είτε αυτό λέγεται ακτοπλοΐα, είτε αυτό λέγεται  κρουαζιέρα.

  Από πού επηρεάστηκες κι έγινες ναυτικός?

  Η οικογένεια μου είναι ναυτική , ο πατέρας μου , τα αδέρφια μου , από ένα χωριό τα Βιλανίδια Λακωνίας που ως επί το πλείστον είμαστε όλοι ναυτικοί , άλλοι σε κρουαζιερόπλοια , άλλοι σε φορτηγά.Επηρεάστηκα από φίλους και από πλοία που έβλεπα τότε , όπως το ΔΑΝΑΗ , το ΔΑΦΝΗ , το CROWN ODYSSEY και άλλα πολλά.Αυτό ήταν το όνειρο μου , αυτό ήθελα να κάνω.

  Είσαι παντρεμένος, έχεις οικογένεια?

  Ναι είμαι παντρεμένος εδώ και 4 χρόνια κι έχω ένα κοριτσάκι 2 μηνών.Ο πεθερός μου είναι κι αυτός καπετάνιος οπότε και η γυναίκα μου είναι από ναυτική οικογένεια.

  Στον όμιλο της ATTICA από πότε είσαι?

  Στον όμιλο της ATTICA είμαι από το 2007 , αφού πέρασα 10 χρόνια από την CELEBRITY , ένα διάστημα από την MINOAN LINES και ένα διάστημα από την AEGEAN SPEED LINES.Ξεκίνησα στο BLUE STAR NAXOS όπου παραμένω μέχρι σήμερα μ’ ένα μικρό διάστημα στο BLUE STAR ITHAKI και στο BLUE STAR PAROS.Ευχαριστημένος πάρα πολύ από την εταιρία , από την οργάνωση της , από τους προϊσταμένους στα γραφεία. Έχεις αυτούς τους ανθρώπους συνέχεια δίπλα σου.Η εταιρία είναι ανθρωποκεντρική , μπορείς να βασιστείς πάνω της.Η BLUE STAR FERRIES έχει καλά πληρώματα , εκπαιδευμένα , σέβονται αυτό που κάνουν. Όσον αφορά το πλοίο μου , όλοι είμαστε μία οικογένεια , όλα τα τμήματα συνεργάζονται άριστα μεταξύ τους και όλο αυτό το κλίμα βγαίνει και παρά έξω και ιδιαίτερα στον επιβάτη.Το ζητούμενο είναι να μπαίνει ο επιβάτης εδώ μέσα και να ταξιδεύει ασφαλής , να φτάνει στην ώρα του , να εξυπηρετείται σε αυτά που θέλει. Από την στιγμή που πατάει ο επιβάτης το πόδι του στον καταπέλτη μέχρι να καθίσει στην θέση του , πρέπει το πλήρωμα να είναι ευχάριστο και πρόθυμο να τον εξυπηρετήσει. Ο επιβάτης είτε μπει σε κρουαζιερόπλοιο είτε σε πλοίο της γραμμής , τις ίδιες απαιτήσεις έχει , να βρει ένα πλοίο καθαρό και ικανό να τον πάει γρήγορα και ασφαλή στον προορισμό του.


  Κάποιο περιστατικό που να σου έχει μείνει έντονα μέσα στο μυαλό σου?

  Θυμάμαι μια στιγμή που ήμουνα σε ένα κρουαζιερόπλοιο του κ. Παναγόπουλου , πριν γίνω ακόμα γίνω Προϊστάμενος , σερβίριζα ένα ζευγάρι Ιταλών και καθώς τους σερβίριζα μου δείξανε κάποιες φωτογραφίες από τις διακοπές τους. Εκεί είδα ότι αυτές οι φωτογραφίες απεικόνιζαν το χωριό μου. Τι ποιο όμορφο. Άλλες στιγμές που θυμάμαι ήταν όταν ταξιδεύαμε Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία , με το ROYAL ODYSSEY. Θυμάμαι μας περιμένανε εκεί Έλληνες. Συγκεκριμένα , σε μια πλατεία του Σύδνεϋ στήσανε ελληνικό γλέντι για εμάς. Γενικότερα μου έχουνε μείνει όλα αυτά τα μέρη που έχω ταξιδέψει όπως είναι η Αλάσκα , η Σιγκαπούρη , η Μαλαισία , κ.α.Επίσης δεν μπορώ να ξεχάσω τους λεγόμενους repeaters που ερχόντουσαν στα κρουαζιερόπλοια και ζητούσαν εμένα και μόνο , για να τους εξυπηρετήσω γνωρίζοντας με από προηγούμενα ταξίδια που είχαν κάνει μαζί μας.


  Αυτό που έχει καταφέρει η BLUE STAR FERRIES είναι μια φουρνιά έμπειρων ατόμων από το κρουαζιερόπλοια να έρθει και να επανδρώσει επιτυχώς τα πλοία της έτσι δεν είναι?

  Πράγματι έτσι είναι και αυτό οφείλεται κυρίως στον κ. Παναγόπουλο και στον κ. Καλασαρίνη. Ο κ. Καλασαρίνης έχει βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο , τον οποίο εγώ ξέρω από την δεκαετία του ‘80 και συνεργαζόμαστε μαζί γύρω στα 25 χρόνια. Προσωπικά τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που με έφερε σε αυτή την εταιρία και συνεχίζουμε να έχουμε μία άριστη συνεργασία.

  Υπάρχουν κάποιο άλλοι άνθρωποι που θα ήθελες να ευχαριστήσεις?

  Θα ήθελα να ευχαριστήσω αρχικά τον κ. Χρήστο Μανούσο , Δ/ντή Πληρωμάτων τότε στην SUN LINES , τον κ. Μιχάλη Κοκκίνη , Δ/ντή Πληρωμάτων της CELEBRITY και στου ΧΑΝΔΡΗ , τον κ.Mανώλη Τσικαλάκη , Δ/ντή Πληρωμάτων της MINOAN LINES  που μου έδωσε την ευκαιρία και εργάστηκα στο KNOSSOS PALACE , τον κ.Ιωάννη Δεπάστα ,  Δ/νων Σύμβουλο της AEGEAN SPEED LINES και τον κ. Χρήστο Θεοχάρη , Δ/ντή Πληρωμάτων της AEGEAN SPEED LINES , δύο άνθρωποι εξαιρετικοί στα 2 χρόνια παραμονής μου σε αυτήν την εταιρία.Τέλος , να ευχαριστήσω θερμά και τον κ. Θεόδωρο Παπαλάμπρου της Attica για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει καθημερινά σ’αυτό που κάνω !Όλοι αυτοί οι άνθρωποι υπήρξαν στήριγμα στην καριέρα μου. Βέβαια και εγώ με την σειρά μου δεν έδωσα σε κανέναν δικαίωμα , ήμουνα τυπικός  και σωστός και έχω να το λέω ότι έγινα σε μικρή ηλικία Προϊστάμενος.Έγινα Προϊστάμενος σε ηλικία 28 χρονών σε ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια της εποχής του, το CENTURY και αυτό το χρωστάω στον κ. Κοκκίνη και στον κ. Καλασαρίνη.

  Τα καινούργια παιδιά αγαπάνε το επάγγελμα?

  Λυπάμαι που θα το πω, αλλά αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι δεν έχει έρθει ένα από τα παιδιά που έχω εδώ αυτή τη στιγμή , να μου πει πως θέλω να γίνει Θαλαμηπόλος ή Αρχιθαλαμηπόλος. Τους βλέπω , δεν θέλουν να συνεχίσουν. Θεωρώ ότι επαναπαύονται στο να είναι Επίκουροι.Βέβαια κάποια παιδιά που θα βγάλουν την Σχολή , θα τα βοηθήσουμε να εξελιχθούν και να συνεχίσουν την καριέρα τους. Αλλά γενικότερα δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τα σημερινά παιδιά. Στα χρόνια τα δικά μας πηγαίναμε στις Τραπεζαρίες να δούμε πως πρέπει να σερβίρουμε , πηγαίναμε στις καμπίνες να δούμε πως στρώνεται ένα κρεβάτι. Βέβαια σε κάθε περίπτωση το προσωπικό που έχω είναι πάρα πολύ καλά παιδιά και κάνουνε πάρα πολύ καλά την δουλειά τους.

  Υπάρχουν κάποια εφόδια που λείπουν από τα παιδιά που ακολουθούν το επάγγελμα του Θαλαμηπόλου?

  Ένα από τα εφόδια που λείπουν από τα περισσότερα παιδιά είναι ότι δεν γνωρίζουν ξένες γλώσσες . Επίσης παλαιότερα υπήρχε το Ala Carte , υπήρχε το Self Service για να μάθουν πώς να σερβίρουν , πώς να φτιάξουν ένα καφέ. Σήμερα με τα Fast Food δυστυχώς δεν τους δίνεται η ευκαιρία. Επίσης μπορεί ένας επιβάτης να είναι αλλεργικός σε ένα φαγητό , πρέπει να ξέρει ο επίκουρος τι να αποφύγει.


  Ποια είναι η συμβουλή που θα έδινες σε ένα νέο παιδί που θέλει ν ακολουθήσει το επάγγελμα του Θαλαμηπόλου?

  Να είναι υπομονετικοί και να τους αρέσει αυτό που θέλουν να κάνουν. Μην το κάνουν μόνο για καθαρά βιοποριστικούς λόγους. Η Ελλάδα βέβαια είναι συνδεδεμένη με την κρουαζιέρα και δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετά κρουαζιερόπλοια για να δώσουμε κίνητρα στους νέους. Υπάρχει κορεσμός στο επάγγελμα.

  Ποια πλοία της ακτοπλοΐας μας ξεχωρίζεις, που έχεις ή θα ήθελες να υπηρετήσεις?

  Σίγουρα το KNOSSOS PALACE και τα SUPERFAST.Πλοία άνετα με πάρα πολλούς χώρους για επιβάτες και πλήρωμα. Θεωρούνται κρουαζιερόπλοια.Επίσης και το SPEEDRUNNER IV είναι πολύ καλό ταχύπλοο σε μία γραμμή , αυτή των Δυτικών Κυκλάδων, με ποιοτικό κόσμο. Για μένα όλα τα πλοία είναι καλά. Από την στιγμή που σου δίνουν δουλειά και δουλεύεις  όλα τα πλοία είναι καλά. Και επαναλαμβάνω σε όλες τις εταιρίες που πέρασα ήταν καλά , δεν θα με ακούσει κανείς να κάνω κάποιο παράπονο. Όσα χρόνια είμαι ναυτικός δεν είπα ποτέ ότι θέλω να είναι κοντά στο σπίτι μου.

  Τι είναι αυτό που κάνει την BLUE STAR FERRIES να διαφέρει από τις υπόλοιπες εταιρίες?

  Το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρει η εταιρία στους ανθρώπους και στα νησιά. Πχ, το τελευταίο καιρό η BLUE STAR FERRIES βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης έχει δημιουργηθεί τράπεζα αίματος και η γόνιμη-άγονη γραμμή 2007-2012. Παρουσιάζει και αναδεικνύει πολλά επαγγέλματα στα νησιά που πάνε να σβήσουνε λόγω των δυσκολιών της εποχής που ζούμε. Τεράστιο κοινωνικό έργο που δεν κάνει καμία άλλη εταιρία στην Ελλάδα. Όλα αυτά που παρέχονται μέσα στο πλοίο είναι πιστοποιημένα με ISO. Η πολιτική της εταιρίας , για οτιδήποτε γίνεται , είναι αναρτημένη μέσα σε χώρους του πλοίου και διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή στον επιβάτη.

  Η κρίση που διανύουμε σαν χώρα έχει περάσει στην ακτοπλοΐα?

  Και βέβαια υπάρχει κρίση στον κλάδο μας. Πριν από 2 χρόνια υπήρχαν τόσα πλοία για να εξυπηρετηθείς. Τώρα είναι λίγα και καλά. Κάθε πέρσι και καλύτερα.Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι ζηλεύω αυτό που κάνετε. Μ’ αρέσουν και εμένα τα καράβια, αφού γυρίζοντας πίσω στην οικογένεια μου, πάλι γι αυτά μιλάω. Είναι το πάθος μου. Θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια γι αυτό που κάνετε και συνεχίζετε να είστε δίπλα μας.

  Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με έχουν βοηθήσει να φτάσω ως εδώ !
  ΣΑΜΟΣ:ΣΤΟ ΜΑΛΑΓΑΡΙ ΘΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΓ/ΟΓ ΚΑΙ Φ/Γ ΠΛΟΙΑ PDF Εκτύπωση Email

  Την άμεση μεταφορά των επιβατηγών και εμπορικών πλοίων στο Νέο Λιμάνι Μαλαγαρίου αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Σάμου που συνεδρίασε χθες.

  Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου Μανόλης Μαυρέλος, από το ερχόμενο Σάββατο τα πλοία θα προσεγγίζουν στο Μαλαγάρι, αφήνοντας το παλιό λιμάνι ελεύθερο για τα κρουαζιερόπλοια και τα άλλα τουριστικά σκάφη από την Τουρκία.

  «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ατέλειες, αλλά θα τα φτιάξουμε όλα με τον καιρό. Θα επισκευασθούν άμεσα οι τουαλέτες, ενώ θα τοποθετήσουμε λουκέτα και κλειδαριές», δήλωσε ο κ. Μαυρέλος.

  Όσο για την αίθουσα αναμονής στο τουριστικό λιμάνι, όπου ήδη είναι σε εξέλιξη εργασίες, διευκρίνισε πως ένα τμήμα της θα γίνει κατάστημα duty free, ενώ το άλλο θα ενωθεί με την αίθουσα ελέγχου διαβατηρίων και θα φιλοξενηθούν γραφεία.

  πηγή:ΑΜΠΕ

  αναδημοσίευση από το:naftemporiki.gr

  φώτο αρχείου το λιμάνι στο Βαθύ Σάμου

  Δευτέρα 02 Ιούλιος 2012

  OLYMPIA PALACE-EUROPA PALACE PDF Εκτύπωση Email

  Άλλο ένα αγαπημένο ζευγάρι πλοίων της Αδριατικής, ετοιμάζεται να αφήσει την χώρα μας, για ξένα νερά.Έτσι μετά τον ΣΟΦΟΚΛΗ Β. και το ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ που βρίσκονται ήδη στην Νότια Κορέα, το ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ και το ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ ετοιμάζονται να μετακομίσουν για την Ιταλία και συγκεκριμένα να τεθούν κάτω από την σκέπη της Compagnia Italiana di Navigazione S.r.l. Η ιταλική CIN είναι μία νέα ακτοπλοική εταιρία που γεννήθηκε μέσα από τα σπλάχνα της  Tirrenia di Navigazione SpA και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στα ακτοπλοικά δρώμενα της γειτονικής μας χώρας. Το ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ θα είναι το πρώτο από τα 2 πλοία που θ'αναχωρήσει για την Ιταλία και θ'ακολουθήσει σύντομα το ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ. Οι τελευταίες πληροφορίες δεν αναφέρουν με ακρίβεια εάν πρόκειται για ναύλωση ή πώληση. Οι ετοιμασίες για την αναχώρηση του ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται το τελικό ok για τον απόπλου του, μέσα στο επόμενο 24ωρο.
  LA GALERA (ex. ΝΕΦΕΛΗ) PDF Εκτύπωση Email

  LA GALERA θα είναι το νέο όνομα του ΝΕΦΕΛΗ, σύμφωνα με την αίτηση που έκαναν για δεξαμενισμό, στην μεγάλη πέτρινη δεξαμενή του Βασιελιάδη, σήμερα 2/7, οι νέοι του πλοιοκτήτες. Στο πλοίο, το οποίο παραμένει ακόμα στον Νέο Μόλο Δραπετσώνας για τις απαραίτητες εργασίες, δεν έχει ακόμα αλλάξει το όνομα, το οποίο αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες.
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ NEL LINES PDF Εκτύπωση Email

  Η ΝEL LINES σας πάει…. Σποράδες με 20% έκπτωση στο εισιτήριο επιστροφής!


  Από το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012 και για δεύτερη συνεχή χρονιά, η NEL LINES θα συνδέει καθημερινά στις 09:45 το πρωί, με το ταχύπλοο Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ», τον Άγιο Κωνσταντίνο με τις γραφικές Σποράδες, προσφέροντας 20% έκπτωση στο εισιτήριο επιστροφής!Και φέτος το καλοκαίρι, η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος, σας περιμένουν να περιηγηθείτε στα γραφικά σοκάκια τους και να δροσιστείτε στα καταγάλανα νερά τους!

  Με ξακουστές παραλίες, η Σκιάθος αναπτύσσει συνεχώς τον τουρισμό της και τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους πιο πολυσύχναστους προορισμούς. Η πόλη της, ως ο μοναδικός οικισμός του νησιού, είναι κτισμένη σε έναν απάνεμο κόλπο με μικρά σπίτια, που διατηρούν τη γραφικότητα του φυσικού λιμανιού. Στη Σκιάθο μπορεί κανείς να επισκεφθεί το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του κορυφαίου Έλληνα λογοτέχνη, καθώς και το Κάστρο, μια αξιόλογη τοποθεσία του νησιού με φυσική ομορφιά, όπου θα συναντήσει κανείς τα απομεινάρια του φρουρίου που αποτελούσε κάποτε την πόλη του νησιού.

  Η Σκόπελος, με την ξεχωριστή φυσική ομορφιά, είναι από τα πιο πράσινα νησιά της Ελλάδας. Γεμάτη πυκνά δάση, το νησί στο οποίο η μεγαλύτερη έκταση καλύπτεται από πεύκα και συνδυάζει το πράσινο των δέντρων με το γαλάζιο της θάλασσας, δικαίως έχει ανακηρυχθεί επισήμως ως “πράσινο και γαλάζιο νησί”. Η πόλη της Σκοπέλου με τα γραφικά και στενά σοκάκια, χαρακτηρισμένη ως παραδοσιακός οικισμός, είναι μία μοναδική ευκαιρία για περίπατο. Περιπλανηθείτε από τον Άη Γιάννη στο Καστρί, μέχρι το γραφικό λιμανάκι του Αγνώντα και από τον Έλιο με τη μαγευτική παραλία του Χόβολου μέχρι τη Γλώσσα, το μεγαλύτερο σε πληθυσμό χωριό του νησιού.

  Τέλος, το νησί της Μεσογειακής φώκιας Μονάχους-Μονάχους, η μαγευτική Αλόννησος, είναι ένας ακόμη ξεχωριστός προορισμός των Σποράδων. Οι φανταστικές παραλίες του νησιού θα μείνουν αξέχαστες στον επισκέπτη, ενώ δεν πρέπει να παραλείψει κανείς την επίσκεψη στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, που ιδρύθηκε το 1992, με σκοπό τη διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς και την προστασία ενός από τους πιο σημαντικούς στη Μεσόγειο βιότοπους της Μεσογειακής φώκιας.

  Με απόλυτο σεβασμό προς το επιβατικό κοινό, η NEL LINES εδώ και 40 χρόνια διαμορφώνει πολιτικές, που αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών της τουριστικής κίνησης και την ικανοποίηση και διευκόλυνση των πελατών της.

  Με ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών – πρακτόρων και παρέχοντας τη δυνατότητα on-line κρατήσεων μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας www.nel.gr, η NEL LINES χαράζει γραμμή πλεύσης και στις Σποράδες!

  Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή με τη NEL LINES στο 210 4115 015
  FLORENCIA PDF Εκτύπωση Email

  Δυναμικά φαίνεται να μπαίνει στην γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα- Brindisi, η GRIMALDI LINES, εντάσσοντας από σήμερα, στα δρομολόγια της γραμμής, το FLORENCIA.To πλοίο έφτασε στο νέο λιμάνι της Πάτρας νωρίς το πρωί και θα ξεκινήσει το απόγευμα, τα δρομολόγια του, διπλώνοντας το SORRENTO.

  Κυριακή 01 Ιούλιος 2012

  ΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ PDF Εκτύπωση Email

  Το πρόβλημα πού αντιμετωπίζουν η Ύδρα οι Σπέτσες και ο Πόρος έφερε για παράδειγμα με δύο φωτογραφίες, τις οποίες και κατέθεσε στην επιτροπή, ο Πρόεδρος του ΕΔΜΝ Ελευθέριος Σ Κεχαγιόγλου κατά την παρέμβαση του στις Βρυξέλλες,  παρουσία της επιτρόπου θαλασσίων Υποθέσεων Μαρίας Δαμανάκη και ευρωβουλευτών μελών της επιτροπής μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  Συγκεκριμένα κατά τη συζήτηση της συνεδρίασης πού αφορούσε την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών της Ευρώπης ο Πρόεδρος του ΕΔΜΝ σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Σπετσών Σπύρο Φαρδέλλο τόνισαν  ότι: Τα Νησιά του αργοσαρωνικού , τα μοναδικά νησιά της ευρωπαϊκής ένωσης, τα οποία αν και απέχουν μόλις μιάμιση ώρα από την πρωτεύουσα της χώρας, με την λάθος πολιτική σε θέματα ακτοπλοΐας, τα καταστήσαμε  άγονα νησιά.

  Συγκεκριμένα σηκώνοντας την πρώτη φωτογραφία  στην οποία και φαίνονται πέντε πλοία κλειστού τύπου, να πηγαίνουν και τα πέντε από το Πειραιά μέχρι την Αίγινα καλύπτοντας έτσι με ένα δρομολόγιο, περισσότερους από 4.000 επιβάτες ενώ στα υπόλοιπα νησιά δεν πάει κανένα πλοίο δημιουργώντας τριτοκοσμικές συνθήκες σε αυτά. Ιδιαίτερα δε στην Ύδρα παρουσιάζοντας την επόμενη  φωτογραφία,  έδειξε την τραγική κατάσταση πού επικρατεί στην Ύδρα ακόμα και για τη μεταφορά των νεκρών στο Νησί.

  Παίρνοντας το λόγο οι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκή επιτροπής ζήτησαν για το συγκεκριμένο θέμα τις προτάσεις μας και ενημέρωσαν ότι το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεση ιδιαίτερα των μικρών αποστάσεων θα πρέπει να το ξαναδούμε ποιο αποτελεσματικά.

  Για το λόγο αυτό το ΕΔΜΝ σε συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα μέλη και φορείς των νησιών δεσμεύτηκε να καταθέσει τις προτάσεις του για το συγκεκριμένο θέμα σε διαβούλευση με την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έτσι ορίσθηκε άμεσα συντονιστές αυτής της προσπάθειας οι Ελευθέριος Σ Κεχαγιόγλου και Σπύρος  φαρδέλλος, να ετοιμάσουν και να καταθέσουν στα αρμόδια όργανα την πρόταση για το ακτοπλοϊκο πρόβλημα  της γραμμής αργοσαρωνικού. Σκόπιμο επίσης κρίθηκε να ενημερωθεί και ο νέος Υπουργός Εμπορικής ναυτιλίας αλλά και ο ελληνικός τύπος για την πορεία του θέματος.

   

   

   
  Payday Advance Hermitage TnCash Advance MissouriSildenafil PriceGoogleNews
  Διαφήμιση
 • Αρχείο

  < Ιούλιος 2012 >
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
              1
  2 3 4 5 6 7 8
  9 10 11 12 13 14 15
  16 17 18 19 20 21 22
  23 24 25 26 27 28 29
  30 31          

  Νέες φωτογραφίες

  Video